Reklama

Reklama

Clarkson - souboj žihadel

(TV film)
  • Velká Británie Clarkson: Duel
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2009, 78 min

Obsahy(1)

Vítejte u mého nového DVD. Duel je plný velkých výzev a zásadních otázek. Ze kterého auta se při smyku kouří víc – z Lamborghini Murcielago SuperVeloce nebo Vauxhallu VXR8 Bathurst S? Které se nejvíc hodí pro driftování? Jaguar XKR, Lotus Evora, Audi R8 V10 nebo BMW M3? Abych to zjistil, vydal jsem se ze sluncem vyprahlého Španělska do Silverstone přes Oxfordshire…a Swindon. Najdete tu i skutečně vědecké záležitosti. Dokáže Stig driftovat v holinkách? A dokážu to já v ploutvích? Zvládne eso formule 1 Anthony Davidson jet ve smyku – v bruslích? Kdo je nejlepší v terénní jízdě? Novinářka Kate Silverton, ragbista Matt Dawson, zpěvák Ronan Keating – nebo já? Co je rychlejší – auto nebo člověk? Podívejte se, jak si to Aston Martin V12 Vantage rozdal s létajícím ragbyovým útočníkem Tomem Varndellem ve sprintu na 100 metrů. Navíc se Stig utká helmou v tvář s Tiffem. Závodní jezdec v bílé kombinéze se mnou spojil své síly v souboji s Vicki Butler-Henderson a Tiffem Needellem. Z Aston Martina DBS Volante v závodě proti Vicki, která řídí Ferrari California za 150 000 liber, vymačkávám při rychlosti 300 km/h úplně všechno. Ve Fordu Focus RS jsem vyzval na souboj Jeho Výsost Stiga, jenž osedlal Lamborghini Gallardo Spyder. Kdo zvítězí? A je toho tu víc. Co dopadne z padesátimetrové výšky dřív …pence nebo Ford Scorpio? Umí Stig jezdit na kole? A dokáže se člověk dostat domů ve vraku s prázdnou nádrží….jen s přispěním katapultu? Taky neuniknete strašnému střetu Morrise Marina s klavírem a spoustě explozí… Ronana Keatinga nevyjímaje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Clarkson nám tentokrát umřel, ale pak se mu udělalo líp a tento pořad dokončil. Heuréka! Rozhodně to nebylo špatné, ale bylo to hodně přeplácané, tudíž i dost povrchní, takže jsem se nedočkal alespoň jediného pokusu o dosažení trošku serióznějšího výsledku. Také všechny scény se Stigem byly příliš nahrané, ale kdybych napsal, že jsem se přitom nebavil, tak bych sám sebe bez nejmenších problémů usvědčil ze lži. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Prakticky Top Gear se stejnými nápady, akorát pod jiným názvem. Krásná auta, driftovaní, bouračky, závody atd.. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hamond s Mayem možná místy chybí, ale ve většině pasáží si vystačí Clarkson sám. Zábava je to totiž pořád furt. Soutěž s Fifth Gearem pobavil, Stig nezklamal a pár šílených kousků se zde samozřejmě taky najde. Takže zase velká spokojenost. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších, nejvyvážejnějších a nejvtipnějších Clarksonových DVD. Ať už jde o soutěž, v jakém obutí se nejhůř driftuje, klání s moderátory konkurenčního Fifth Gearu, závodu celebrit v off-roadech nebo klasických testů supersportů, Clarkson opět perlí. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, Clarkson sype z rukávu suché hlášky jako vždy... ale chybí mi Hamster a Cpt. Slow. Když si utahujou jeden z druhého, tak to má celé daleko větší náboj. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Můj slabý intelektuální anděl ve mně mi naseptava, že je to snobska povrchní car fashion show, ale můj prebujely macho čertík ve mně se skvěle baví, a přeje katapult všem levným autům, které si hrají na něco, co nejsou. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Clarkson ve formě. Sice je to opět slabší, než klasický Top Gear a opět to klidně mohlo být o pár minut kratší, ale pravda je, že v tomhle Jeremyho videu je opravdu neuvěřitelná nálož povedených vtipů a zajímavých testů. A třeba otázka, která trápí lidstvo už od vynálezu auta - v čem se nejlíp driftuje - je tu dostatečně zodpovězna, bláznivé závody nechybí ani zde, dostaví se Stig, závod pence vs. Ford byl výtečný a plný užitečných informací, stejně jako test s katapultem... prostě paráda a mnohem lepší, než Italský nářez, takže veliká spokojenost. Ostatně nic jiného jsem ani nečekal. 82%. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Docela zábava, asi nejlepší z jeho DVD. Vždycky mě zajímalo, jak se asi řídí auto v bruslích. Musím říct, že se jim ten závod TG vs FG opravdu povedl, hlavně Stig byl dobrej - někdo o něm říká, že neví k čemu slouží kolo a že ho nikdy nic nerozhodí - myslím, že film přinesl zajímavou odpověď. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Nové DVD Jeremy Clarksona Duel je věc, která se dá označit jako „must see“ záležitost pro každého petrolheada. M3, R8, V12 Vantage, Focus RS, Gallardo, Murcielago SV, California, celebrity v off-roadech, rychlost pádu žáby a mince, souboj Top Gear vs. Fifth Gear, Talbot Samba s Nulovou spotřebou, závod ve Španělsku. ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Krásné rychlé vozy a vše okolo nich, pro milovníky aut asi nejlepší pořad :-) Clarksonovi a kolegům to jistě vyhovuje, mají super job. Tak takovou práci by chtěl asi každý, nezbývá než jim ji závidět :-D Možná v příštím životě.....kdo ví :-D ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to Top Gear a chybí tu ti zbylí dva poděsové, ale přesto je to zábavné. Jeremy si to užívá i sám a jde mu to dobře. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný petrolhead, takže mě úplný začátek ohledně driftování zrovna nenadchl, ale později, když přišly Challenge ("5-ti minutový závod", Top gear vs. Fifth gear, Lambo vs. Focus) a když to dostalo nádech Top gearu, zábavnost šla rapidně nahoru, vlastně sem se několikrát nahlas zasmál a věřte, že se mi to nestává často :) ... Takže, ač to není úplně ono, ač to nedosahuje takových kvalit jako samotný Top gear, rozhodně Duel stojí za to vidět ... (o den později) ještě mě napadlo dodat, že zatím neexistují ani české ba dokonce ani anglické titulky, ale Jeremymu, Stigovi :) i ostatním jde rozumět dobře, samozřejmě ale záleží na vaší angličtině... ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Clarkson si z nás dělá opět prdel! Superauta, honičky, driftování, destrukce a výbuchy, absurdní "pokusy" a humor, to všechno v jednom hrnci. A vařil a vařil a uvařil....Těžko říct co, ale gulášek chutnal. A to jsem si na začátku myslel, že to vezme Clarkson konečně jednou trochu seriózněji. Jenže bavilo by pak někoho to vzniklé Auto-moto-revue?:-) ()

victim42 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson ve jménu vědy zjišťuje odpovědi na všechny vaše svíravé otázky: "Dopadne na zem dřív pence nebo ropucha?" "Které auto nejpřesněji driftuje, když řidič nosí gumáky, ploutve nebo brusle?" a další. Zjistíte, která celebrita je nejrychlejší v offroad závodě a budete svědky lítého souboje se zástupci nenáviděného Fifth Gearu. Plné hodnocení bohužel nemůžu dát, protože to postrádá nejen drive seriálu, ale hlavně "man factor". Přečůrávání trojice moderátorů tu chybí. Clarksonova síla tkví hlavně v práci s lidmi. (nebo křečky nebo lidmi vypadající jako psi.) ()

Reklama

Reklama