Reklama

Reklama

Africké kočky: Království odvahy

  • USA African Cats: Kingdom of Courage (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sledujte s námi život králů africké savany: Mary, dcera zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sity, statečná gepardí samice a matka pěti mláďat a lev Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní vrací zpět se svými pěti syny. Na pozadí africké savany se stanete svědky srdceryvného soupeření mezi dvěma klany. Kromě toho uvidíte epickou cestu jedné statečné rodiny. Snímek Africké kočky: Království odvahy zachycuje skutečnou lásku, humor a odhodlání majestátních králů savany. Seznámíte se s Marou, dcerou zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sitou, statečnou gepardí samicí a matkou pěti mláďat a lvem Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní rací zpět se svými pěti syny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (78)

montel 

všechny recenze uživatele

Dokumentární snímek studia Disneynature vypráví příběh o několika lvích a gepardích smečkách, které musejí svádět každodenní boj o holý život s nástrahami divočiny keňské národní rezervace Masai Mara...Moc hezký dokument, který doprovází hlas Samuela L. Jacksona a pěkné lyrické hudby. Mám problém pouze s tím, že mi tyto dokumenty připadají všechny stejné. Jinak fakt pěkná podívaná. 60% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe top dokumentov (väčšinou) z produkcie BBC sa Disney v tomto prípade absolútne nechytá. Africké šelmy sú poňaté až takpovediac detským spôsobom, keďže sledujeme príbehy zvierat, ktorých rozprávač označuje menami. Rovnako tieto africké šelmy neponúkajú žiadnu krv a aj tie antilopy a zebry akokeby pri každom útoku sa radšej sklonili za kopec a nechali poslušne zožrať. Slovom, Africké šelmy nie sú zlý dokument, majú skvelú kameru a ponúkajú skvelé momenty. V súčasnosti však už nespĺňajú limity a brodia sa v priemernosti. ()

Reklama

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se, podobně jako já, domnívali, že u dokumentárního filmu vás už nic překvapit nemůže, tak to budete mile překvapeni. U některých záběrů mi běhal mráz po zádech, chvílemi jsem nedýchal a moje brada byla celou dobu na podlaze. Nikdy jsem nevěřil, že bych mohl vidět tři lvy, natož pět pohromadě, jak si kráčí vědomě africkou planinou. Neskutečný. Majestátní. Strhující. Těším se na další tvorbu od Disney Nature. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Filmu by sa skôr hodilo označenie žánru ako rodinný / romantický než ako dokumentárny :-) Disney sa život a dianie v africkej divočine snaží podať ako príbeh, čo by niekomu, kto očakáva fakty a drsné reálie života spojeného s každodenným bojom o prežitie, mohlo vadiť. Film je však príjemne pohodový, každý záber je perfektný, prostredie africkej prírody robí svoje a hudba je správne epická a krásne obrázky silno emociálne obohacuje. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to je vlastně obyčejný dokumentární film, na jaký jsme zvyklý z televizních obrazovek. Tento film ale nabízí o něco víc. A to v podobě kvalitního hudebního doprovodu od Nicholase Hoppera (jeden ze skladatelů hudby pro Harryho Pottera), který celý film povyšuje na dech beroucí podívanou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Rozprávačom celého príbehu je Samuel L. Jackson. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama