Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Linecké pečivo (S04E37)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1975, 17 min

Obsahy(1)

Předvánoční panika snad zachvátí každou ženu! ... Příprava na Vánoce bývá vždy náročná. Nejinak je to i v naší rodině. Manželka (K. Jerneková) hledá kvasnice na pečení vánočního cukroví. Manžel (L. Frej) se zlobí, že manželka toho peče zbytečně moc, vždyť on by vlastně to cukroví ani nemusel mít. Žena se urazí a rozhodne se odjet s dětmi k mamince... Více už Vám neprozradíme, podívejte se na dnešní vánoční bakalářský příběh. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty seš ale holka bláznivá !!" ;) Ladislav Frej, respektive jeho postava manžela, tu má sice doslova máslo na hlavě, nicméně ani ta bláznivá cukrářka není v naprosto zbytečné hádce úplně bez viny.. Tahle lehce unylá, leč příjemně civilní, vánoční bakalářská povídka dua Dudek, Dietl sice stojí na mizerných nožkách, ty však nakonec dík Dudkově snaze i vtipné pointě, byť očekávané, tuhle účelně vyprázdněnou krátkometrážku bez problémů udrží.. Vánoční svátky jsou zkrátka oslavou stresu a hádek, dnes čím dál spíš víc než míň, a tak tahle povídka jistě stojí za zamyšlení, ačkoliv její poselství nabízí vícero výkladů.. Nic se vlastně nezměnilo, snad jen skutečnost, že dnes nejen ty kvasnice seženete de facto i na Štědrý den.. Ale je to ještě vůbec pozitivum ?? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roztomilý příběh o tom, kterak si mají muži vážit svých žen, starajících se o domácnost a děti a i ženy mohou chápat své muže, když mnohé spory jsou opravdu malicherné. Navíc, v rozčílení je lepší mlčet a jednat se má s chladnou hlavou. Roman Skamene si zde střihl dvě věty. Tak ať máte veselé Vánoce :-) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka o úplně zbytečném sporu kvůli vánočnímu cukroví aneb Vánoce jsou svátky "klidu" :-) Frej si tady střihl roli ideálního manžela... "Já ti říkám, že úplně stačila krabice kupovanýho cukroví... " ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Manžel manželce pochválí, kolik toho napekla. Řekne jí, že už další dělat nemusí, protože je toho strašně moc. A jak zareaguje manželka? Jeho starost milující manžela úplně obrátí, začne na něj hystericky řvát, že on o to cukroví prej nestojí. A nakonec to tak zahraje, že je manžel špatnej, aby se ještě za to musel omlouvat. Bakalářská povídka ze života, která ukazuje ženské myšlení.... Dělají to tak schválně nebo jsou tak blbé? [96. hodnocení, 9. komentář, 49%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Názorná ukázka toho, jak se ženy dokáží pohádat kvůli naprostým nesmyslnostem. A z toho bývají i rozvody. Že se jednalo o prkotinu nestojící ani za řeč člověk většinou zjistí až daleko později, ale v dané situaci si to prostě málokdo uvědomí. Jako v této bakalářské povídce, kde vznikl spor kvůli obyčejným kvasnicím, které chyběli na pečení cukroví. Ano, tato povídka je vskutku ze života. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářská povídka je důkazem, že lidi se dokážou pohádat kvůli nejrozličnějším maličkostem. Vyhodit porci napečeného cukroví a zničit si vánoční atmosféru kvůli kravině, to je blbost. Dvojice pak dojde k tomu, k čemu měli jako dospělí dojít dávno - že tedy Vánoce nejsou o cukroví, shonu a přežírání se. Herecky dobře zahrané, ale jinak je to taková povídka bez chuti. ()

Reklama

Reklama