Reklama

Reklama

Kamkoliv půjdeš

  • Česko Kamkoli půjdeš (více)
Trailer

Německý teenager Ben (David Kross) a jeho přítel Ed (Stefan Konarske) v létě po maturitě vycestují do Kambodže na turistický výlet. V nočním klubu na diskotéce v Phnom Penhu se Ben seznámí s 21-letou barovou společnicí Sreykeo (Apinya Sakuljaroensuková). Zamiluje se do ní a Sreyoko mu ukáže skutečnou tvář tajemné Kambodže. Jejich setkání neskončí pouze jako běžný turistický románek, na který oba aktéři po Benově odchodu zapomenou. Mezi Benem a Sreykeo se vyvine nečekané pouto a nejistá láska, kterou navzdory vzájemným citům nahlodávají předsudky Benova okolí. Po návratu do Německa Ben nadále podporuje křehkou dívku a její chudou rodinu na druhém konci světa. Zásadní zlom nastane, když Sreykeo oznámí Benovi, že byla u lékaře a zjistila, že je HIV pozitivní. Ben stojí před životním rozhodnutím. Dá udělat testy, ale jsou negativní. Zůstane v Německu budovat svou kariéru, nebo pomůže nemocné dívce v jihovýchodní Asii? Německý mladík Ben si vybere život s HIV pozitivní bývalou prostitutkou Sreykeo na opačné straně světa a odcestuje do Kambodže. Jak se ukáže, i iracionální rozhodnutí mohou dovést zamilovaného muže k vysněnému cíli. (TV JOJ)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se na Cinemaxu dočkal nějakého vysloveně dobrého evropského filmu, tentokrát z Německa, ze země, na kterou ještě bůhví kolik let na zpět každý akorát jenom uměl nadávat. Kamkoli půjdeš je nádherný životní příběh o lásce. O tom, že existují lidé, kteří si nejsou lhostejní. Opravdu moc hezký film. Kambodža je v něm nádherná a když se film stočí více do Německa, trošku nudí. Ale ke konci má sílu a to je podstatné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechno co se ve filmu odehrává je v podstatě už jasný z popisu a nějaký velký kličky a dramatický scény to nevytváří, ale to nevadí, jelikož samotný chudinský prostředí Kambodže dodává správnou atmosféru a David Kross s Apinya se do svých rolí fakt skvěle hodí a tenhle skutečnej příběh se pak stává daleko uvěřitelnějším. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný námět, méně povedený scénář, nudné zpracování, průměrné herecké výkony a je z toho průměrná sladkobolná romantika. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Až na konci filmu som si prečítala, že je to podľa skutočnej udalosti a ako to celé dopadlo. A aj na základe toho, mi vo filme chýbalo viac emócií, viac citov, viac lásky ... aby som pochopila Benjamina a jeho činy a rozhodnutia. Nebolo to zlé, ale išlo to len po povrchu ... a zase raz Kross potvrdil, že je veľmi talentovaný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

David Kroos je zaujímavý herec. Ako mladík si už užíval so zrelou Kate Winslet v Predčítačovi, aby o rok na to presedlal na exotiku. A v Kambodži sú dozaista lacnejšie "herečky". No žiaľ navyše nosia so sebou aj neželané prezenty, ako AIDS. Film Všetko je inak je tak zaujímavou drámou a malou sondou do ďalekovýchodoázijskej spoločnosti, kde funguje sexturizmus ako bežná súčasť ekonomiky. No netreba sa do neho zamotať viac než je potrebné. Avšak hlavný protagonista to zobral inak a keď som sa na konci dozvedel, že ide o skutočný príbeh, vôbec som nepochopil jeho rozhodnutie. Filmu celkovo chýbali emócie, ostal v ňom len nemecký psí čumák. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Kvalitní start, velmi zlý finiš. Příběh to byl pěkný. Ten kluk musel být skutečně velmi zamilovaný, protože ta holka absolutně odmítala jakékoliv evropské zvyklosti. Což mi na jednu stranu přišlo nefér. Chtěla po něm, aby on bezv ýhrad přijal její kulturu, ale ona sama vůči té jeho otevřená nebyla. To je moje poznámka k příběhu, který celé moje hodnocení a vnímání filmu ovlivnil. David Kross byl výborný! Věřila jsem mu všechno. Jak film pomalu ubíhal, můj zájem opadal. Nemám ráda konce filmů, které prostě skončí bez nějakého proběhnutí cílovou rovinkou.. Vždycky mám pocit, že tam ještě něco chybí... Mám z toho smíšené pocity.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Když si začnete něco s prostitutkou (a k tomu ještě v jihovýchodní Asii), nikdy nevíte, co se z toho vyvine. 1) Nejzajímavější je realisticky působící vhled do místní mentality a poměrů. 2) Navzdory pochopení, které mám pro existenční problémy místních obyvatel, mi jejich chování přišlo velmi vyčůrané a chlapec naivní až hloupý. 3) Vše v poklidu plyne a najednou, aniž se něco zvláštního stane, přijde nevěrohodný konec. Argument, že tak to opravdu bylo, nepovažuji za relevantní. Život přece přináší daleko neuvěřitelnější příběhy, než které si můžeme vymyslet. 4) Určitě se zmíním o příjemném 19letém Davidu Krossovi (hlavní role). 5) 19letá známá thajská herečka Apinya Sakuljaroensuk (pro znalce - อภิญญา สกุลเจริญสุข;) se prý každý den (netuším ovšem, jak dlouho) učila anglicky 3 hodiny a khmérsky 2 hodiny a rovněž nadabovala svou postavu, když mluví německy. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Oba představitelé jsou sympatičtí, jen to mi přijde asi tak všechno. Z mého pohledu, nikdo normální na pomaturitní výlet nejede do země, kde je totální semeniště snad všech nemocí na světě a špíny všeho druhu, pokud nechce udělat tah po velmi rizikových bordelech a jen občas hodí očko na krásy přírody. Děj tak nějak klouzavě plynul, jakoby od deseti k pěti, zkrátka, jednou to stačilo a nikdy více. Škoda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Udalosti vo filmovej Kambodzi ma bavili viac. Ryzove polia, velka laska on a+ona, snaha Kambodzanov sa nie vzdy stretla s pochopenim. Akonahle sa film preklopil smer Nemecko, tak to ma uz bavilo menej, nemecka kinematografia ... je taka aka je, a je to tam bieda. Reziser Detlev Buck sa ovsem ukazal ako talentovany filmar . 77 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zajimavy namet a celkem dobry zacatek. Po tom odlouceni a diagnoze mi prijde film uplne chladny, bez emoci az nakonec dojde k nejakemu zaveru... Tema dobre, zpracovani nic extra. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film o láske a hraniciach, a čo je ešte dôležitejšie, o pocitoch a správnom spôsobe objavovania toho druhého. 7/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří natočit film o velké lásce, kde jeden z partnerů onemocní smrtelnou chorobou, aby se z toho nestala pořádná ždímačka emocí. Tady mám pocit, že se to německým tvůrcům opravdu povedlo. Kromě samotného příběhu vás může zaujmout exotické prostředí Kambodže, ve kterém se velká část děje odehrává. Zvýšenou pozornost si také zaslouží velmi dobře poskládaný soundtrack, na němž dostala prostor evropská i asijská hudba. (75%) ()

Lucka.S 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem od filmu neočekávala zázrak, jsem byla příjemně překvapená. Same Same But Different je krásná, neobvyklá moderní lovestory, která zaujme také díky tomu, že je natočená podle skutečného příběhu. Děj plyne v poklidném tempu, diváky okouzluje úchvatným kambodžským prostředím, které se střídá s německým, i mícháním (roztomile znějící) angličtiny, němčiny a khmerštiny. Režisér Detlev Buck vytvořil poutavý snímek s výbornou hudbou, sympatickými herci a s milým závěrem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nemecko-kambodžská love-story. So všetkým, čo k tomu patrí, čo sa nám páčiť bude a čo nemusí. Pekná aziatka a zábavychtivý dovolenkár je očividne krátka známosť, ale film to zvláštnym spôsobom naťahuje a naťahuje, no originálna Pretty Woman je len jedna. Až problematika HIV film odlíši od podobných, ale je tu braná akosi na ľahkú váhu, asi ako berie Trump naľahko Covid-19. Aj by som dal štyri hviezdy, ale na tú štvrtú mi chýbalo nejaké lepšie ucelenie príbehu, menej odbočiek a menej trápny záver. –––– Chybíš mi, moje srdce na tebe stále čeká. Nezapomeň, mám jenom tebe! –––– Teď jsme v jeskyni. Kolik si s sebou vezmeš svíček? ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate ma tento film dobre podráždil, hlavne kvôli scenáru ( autor by si zaslúžil za pár momentov po prstoch sekáčikom na mäso ) figuruje tu však výrazný technický prvok záchrany . Perfektná kamera. V príbehu sa mnoho originálneho nenachádza, atraktívny svet, tragédia a s ňou súvisiace peripetie, ľúbivé emócie . Čiastky sociálnej drámy držiace pokope princíp fungovania vzťahu medzi postavami by mohli byť tiež nápaditejšie. Nuž ale kto sa odvoláva na skutočnosť , tak sám vie. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Je to pravdivý příběh a to mi dává skutečnost, hodnotit vesměs pozitivně. Takových lidí, jako je Benjamin asi po světě moc nechodí, a velmi oceňuji jeho snahu pomoci té, kterou v podstatě miluje a zároveň ani nezná. Co se týče filmového zpracování, mám z něho smíšené pocity. Je pravda, že je tady ukázané všechno, co by mělo být pro tento příběh zásadní. Myšlenkové pochody..které vám změní život, jsou zobrazeny velmi pečlivě.Avšak samotné plynutí děje mi dává pocit lehké nudy. Výborně zde bylo řečeno v komentářích, že v příběhu chybí víc emocí, přece jenom vzdát se svého života pro druhého, něco znamená.=) ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Člověk někdy žasne, jaké příběhy dokáže život napsat. Tento příběh je důkazem, že iracionální životní rozhodnutí, kdy 99,9% lidí by se rozhodlo opačně, mohou pořád vést k vysněnému cíli, kterým je spokojený život. Německý teenager Ben jedno takové rozhodnutí udělal, když si vybral život s HIV pozitivní bývalou prostitutkou Sreykeo, která bydlí na opačné straně světa a její rodina na něj pohlíží jako na chodící bankomat. Smekám a zároveň nechápu, jak hlavní hrdina mohl být tak naivní a dělat tak hloupá rozhodnutí. Ale i k tomu nás dokáže dohnat láska. Pokud trochu zagooglíte, zjistíte, že jsou stále spolu a vychovávají syna a dceru v Kambodži. Nebo že ta napůl vybydlená budova ve filmu, kde Ben žije se Sreykeo a její rodinou, je ta stejná budova, ve které mladý pár skutečně žil. Zajímavý příběh se bohužel nemusí automaticky rovnat perfektnímu filmu. Same Same But Different je důstojným zpracováním příběhu se sympatickými herci, ale jak už zmínily některé komentáře, chybí v něm emoce, jiskření, přiblížení toho, jak mezi postavami vzniklo takové pouto. Nemít povědomí o tom, že jde o skutečný příběh, nevěřil bych tomu. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Začíná to velmi slibně - realistické záběry Kambodži, rychlé střihy, technomuzika a divoká atmosféra večírků. Potom setkání Bena s prostitutkou a vypadá to na slibně se rozvíjející nerovný vztah evropana a asiatky.Ono to tak i pokračuje, ale ve chvíli, kdy se zjistí, že je Sreyko HIV pozitivní, ztrácí film nějak šťávu, vztah těch dvou je takový na mrtvém bodě a prost jakýchkoliv emocí, i když bych jich tam čekal docela dost, ať už těch negativních, jako i pozitivních. Nakonec to skončí dobře a oba spolu žijí asi dodnes. Škoda promarněné příležitosti. ()

Reklama

Reklama