Reklama

Reklama

Kamkoliv půjdeš

  • Česko Kamkoli půjdeš (více)
Trailer

Německý teenager Ben (David Kross) a jeho přítel Ed (Stefan Konarske) v létě po maturitě vycestují do Kambodže na turistický výlet. V nočním klubu na diskotéce v Phnom Penhu se Ben seznámí s 21-letou barovou společnicí Sreykeo (Apinya Sakuljaroensuková). Zamiluje se do ní a Sreyoko mu ukáže skutečnou tvář tajemné Kambodže. Jejich setkání neskončí pouze jako běžný turistický románek, na který oba aktéři po Benově odchodu zapomenou. Mezi Benem a Sreykeo se vyvine nečekané pouto a nejistá láska, kterou navzdory vzájemným citům nahlodávají předsudky Benova okolí. Po návratu do Německa Ben nadále podporuje křehkou dívku a její chudou rodinu na druhém konci světa. Zásadní zlom nastane, když Sreykeo oznámí Benovi, že byla u lékaře a zjistila, že je HIV pozitivní. Ben stojí před životním rozhodnutím. Dá udělat testy, ale jsou negativní. Zůstane v Německu budovat svou kariéru, nebo pomůže nemocné dívce v jihovýchodní Asii? Německý mladík Ben si vybere život s HIV pozitivní bývalou prostitutkou Sreykeo na opačné straně světa a odcestuje do Kambodže. Jak se ukáže, i iracionální rozhodnutí mohou dovést zamilovaného muže k vysněnému cíli. (TV JOJ)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Písnička, která hraje v klubu, je „Amour“ od skupiny Rammstein. (Skarface)
  • Scény odehrávající se u rodiny Sreykeo byly natočeny ve stejné budově, kde skutečná Sreykeo žila se svou rodinou. Benjamin v této budově v chudé čtvrti Phnom Penhu pobýval měsíc, odstěhoval se sem krátce po setkání se Sreykeo. Celá rodina se tísnila v jedné místnosti a sdílela jeden zubní kartáček. (tompaulman)
  • Den předtím, než se Benjamin (David Kross) a Sreykeo (Apinya Sakuljaroensuk) potkali, šla Sreykeo k jezírku u královského paláce v Phnom Penhu a vypustila do něj dvě želvy. Jedná se o buddhistický rituál, jehož účelem je vytvořit si pozitivní karmu. Na krunýře napsala motlitbu, v níž prosila o muže, který ji bude vždy milovat a pečovat o ni. Druhý den šla do proslulého klubu Heart of Darkness, kde potkala svého budoucího manžela. (tompaulman)
  • Film je natočen podle skutečné události. Benjamin a Sreykeo spolu stále žijí v Phnompenhu a vychovávají dvě děti. (tompaulman)
  • Film bol ocenený na festivale v Locarne cenou Variety Piazza Grande. [Zdroj: Artfilm] (imro)

Reklama

Reklama