Reklama

Reklama

Sherlock Holmes a náhrdelník smrti

  • Francie Sherlock Holmes et le collier de la mort (více)

Obsahy(1)

Detektiv Sherlock Holmes a jeho pomocník doktor Watson jsou na stopě proslulého profesora archeologie Moriartyho. Holmes je už dávno přesvědčen o tom, že tento vážený muž je ve skutečnosti "králem podsvětí". Detektivovi je stále jasnější, že profesor má prsty v krádeži egyptského náhrdelníku nevyčíslitelné hodnoty. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako poctu Christopheru Lee (stoletému a věčnému) jsem se po dlouhém zvažování nakonec rozhodl, že si ho pustím v roli Sherlocka Holmese. No, mohl jsem vybrat něco lepšího, neboť tento film je spíše průměrnější, ale i tak celkem povedený. Zaprvé máme vynikající dabing Miloše Kopeckého, který k Holmesovi prostě pekelně sedne. Pak tu samozřejmě máme zpracování, které je černobilé a které tomu filmu hodně přidává. A samozřejmě tu máme Christophera Lee jako Holmese (Sherlocka). Řeknu to asi tak - jeho podání nejslavnějšího detektiva je naprosto skvělé, perfektně zahrané, fakt jsem mu toho Holmese (Sherlocka) žral. bylo vidět, že si to užíval, ale ty filmy, ve kterých ho hrál jsou hodně, ale hodně slabé. A i když je tenhle z nich nejlepší, pořád jde jen o průměr (i když o celkem zajímavý). Příběh docela povedený, ale ke konci to trochu habrovalo, aby se to nakonec geniálně vyřešilo, takže jakž takž dobrý, až na to pomalejší tempo. Moriarty je samozřejmostí, ale tadyten byl prostě... nemoriartovský. Ale celkem pěkná zábava a hlavně jsem rád, že jsem mohl slyšet českou verzi, která je už dneska ohromná vzácnost. Budeš tu s námi navždy, Sarumane Bílý, hrabě Dooku, hrabě Draculo a Sherlocku(Mycrofte) Holmesi, RIP Christophere Lee. Zábavný filmík, shlédnutím rozhodně neprohloupíte! 65%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee je výtečný Sherlock Holmes, ale Thorley Walters je jako Watson velmi, velmi, velmi špatný a nebýt toho, že jej nadaboval Lubomír Lipský, byl by pravděpodobně ještě o něco horší. Film přesto patří k lepšímu holmesovskému průměru, ačkoliv i při (na první pohled sympatických) 86 minutách dokáže občas působit natahovaným dojmem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem lepší Sherlocky, a taky lepší filmy s Christopherem Leem. Situaci zachraňuje výtečný dabing tria Kopecký, Lipský, Růžek. Jako obvykle u SH, vyšetřování je spíš na obtíž a zlosyn na konci unikne, protože SH náhle zázračně zhloupne. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemecký snímok natočený v britských reáliach strieda lepšie scény s tými priemernými. Atmosférou mi to pripomína slávne "wallaceovky". ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Britský režisér Terry Fisher spolu se svým dvorním hercem Christopherem Lee natočil tento koprodukční holmesovský film a po Psu Baskervilském z 50. let je to již podruhé, co se oba pánové podíleli na filmu podle námětu A. C. Doyla. V předchozím snímku si slavného detektiva zahrál Peter Cushing, zatímco Christopher Lee byl obsazen jako Henry Baskerville. Zde se objevuje v roli Sherlocka Holmese (a o pár let později si zahrál také Mycrofta). Viděl jsem anglicky dabovanou verzi a je veliká škoda, že Christopher neměl možnost nadabovat sám sebe, protože ten hlas, co měl k němu příliš nešel. No a jinak film to byl docela pěkný a zábavný, i když mezi holmes-movies spíše průměr. Zajímavé bylo, že se neodehrával na konci 19. století, ale spíše tak ve 20. letech 20. století (podle těch aut). ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Skvělé zfilmování(nevadí že je černobílé) a skvělý Christopher Lee. Film má dobrou hudbu,dobrou zápletku a všechno dobré. Takhle má vypadat klasická stylová kriminálka.80% ()

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama