Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká kosmetička jménem Joy Millerová učí po večerech své studenty, jak líčit a upravovat vlasy. Práci ztratí poté, co jeden z jejích studentů omylem cigaretou zapálí paruku. Požár se rychle rozšíří po celé místnosti. Joy neváhá a vrátí se, aby zachránila zvířata, která jsou v místnosti v klecích. Její statečný čin se poté objeví i v novinách. Článek uvidí Grushinsky, diplomatický zástupce malého východoevropského státu Slovetzia, o kterém Joy nikdy neslyšela. Grushinsky byl poslán do USA, aby našel vyučujícího přírodních věd pro děti prezidenta Slovetzie. Díky článku se mylně domnívá, že Joy je akademická učitelka, a nabídne ji proto práci. Ta nabídku přijímá, a až poté, co dorazí do Slovetzie, Grushinsky zjistí, že Joy je jen pouhá kosmetička. Domluví se spolu, že budou předstírat, že Joy je skutečná učitelka. Joy na prezidenta a diktátora Borise Pochenka neudělá dobrý první dojem, když na domluvenou schůzku přijde pozdě. Je však výborná ve spolupráci s prezidentovými dětmi, které učí o životě mimo Slovezii a pomáhá jim získat sebevědomí. Prezident Pochenko je znepokojen Joyinou silnou nezávislostí a skutečností, že z něho nemá strach jako všichni okolo. Postupně si však na sebe navyknou a stanou se z nich přátelé. Joy mu radí, jak se chovat, protože Pochenko nechce být ve světě znám jako „zvíře“, jak o něm píší zahraniční média. Prezidentův premiér Leonid Kleist ovšem nesouhlasí s novou strategií a chce rozdrtit rostoucí vzpouru mezi mladými občany Slovetzie. Joy se dozví, že Katrina, jedna z prezidentových dcer, je zamilovaná do Aleka, vůdce povstání. Ten je zajat a uvězněn ve sklepení zámku, ale Joy Katrině pomůže vplížit se do sklepení, aby se mohla vidět se svým milým... (TV Prima)

(více)

Recenze (85)

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Dalo se na to koukat, vyloženě to nenudilo, ale nebyl to žáden zázrak. Od začátku bylo jasné, jak to dopadne. Našlo se pár vtipnějších míst, ale vesměs to bylo spíše takové milé. Dalo se na to koukat, člověk se nenudil, ale ani se nikterak nezasmál a nenadchl. Na jedno kouknutí ok, odreagování a uvolnění hlavy. Nic víc. Howgh! ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V celku pohodová krávovina. Bohužel Fran je totální dřevo, ale Timothy Dalton je prostě sympaťák. Všichni víme jak to dopadne už po prvních deseti minutách filmu, ale ani mi to moc nevadí. Zámek Sychrov mě v hlavní roli celkem pobavil. Klišovité, klišovité a zase klišovité. Ale na dlouhé sobotní odpoledne to celkem jde. P.S: Nééééé, mlčení kuřátek to srazilo hvězdičku (z původních tří) a to jsem si říkala, že to není tak strašný. Mlčení kuřátek????!!! ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Je celkem sranda koukat v televizi na upoutávky na nějaký film a vzpomenout si, že jsem ho kdysi dávno viděl... :) Jinak k věci: Tenhle film je, jak napovídá už i název, pitomost na druhou, ale obsazení je sympatické, což je tak jediné plus. Možná i pár vtipných scén se najde, ale opravdu jen pár... ()

Martinka21 

všechny recenze uživatele

Jako Anna a král.....Muž který má srdce z kamene a žena, která touží být milována..... Když si prohlížím obrázky z filmu, vybaví se mi scéna, jak Joy sedí na schodech uprostřed noci a brečí. Najednou jí někdo podá papírové kapesníky, které jsou ve velmi zdobené krabičce, a jí to hned dojde. Ano, je to ON jejího srdce šampion..Njn, romantika jak má být. ;)( Film jsem viděla tak cca před 7 lety, tak doufám, že jsem si tu scénu nespletla a ona nepatřila do jiného filmu. :-D) ()

Keiniku 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak sladké, že by se s tím dal osladit čaj. Držkatá Fran versus stalinoidní Timothy. Jelikož je to jenom o tři roky mladší než já, byla to jedna z mých prvních dospěláckých pohádek. S matkou to svorně milujeme. Svět potřebuje filmy, jako je tenhle, poněvadž kdyby měl člověk u té bedny pořád jenom myslet, vytek by mu mozek ušima. A navíc, my, svobodné mladé ženy, se chceme nechat unášet fantaziemi. Tak nám to nekažte. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď sú Joy a Boris v továrni, môžeme vidieť varovné nápisy na strojoch, ktoré sú v slovenčine. (Reacon)
  • Ve dvou záběrech, kdy Timothy Dalton podepisuje předložené dokumenty, lze rozeznat, že ony dokumenty jsou psány českým jazykem. Uvnitř zámku můžeme na zdech spatřit portréty našich bývalých prezidentů. (Pepinec)
  • Při první společně snídani v zámku čte prezident cizí noviny, ale na stole mu leží české noviny Právo. (snikrs)

Reklama

Reklama