Reklama

Reklama

2012: Countdown to Armageddon

všechny plakáty

Obsahy(1)

Mayové. Předvídali příchod křesťanství a španělský zábor střední Ameriky. Mayská proroctví napsaná před více než 800 lety, předpověděla světové války, velké diktátory 20. století a přírodní katastrofy, včetně vlny tsunami v roce 2006, která zpustošila jihovýchodní Asii. Na 21. prosinec 2012, předpovídají Mayové přírodní katastrofu obrovských rozměrů, která zničí Zemi a vyhladí celé lidstvo. Jak se toto datum blíží, dostává se mayským proroctvím celosvětové pozornosti. V zimě 2009 měl premiéru nový katastrofický trhák Rolanda Emmericha "2012". Film vypráví příběh o zničení Země podle mayských proroctví. Existuje však nějaká vědecká opodstatněnost těchto proroctví, nebo je Drážďanský mayský kodex pouze skvělou inspirací pro katastrofický film? Film 2012: POSLEDNÍ PROROCTVÍ sleduje geologa Adama Maloofa, jak pomocí moderní vědy posuzuje stará mayská proroctví. Následuje Maloofa na cestě za hledáním pravdy do prastarých Mayských chrámů na Yucatanu v Mexiku, přes archeologické krypty v německých Drážďanech až do středu Velké australské pouště. Film přináší rozhovory s experty z oblasti geologie, antropologie a astronomie a předkládá napínavé vědecké vysvětlení toho, co se může stát v roce 2012. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

zette 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktery nam neprinese nic noveho je k nicemu. Nehlede na opravdu hrozne zpracovani tohoto snimku. Jeden z nejhorsich dokumentu, co jsem za posledni dobu videl. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Spousta otázek a žádná konkrétní odpověď. Všechno je možné. I to považuji za pozitivní. Katastrofa nemusí být nevyhnutelná. Ovšem celý dokument bohužel nepřinesl nic nového, jiného nebo zajímavějšího. Všechno už jsme viděli a slyšeli. Ale i tak ho považuji za užitečný. ()

Reklama

Reklama