Reklama

Reklama

Evangelion šin gekidžóban: Ha

  • Japonsko ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V předcházejících bojích proti nestvůrným Andělům pomocí obřích robotů, zvaných Eva, mladí piloti Shinji a Rei byli nuceni nést osud lidstva na svých ramenech. Nyní, Andělé chystají apokalyptický Třetí dopad, který by vyhladil lidstvo. Navíc Shinji a Rei musí sdílet své osudy s dvěma novými piloty Evy, namyšlenou a horlivou Asukou, a tajemnou Mari. Ovládajíce své obří Evy v boji, čtyři mladé duše zoufale bojují, aby zachránily lidskou rasu. Ale budou schopni zachránit sami sebe? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po mírném nasrání z první i druhé verze konce seriálu (u té druhé jak Death & Rebirth tak také EoE) jsem si myslel, že už na NGE nadobro zanevřu. Pak přišlo Rebuild of Evangelion.... Napřed první díl.... Mírný rozjezd. A teď Evangelion shin gekijōban: Ha. Dámy a pánové... Shinji is BACK! ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Kromě poslední cca pětiny filmu zůstává prakticky stejná kostra původního příběhu, ovšem tentokrát ne pouze s kosmetickými ale podstatně výraznějšími změnami než posledně, kde největší nově přidanou zbytečností ze všech je Asuka 2.0 bez osobnosti/Deus Ex Machina/Manic Pixie Dream Girl/nafukovací panna (no říkejte si jí, jak chcete, prostě postava) Mari. Ani psychologie postav nefunguje, protože na rozdíl od seriálu dostává minimální prostor (zabití půlhodiny návštěvou akvária či přípravou na společný oběd všech postav opravdu není dostatečná náhrada za Shinjiho původní propad do deprese a šílenství/postupné zlomení Asuky). A já tak stále nechápu, proč byla tvorba tohoto alternativního vesmíru (?) nutná a tentokrát jsem se upřímně i docela nudila. Snad to dlouho očekávaný příchod Kaworu příště napraví. 5,5/10 ()

Reklama

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Druhý film se začíná pořádně odpoutávat od svého předchůdce a nabízí tak něco neokoukaného... Už to není tak depresivní, přidalo se trochu love-story, vypadá to mnohem líp a z mého pohledu to je i koukatelnější. Jen aby se z toho ve výsledku nestal klasický mainstream. Zatím ale zůstávám pozitivní... 8.5/10 ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé, nikdy za žádných okolností nebude žádnej nově natočenej Evangelion lepší než původní seriál a EOE. Ale s tímhle filmem skoro naprostá spokojenost. Tou skoronaprostou myslím z mýho pohledu docela vyšachování Asuky ze hry nějakou jakousi Mari.. Která ať si je podle někoho třeba naprosto dokonalá, ale prostě pro mně není pilot Evy a ikdyby se porvala s tisícem andělů, tak nikdy nebude :-D. Jen doufám že třetí film dobře ukočírujou, že Asuka se vrátí v plné síle a všechno patřičně vymlátí. :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím. Z anime se mi líbí jen sem tam něco a první díl ani seriál neznám. Ale stejně mi to přišlo takové zmatené a o ničem, navíc teenageři v rolích hrdinů a zachránců světa už mne unavují, protože je to použito snad všude. Vlastně ani ta manga animace se mi tady moc nelíbila a zmatená mi přišla i kompozice jednotlivých scén. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V otvíracím víkendu film v Japonsku vydělal přes 510 mil. jenů, to je asi 4 mil. dolarů. Celkem film vydělal asi 40 mil. dolarů, což z něj dělá třetí nejúspěšnější anime roku 2009. (Shley)
  • Film získal první místo v kategorii animace na francouzském Asijském filmovém festivalu v Lyonu, v diváckém hlasování těsně porazil Symphony in August. (Shley)
  • Film také vyhrál u japonské Akademie cenu za animaci roku 2010. (Shley)

Reklama

Reklama