Reklama

Reklama

Evangelion šin gekidžóban: Ha

  • Japonsko ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V předcházejících bojích proti nestvůrným Andělům pomocí obřích robotů, zvaných Eva, mladí piloti Shinji a Rei byli nuceni nést osud lidstva na svých ramenech. Nyní, Andělé chystají apokalyptický Třetí dopad, který by vyhladil lidstvo. Navíc Shinji a Rei musí sdílet své osudy s dvěma novými piloty Evy, namyšlenou a horlivou Asukou, a tajemnou Mari. Ovládajíce své obří Evy v boji, čtyři mladé duše zoufale bojují, aby zachránily lidskou rasu. Ale budou schopni zachránit sami sebe? (Jigvell)

(více)

Recenze (35)

honajz 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím. Z anime se mi líbí jen sem tam něco a první díl ani seriál neznám. Ale stejně mi to přišlo takové zmatené a o ničem, navíc teenageři v rolích hrdinů a zachránců světa už mne unavují, protože je to použito snad všude. Vlastně ani ta manga animace se mi tady moc nelíbila a zmatená mi přišla i kompozice jednotlivých scén. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Monumentální bitky mezi obrovitými roboty a "anděly" se tentokrát posouvají do pozadí. Na řadu přichází psychologický rozbor několika hlavních postav - z You Can [Not] Advance je tedy spíše zdařilé drama, nežli akční anime film. Jistě, nejsilnější okamžiky a napínavé scény jsou stále ty z bojiště, ale najde se i pár skvělých scén, které mají základy v povedených dialozích a romantických momentkách. Tvůrčí tým odvedl dobrou práci, když se rozhodl ubrat na akčnosti a věnovat se trápením dětských hrdinů, kteří gigantické evangeliony denně osedlávají. Jinak film rozhodně není pro náctileté a ke konci se svou temnotou vyrovná i nejsyrovějším dramatům... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pravda-chvilku mi trvalo,než jsem pochopil,že nejde o pokračování ale jakýsi alternativní příběh...ale hned jak jsem se chytnul jsem si naplno vychutnával asi nejlepší "Evangelionovský" film kvalitativně srovnatelný snad jen s celým seriálem...Japonci nás tu zase vhazujou do jedinečného světa ve kterém sledujeme epické souboje Eviček a Andělíčků nebo hravé a přátelské žertování-podané neuvěřitelně citlivou a dynamickou formou, aby se to všechno směrem ke konci dostávalo do stále větších a epičtějších otáček a ve finále to zase ve starém známém stylu vygradovalo do psychedelického pološílenství bourající jakékoliv hranice......Zase Super!!!! ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Kromě poslední cca pětiny filmu zůstává prakticky stejná kostra původního příběhu, ovšem tentokrát ne pouze s kosmetickými ale podstatně výraznějšími změnami než posledně, kde největší nově přidanou zbytečností ze všech je Asuka 2.0 bez osobnosti/Deus Ex Machina/Manic Pixie Dream Girl/nafukovací panna (no říkejte si jí, jak chcete, prostě postava) Mari. Ani psychologie postav nefunguje, protože na rozdíl od seriálu dostává minimální prostor (zabití půlhodiny návštěvou akvária či přípravou na společný oběd všech postav opravdu není dostatečná náhrada za Shinjiho původní propad do deprese a šílenství/postupné zlomení Asuky). A já tak stále nechápu, proč byla tvorba tohoto alternativního vesmíru (?) nutná a tentokrát jsem se upřímně i docela nudila. Snad to dlouho očekávaný příchod Kaworu příště napraví. 5,5/10 ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mal som pre tento film dosť veľké očakávania, najmä kvôli množstvu pozitívnych recenzií a výborne spracovanej prvej časti. Avšak dvojka bola pre mňa veľkým sklamaním. Aj keď to nebolo zlé anime, moje predpoklady to nedosiahlo ani z polovice. Oproti jednotke my tam chýbali početné bojové scény a skutočnejšie emócie. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Občas geniálne, občas trápne, občas moc prekombinované. Námet a myšlienka pre mňa úplne dokonalá. Už len názov filmu vo mne vyvoláva emócie. Tvorcovia sa v obsiahlom príbehu často venujú veciam nezaujímavým a veci zaujímavé obídu. Zhrnuté. Nekonečný potenciál naplnený, len čiastočne. 75%, ale s potenciálom na 95%. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Na druhý film by se dalo pohlížet několika způsoby, zásadní je však odklod od toho, co známe z dřívějška. Otázka je, komu to vadí? Mně docela dost, i když je to poměrně změna, protože na prvním filmu jsem mohli vidět, že jen vizuální stránka nestačí a alespoň mně vadilo určitý postih filmu za to, že nedokáže pojmout tolik věcí jako seriál. Film nazvaný "Ha" čili Break, dostál svého slova. Byl to pro mě šok a zlom, nečekal jsem, že Anno Hideaki toliko změní celý scénář. Opět tu je ochuzeno mnoho věcí. Asuka, awakening of EVA 01 a spousta dalších věcí plus naprosto zbytečná postava Mari. Pro mě je to těžké hodnotit po takových brutálních změnách, protože jsem tak naštván, že bych tomu dal klidně odpad. Nebudu ale zatím se zbytečně unáhlovat, na konečné hodnocení si počkám, až bude vše hotovo (další 2 filmy). Zatím mi to připadá né moc dobré, ale uvidíme. Za snahu zatím 50%. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Žádné zklamání i přes nové postavy a pozměněný děj, vše dává i tak smysl. Krásná animace, hudba jako vždy, některé okopírované záběry a scény ze seriálu potěší, Hideaki Anno to umí. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé, nikdy za žádných okolností nebude žádnej nově natočenej Evangelion lepší než původní seriál a EOE. Ale s tímhle filmem skoro naprostá spokojenost. Tou skoronaprostou myslím z mýho pohledu docela vyšachování Asuky ze hry nějakou jakousi Mari.. Která ať si je podle někoho třeba naprosto dokonalá, ale prostě pro mně není pilot Evy a ikdyby se porvala s tisícem andělů, tak nikdy nebude :-D. Jen doufám že třetí film dobře ukočírujou, že Asuka se vrátí v plné síle a všechno patřičně vymlátí. :-) ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Druhý film se začíná pořádně odpoutávat od svého předchůdce a nabízí tak něco neokoukaného... Už to není tak depresivní, přidalo se trochu love-story, vypadá to mnohem líp a z mého pohledu to je i koukatelnější. Jen aby se z toho ve výsledku nestal klasický mainstream. Zatím ale zůstávám pozitivní... 8.5/10 ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Tak sa ubralo z military-industrial portretu Japonska a pridala sa "psychologia" postav. Uprimne nechapem preco Japonci citia potrebu do scifi o zaniku ludstva pchat infantilne sceny s veselym saxofonikom, sceny kde by sme sa teoreticky mali viac dozvediet o postavach ale nic podstate sa v nich nedeje. Je toto ten fan service, o ktorom som tolko uz pocul? Ach jaj....Problem druheho dielu je, ze pravidla stanovene v prvom diely sa za pochodu prepisuju a zaverecna scena, ktora by mala davat z dosial videneho zmysel, je fakt uz len patvar nahodnych veci, ktore scenaristi pozliepali dokopy. Obrovsky krok spat po jednoduchsom prvom diely. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Děj prvního dílu znatelně poskočil dopředu, objevuje se nová postava mladé americké "pilotky". Velmi zajímavé psychologické sondy do nitra jednotlivých postav. Stále je to velmi akční Anime, ale dialogy povyšují film vysoko nad běžné "mlátičky". Kdo po shlédnutí 1.11 měl v hlavě poněkud zmatek, na toho byli scénáristé 2.22 přece jen hodnější. Mnoho věcí se vysvětlí (vztah velitele Ikariho k synovi ad), ale samozřejmě spoustu nových záhad před nás tvůrci opět postaví. Příjemné změny i oproti seriálu přináší mnohdy zajímavá překvapení... ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po mírném nasrání z první i druhé verze konce seriálu (u té druhé jak Death & Rebirth tak také EoE) jsem si myslel, že už na NGE nadobro zanevřu. Pak přišlo Rebuild of Evangelion.... Napřed první díl.... Mírný rozjezd. A teď Evangelion shin gekijōban: Ha. Dámy a pánové... Shinji is BACK! ()

levente 

všechny recenze uživatele

Absolutní Japonsko. Ocel, krev, infantilnost a dokonalý smysl pro detail. Dějová linie se ztrácí v barvách i ve scénáři, který je slepencem všeho, ale hlavně ničeho. Prázdných míst a obratů. Je to jedno. Atmosféra i poetika obrazů a mikroscén je strhující. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

2.22 pokračovanie Evangelionu je vskutku veľkolepé predstavenie. Na rozdiel od prvého filmu, ktorý kopíruje prakticky úplne rovnakú dejovú líniu ako seriál, iba s lepším vizuálom ( a trochu horšou psychológiou ), dvojka sa, ako už bolo skôr avizované a naznačené, hlavne smerom ku koncu veľmi radikálne odkláňa od pôvodných seriálových udalostí a ženie Shinjiho, Rei a ostatných do nového alternatívneho ,,vesmíru,,. Nakoľko bude v konečnom dôsledku iný a odlišný od toho čo fanúšikovia už poznajú sa ešte len uvidí pretože aj keď Evangelion 2.22 už ukázal svoju krásu vo všetkých smeroch, verím že to pravé orechové nás ešte len čaká. Ničmenej. Stále trvám na tom, a teraz možno viac ako kedykoľvek predtým, že na to aby si človek naplno užil všetko to zbrusunové čo NGE HA ponúka, je veľmi dobré, ak nie potrebné, poznať ten príbeh tak ako bol originálne prezentovaný. To jednoducho znamená poznať seriál. Z celého filmu som mal oveľa lepší zážitok keď som videl starých hrdinov istú dobu sledovať tú istú dejovú linku, aby sa z nej následne v určitých bodoch vychýlili, pričom zo začiatku to boli len drobnosti, ktoré smerom ku koncu naberali stále väčšie rozmery. No a čo sa týka nového vizuálneho spracovania tak je samozrejme krajšie, najviac to je patrné v akčných scénach a súbojoch Evangelionov s Anjelmi ( párkrát to je naozaj potecha pre oko). Celkovo teda druhá časť Rebuildu dopadla nad všetky očakávania a uvidíme čo sa bude diať ďalej. Osobne neočakávam nejaký 180 stupňový obrat, pretože koniec koncov aj napriek tej zmenenej dejovej línii, základné kamene seriálu ostali rovnaké, a z toho čo sa doteraz udialo skôr asi pôjde o to dopracovať sa ku koncu, a následne samotný koniec naservírovať tak aby bol pochopiteľnejší pre aj pre širšie publikum. 92/100. Na záver si neodpustím jednu poznámku. WARNING pre užívateľa honajz. Z komentáru ktorý som si prečítal sa nedá povedať nič iné iba že to má chlapec v hlavičke trochu popletené. Citujem : ,,Z anime se mi líbí jen sem tam něco a první díl ani seriál neznám. Ale stejně mi to přišlo takové zmatené a o ničem......,, Ktovie prečo sa mu to zdalo. Nad tým sa ná naozaj iba pokrútiť hlavou. ()

Sakinose 

všechny recenze uživatele

Nádherné pokračování prvního dílu s epickým a strhujícím koncem. Jak v 1.11 spousta humoru a taky psychicky a akčně založených scén které člověka nenechají oddychnout a ani v klidu. U mě je to jasně v top10. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Oh, sedím v louži své vlastní moči (štěstí že toho není víc) a pořád mám ještě otevřenou pusu, od tohohle veledíla se jednoduše nedalo odtrhnout. Krev a střeva všude, nesmrtelné a nelidské EVY lítající vzduchem. Tento nevídaně kulervoucí Evangelion přináší nové postavy, nové anděly, nové evy, nové vůně, oproti Rebuild 1.0 i zbrusu nový příběh a ospravedlňuje tak celý remake. Skalní fanoušci původního Evangelionu možná trochu zapláčou, protože výrazně ubylo psychologického mučení a trýznění v proslulých scénách se statickou kamerou. Jediným tajemstvím zůstává, jak tohle probůh můžou další díly překonat, nebo aspoň důstojně navázat?! Oh ... a nemohl jsem si to odepřít - české titulky k Evangelion 2.22 : http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xpolok00/evangelion.rebuild.2.22.czsubs.zip ;) ()

Reklama

Reklama