Reklama

Reklama

Vznešenej život

  • Kanada High Life
Trailer

Kanadská černá komedie vypráví o partičce zlodějů, kteří se chystají na poslední loupež. Jenže plán na dokonalý zločin, který se zrodil v hlavě Dicka (Timothy Olyphant), zas tak dokonalý není a nakonec pochopitelně nic nejde podle plánu...  Kanadská černá komedie od režiséra Garyho Yatese vypráví o partičce zlodějů, kteří se chystají na poslední loupež. Jenže plán na dokonalý zločin, který se zrodil v hlavě Dicka (Timothy Olyphant) poté, co ho kvůli návštěvě někdejšího spoluvězně Buga (Stephen Eric McIntyre) vyhodili z práce, zas tak dokonalý není. Píše se rok 1983 a Dick má v pácu vyloupit bankovní automaty ATM. Nicméně to, co vypadá na papíře naprosto perfektně, by nemuselo vyjít, když se ukáže, že zbývající dva parťáci Donnie (Joe Anderson) a Billy (Rossif Sutherland) jsou prostě ještě méně spolehliví, než Dick a Bug. A i když heslo: „Jen žádné násilí“ je všem jasné, nakonec nic nejde podle plánu a narůstající vzájemná averze všech vůči všem hrozí katastrofou... Předlohou filmu je stejnojmenná divadelní hra od Leea MacDougalla, který je též autorem filmového scénáře. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Ďalšia,Kanadská _____ ktorá nemá obdobu-o parte 4 feťákoch a recivilistov a s toho jeden homoš,ktorý idú vykradnúť bankomat a namiesto toho ukradnú obrnený transporter je viac ako uletený príbeh.Ktorý je ešte k tomu veľmi neodborne, amatérsky zrealizovaný-A ešte k tomu aj ten nezmyselný záver filmu.HOD:20,01%.PS: Škoda času!!! ()

Javert 

všechny recenze uživatele

"If you could have anything you wanted - anything in the whole world - what'd it be?" ... "Morphine." ... "And if I could give you all the morphine you would ever need for the rest of your life, what would you want then? ... "Morphine." Jó, takovéhle žánrové jednohubky já můžu. Něco jako kříženec Fear and Loathing in Las Vegas s Italian Job či Ocean's Eleven s naprosto "fucking great" zlodějskou čtveřicí a tunou přisprostlých hlášek. Zatím 4*. Kéž čeští distributoři vyslyší mé prosby a přinesou High Life ve formě DVD na pulty českých obchodů! ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Chcete přijít snadno a rychle k penězům? Pak není nic lehčího, než naplánovat vykradení naditého bankomatu. Jenže i sebelepší plán může selhat, a pokud je plán na uloupení peněz naivní, tak selže téměř určitě, jako v tomto případě. Ale jen špatný zloděj by to vzdal hned po prvním neúspěchu. Film Vznešenej život je něco mezi komedií a kriminálním dramatem, jsou zde scény úsměvné i scény vážnější, a když se jeden z partičky zlodějů vydal s prostřeleným břichem do samoobsluhy, vzal si z chlaďáku lahev limonády, zaplatil a odešel, tak jsem nevěděl, jestli to tvůrci myslí vážně nebo si sami ze sebe dělají srandu, každopádně jsem se u téhle scénky docela pobavil. Výhodou filmu je i jeho velice krátká stopáž, takže jsem se vůbec nenudil, a herci byli hodně sympatičtí, snad až s výjimkou představitele Buga, ale předpokládám, že to byl ze strany tvůrců záměr, aby jediná záporná postava v tomto filmu působila nesympaticky. A závěr filmu snad už jen potvrdil to, co mně jako divákovi tohoto filmu došlo někde v půlce filmu, totiž že tenhle loupežný plán nikdy neměl žádnou naději na úspěch a asi je to tak dobře, že film skončil tak, jak skončil. Závěrem řeknu už snad jen tolik, že tahle krimikomedie je určitě zajímavá a byl to příjemný zážitek, ale je to z mého pohledu film jen na jedno podívání, a z toho důvodu jsem se nakonec rozhodl pro lepší tři hvězdy, které tímto uděluji. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná krimikomedie. Ikdyž asi nikdy nebude patřit k žánrovým jedničkám, mě svěle pobavila. Sice tam bylo pár hluchým míst, ale jinak jsem se u toho pořádně nasmála. A co si člověk může o silvestrovské noci víc přát, kor když má jinak na výběr 100+1 variant křepčení našich "celebrit". 3,5 zaokrouhluju na 4*. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Sákryš, je červenec a já se těším na zimu! Vyloupit dnes bankomat není žádná hračka, ale v době rozmachu "ejtýem" se stávaly terči mnoha dobrodruhů. I naše skupinka v čele Timothym se o jeden takový majstrštyk pokusí, jenže jak už to bývá, situace se vymkne kontrole. No, vlastně v jejich rukou nebylo už od začátku nic pod kontrolou. Ale alespoň byly jejich kousky úsměvné, no a na ten poslední, westernovský byl třešničkou na dortu. 55% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama