Reklama

Reklama

Bývalá vražedkyně Zeng Jing (Michelle Yeoh) se rozhodne opustit cestu zabijáka a chce nadále vést normální život. Vlastní však ostatky budhistického mnicha, které svému majiteli údajně dávají mistrovské schopnosti v bojových uměních a tak je nejhledanější osobou zbytku klanu vrahů. Ačkoliv Zeng Jing podstoupí operaci obličeje, schová se v městě a vdá se za obyčejného poslíčka, je po čase odhalena a začne souboj o přežití. (Tamten)

(více)

Recenze (77)

Tamten 

všechny recenze uživatele

I když ve filmu nenajdeme žádné příliš zajímavé souboje (vše je příliš trikové a umělé), film jako takový je příjemně koukatelný, přehledný a i děj je poměrně zajímavý. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Pod akýmsi mne neznámym vplyvom po prízemne nadupaných snímkov War of Arrows a 13 assassins sa Ázijci snažia presvedčiť nás, zaostalejších Európanov, že oni predsa len lietať vedia, dokonca aj ihly odrážať. V tom je jediný problém tohto filmu? Fanúšikov wu-xie a mystifikovaných ázijských mníchoch je quantum (ako množstvo), preto to ako problém nevnímam. Práve nie, ono tá plastika a lá Face/Off (Woo ako co-director je náhoddička), dvorenie za dažďa až po vyzúvanie topánok spanilo ležiacej krásky ázijského Hollywoodu je rýchle, promptne natočené, opätovne s neopozeraným štýlom. Problémy spôsobuje trochu chaosný strih, a podľa mňa zvláštne radenie scén za sebou. Snáď ide o pocit, no nie taký, aby som podpisoval rozvodové papiere. Škoda straty serióznosti, keďže celé toto temno, bojovníci s imaginárnymi schopnosťami, múdre slová mníchov, prirovnaní, choreograficky pekných bojov speje ku kompenzácii si chýbajúceho mužského údu. Netreba rozvádzať, treba vidieť, hoci taktiež vaše základy v náuke o kovoch dostanú zabrať. Ríša zabijakov skvelo znie, neprekvapí ničím nelietacím, ukáže krehkosť, vycibrenosť a ... ozdravovanie Wooa na jeho rodnom kontinente. (videné 30.06.2012, BDrip) ()

mystrdat 

všechny recenze uživatele

Co se z počátku jeví jako strojová čínská produkce začne po chvíli nabývat výrazných kvalit. Skvělé akční scény s přijatelnou porcí rope efektů, do konce gradující příběh a ninja eunuch = 4.5* ()

kihsleek 

všechny recenze uživatele

"Karma really is a bitch." Pohodová kung-fu záležitost s trochou šavlovýho baletu, trochou lítání, se zázraky středověké plastické chirurgie a s bandou asasínů, co se perou o přepůlenou mumii. Sice to takhle nemusí dávat moc smysl, ale je to super zábava a na Michelle Yeoh se jako snad vždycky dobře kouká. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

90% klasický mix šermířských soubojů, podivné asijské romantiky a dějových veletočů, kdy si od začátku můžete být jistí, že nikdo není tím kým se původně zdá. ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Zklamání, John Woo si po Chi bi asi vzal oddych a natočil takovou nudnou blbůstku, která mě v některých chvilích přivodila břisní křeče pod návalem smíchu. Perly jako "plastická operace" nebo "banka United" nebudou zapomenuty, zbytek z hlavy rychle vyšumí. 30 % ()

intro 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film a Michelle Yeoh je v něm prostě perfektní, ale to asi není nic zvláštního. Dávám 80%. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem nad 4. hvězdou, ale neprošlo to:) Celkem povedené dílko, kde ani poletovací kungfu nevypadá vůbec špatně, ba naopak. Velmi dobře zpracované souboje (sice jim opět věřím tak třetinu ran, ale to je klasika), kvalitní atmosféra, která je u těchto čínských filmů vždy dobrá, narozdíl od evropských a amerických fantasy, kde je zapotřebí hutné množství triků, příběh jeden z klasických, kdy se bývalý zabiják snaží vymanit ze svého klanu a žít normální život. Ve filmu nejsou vesměs žádné trapnosti (když to beru jak to u těchto filmů je). Snad jen ta plastická operace, to jsem se pousmál, ale tak po tom, co provádí v amerických superfilmech je tohle čajíček:) Celkově solidní dílko, ale ještě mi tam chyběla nějaká jiskra, aby to mělo na víc. ()

kolik27 

všechny recenze uživatele

Potlačování gravitace, ne až tak supr obsazení, velkorysá romantická gesta, ukázky bojových umění jak s tak bez zbraně, samozřejmě nadsazeně, ale celý film je na co se dívat. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Ha! Normálně bych váhal mezi dvěma a třema hvězdama, ale za Michelle Yeoh musím mocně přitlačit. Pokud Michelle milujete jako já, neváhejte ani chvíli - ta když je v obraze, tak film okamžitě přeřadí z dvojky na pětku. Michelle je prostě zase boží i s neuvěřitelnýma pěti křížkama na krku. Zato hlavní záporák vypadá jak předseda nepříliš prosperujícího čínskýho zemědělskýho družstva, ten se fakt nepovedl Celkově lehký nadprůměr a pokud jde o akci, tak nic co bychom už v některé asijské wuxii neviděli. ()

kadles 

všechny recenze uživatele

Příběh nic moc viz plastická chirurgie, ale ty zládnuté šermířské souboje... Celkem lepší průměr a navíc tam hraje moje oblíbená Malajská rodačka, kterou prostě můžu. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

John Woo se vrací k tématu podobnému jeho dřívějšímu filmu Tváří v tvář, tentokrát je ale příběh zasazen do atraktivního prostředí dynastie Ming. Film potěší příznivce stylu wuxia - jsou zde choreograficky krásně sehrané šermířské souboje, v nichž jsou často popírány veškeré fyzické zákony, ale to k tomuhle stylu neodmyslitelně patří. Příběh je poplatný svému žánru - vražedkyně chce změnit svůj život k lepšímu a utéct své minulosti, která se k ní však neodbytně vrací - nutno říct, že takových tu byly spousty. V režii Johna Woo dostáváme v tomto případě dobře odvedené řemeslo, ale nic víc, ani méně. Jednohubka, která na chvíli potěšína, na kterou se ale dá snadno a rychle zapomenout. ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Celkem ponuré a docela kvalitní drama, ve kterém se často bojuje s meči a teče krev, občas nějaký bojovník přeskočí dům (a podobné nereálné úkazy), komediální scény tu prakticky nejsou. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalý wuxia film. Chýbalo málo – lepší strih pri súbojoch, lepšie rozprávanie príbehu (občas sa človek stratí v postavách) – a bol by tu nasledovník Crouching Tiger, Hidden Dragon. Veľmi potešil. ()

Spapanek 

všechny recenze uživatele

Nebýt naprosto devastujícího střihu, mohl to být skvělý film. Střih totálně zabíjí veškeré bojové scény, které tím film neskutečně ruší. Škoda. ()

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama