Reklama

Reklama

Bývalá vražedkyně Zeng Jing (Michelle Yeoh) se rozhodne opustit cestu zabijáka a chce nadále vést normální život. Vlastní však ostatky budhistického mnicha, které svému majiteli údajně dávají mistrovské schopnosti v bojových uměních a tak je nejhledanější osobou zbytku klanu vrahů. Ačkoliv Zeng Jing podstoupí operaci obličeje, schová se v městě a vdá se za obyčejného poslíčka, je po čase odhalena a začne souboj o přežití. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

JFL 

všechny recenze uživatele

Deset let po "Tygr a drak" se v hromadě titulů, které více či méně zkoušely kráčet ve šlépějích filmu Anga Leeho, konečně objevil jeden, který se může důstojně poměřovat s titulem, jenž revitalizoval žánr wu-sia. "Reign of Assassins" sice není tak delikátně vybalancovaný a spíš než na mezinárodní publiku je cílený na domácí diváky, ale přesto představuje důmyslnou reflexi a intenzifikaci určitých tendencí wu-sia. Nadsazeným stylem film připomíná klasické pásově vyráběné wu-sai snímky od studia Shaw Brothers, ale stejně jako se "Tygr a drak" z klasických elementů vyzdvihl citový život a emancipaci ženských postav, tak se "Reign of Assassins" zaměřuje na soukromý život šermířů poté, co složí či alespoň na chvíli odloží zbraně, a romanticky pojaté motivy osudu a karmy. V porovnání s Leeho opusem je film debutujícího režiséra (naštěstí pouze marketingově zaštítěný jménem Johna Woo) sice stylově roztěkaný a přílišně sklouzává k povrchní dojemnosti, přesto se jedná o vítané osvěžení v žánru, který upadl do rutiny výpravných kostýmních spektáklů. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Medzinárodný súboj v komixovom ICQ medzi obtĺstlimi burgerožrútmi a ťamanskými sushižrútmi skončil jednoznačným debaklom západu. Kým v Amerike stačí superhrdinom hodiť prehadzovačku cez plešinu na druhú stranu a nasadiť si na ciferník okuliare, aby mohli bez obáv z odhalenia makať na horoskopoch v kdejakom bulvári. Na ďalekom východe toho lietajúce potvory musia pre začlenenie sa do spoločnosti odtrpieť o dosť viac. Výsledok je však bohužial stále ten istý. Inak na tie efektné šermovačky a lietačky, ktorých sa šikmáci nie a nie vzdať sa dalo vcelku i kukať. Horšie to bolo u ostatných pokusoch o vytvorenie deja za pomoci romantiky či dokonca krimi v štýle "Kde sa stratila ponožka z práčky?". Takže decká, poďte si siahnuť na 200 rokov sušeného dicka a skočte tatkovi po pivo, pustí si niečo lepšie! ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Yimou Zhang i Ang Lee uz maji sve litajici kung-fu zdarne za sebou a aby John Woo nebyl pozadu, tak si sel spravit chut na Jianyu, sice jen co-directing, ale veterani na to holt maji sve lidi. Uz pekne intro a vyborna hudba daji tusit, ze to bude kvalitka. Krome litani je zde primichana i magie a bojovy styl ohybaciho mece. Pro jistotu funkcni romanticke linky se s tim tvruci taky nemazlili a sahli rovnou do Koreje, kde jsou na romance odbornici a povolali Woo-sung Junga z ultimatniho dojaku Moment to Remember. Az si budete chtit nechat vymenit oblicej, tak zapomente na plastickou chirurgii a bezte do Ciny, tam vam rozriznou tvare a nechaji v nich pusobit brouky, kteri vam vyzerou nepotrebne maso. Pekne prirodne, zadny stres, ten proces trva jen 3 mesice. 7/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další sériový ťamanský letecký den? Ačkoliv Isaac ve mě mlátí hlavou do zdi z takového popírání gravitačních zákonů a meče, píchající do zatáčky mě nutí oprášit základy metalurgie, musím konstatovat, že jinak to nebylo Woobec špatné! Dokonce se ti Tíňani ani moc nechovali jako kokoti, jak je u takových snímků obvyklé. Celý film si sice podává patos ruku s klišé, což je ale zdařile kompenzováno obsazením Mišel, jediné píchatelné asiatky na světe, kterou bych i já chtěl slyšet křičet Yeah! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Michelle měla moje sympatie od začátku, pláchnout z klanu pomatenců mi přišlo jako jediné možné řešení a sledovat její kroky v tom obyčejném životě bylo úsměvné, zejména vstup do manželství s poslíčkem.. Je to taková krvavá pohádka o lásce, pomstě a ukradených ostatcích mnicha, kde se na fyziku či chemii nehraje.. Má to šmrnc, nadhled, humor a na Woo-seonga se moc hezky kouká, mně se to líbilo.. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení snímku, jehož schválený rozpočet přesahoval částku 14 mil. amerických dolarů, odstartovalo 4. 10. 2009 v Songjiang Town, dříve Sungkiang. To je hlavním městem správního západo čínského okresu Songjiang. Následně se natáčení přesunulo do šanghajského filmového studia Song Jiang Shen Qiang Studio a k natočení majoritní části snímku do vůbec největšího světového filmařského studia, Hengdian World Studios. Vyjma těchto primárních filmových lokací se ale filmaři nechali zlákat chvatně schváleným povolením jinak striktních šanghajských městských představitelů a 30. 10. 2013 natáčeli i přímo v samotných šanghajských ulicích. Část snímku byla natáčena i na specifických místech ostrova v jihozápadní Asii, Tchaj-wanu. Samotný proces natáčení byl filmaři ukončen na přelomu měsíce ledna a února následujícího roku, 2010. (Conspi)
  • Čínský název snímku 'Jianyu Jianghu' lze přeložit doslova jako 'meče a déšť, řeky a jezera'. Slovní výraz 'jianghu' (江湖) pak přímo odkazuje k imaginárnímu světu paralelního vesmíru čínských bojových umění. Jakkoliv se daný výraz může zdát nevýznamný, tvoří důležitou složku v mnoha wuxia, tzv. čínských hrdinsko-romantických, novoromantických, chcete-li, příbězích wuxia autorů minulých i současných. Mezi ty spadají například i taková jména, jako jsou Liang Yusheng ("Saiwai Qixia Zhuan" (1957)) či Jin Yong ("The Deer And The Cauldron" (1969)). (Conspi)
  • Bojovou scénu, v níž Eater Bear (Angeles Woo) vzdoruje prohnanému vrahovi, režíroval John Woo (Red Clif 2 (2009)), otec čínské herečky Angeles Woo, takřka po celý jeden týden. I přes fakt, že režii snímku obstaral Su Chao-pin, John Woo, uchvácen, jak sám pronesl později na adresu snímku, výslednou podobou scénáře, se během celého natáčení objevoval po boku Chao-pin s mnoha cennými radami. Originální verze snímku jej oproti anglickému vydání jako druhého režiséra neuvádí. (Conspi)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama