Reklama

Reklama

Bývalá vražedkyně Zeng Jing (Michelle Yeoh) se rozhodne opustit cestu zabijáka a chce nadále vést normální život. Vlastní však ostatky budhistického mnicha, které svému majiteli údajně dávají mistrovské schopnosti v bojových uměních a tak je nejhledanější osobou zbytku klanu vrahů. Ačkoliv Zeng Jing podstoupí operaci obličeje, schová se v městě a vdá se za obyčejného poslíčka, je po čase odhalena a začne souboj o přežití. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

honajz 

všechny recenze uživatele

Celé je to neskutečně zmateně podané, i když základní linie příběhu je jasná. Ale ty střihy, ty neskutečně spatlané bojové scény s někdy zbytečnými detaily a jindy ustřihnutými snad v půlce... Postavy jsou mi ukradené, protože nějaké vtažení do děje neexistuje. A to mám Michelle rád, byť jen platonicky. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nářez, Michelle je pořád ve formě a patří mezi titány žánru girls with guns (vždyť je taky jedna z posledních aktivních!) Scénaristicky fajn, výrazné postavy, supr obsazení hlavních i vedlejších rolí, nápadité akční scény, vizuálně pěkné, ale možná až moc tmavé, ano motiv hlavního záporáka je poněkud vtipný, ale to mi film nemohlo zkazit, dám si to rád znova. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Skvěle zvládnutý bojový scény (na létajících Číňanech prostě ujíždím:-)), taky perfektně ozvučený - ty meče, jak krásně zněly o sobe, to byla fakt paráda. Některý scény zaujaly svojí temnou atmosférou, ale celkově ten příběh mě moc neoslovil, místy jsem moc netušil o co tam kráčí a taky bych si odpustil ty fantasy prvky. Natočený to bylo pěkně, ale čekal jsem od toho trochu víc. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Michelle měla moje sympatie od začátku, pláchnout z klanu pomatenců mi přišlo jako jediné možné řešení a sledovat její kroky v tom obyčejném životě bylo úsměvné, zejména vstup do manželství s poslíčkem.. Je to taková krvavá pohádka o lásce, pomstě a ukradených ostatcích mnicha, kde se na fyziku či chemii nehraje.. Má to šmrnc, nadhled, humor a na Woo-seonga se moc hezky kouká, mně se to líbilo.. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Už jsem se obával, že M. Yeoh se definitivně přehrála do rolí mentorů, za které bojové sekvence obstarají mladší a pružnější hrdinové, ale tento snímek mne naštěstí přesvědčil o opaku. Ačkoli její postava odkládá meč, zkouší žít normálním životem a v jednu chvíli dokonce dlouze polehává, jakmile do toho šlápne, srdce fanouška zaplesá. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení snímku, jehož schválený rozpočet přesahoval částku 14 mil. amerických dolarů, odstartovalo 4. 10. 2009 v Songjiang Town, dříve Sungkiang. To je hlavním městem správního západo čínského okresu Songjiang. Následně se natáčení přesunulo do šanghajského filmového studia Song Jiang Shen Qiang Studio a k natočení majoritní části snímku do vůbec největšího světového filmařského studia, Hengdian World Studios. Vyjma těchto primárních filmových lokací se ale filmaři nechali zlákat chvatně schváleným povolením jinak striktních šanghajských městských představitelů a 30. 10. 2013 natáčeli i přímo v samotných šanghajských ulicích. Část snímku byla natáčena i na specifických místech ostrova v jihozápadní Asii, Tchaj-wanu. Samotný proces natáčení byl filmaři ukončen na přelomu měsíce ledna a února následujícího roku, 2010. (Conspi)
  • Bojovou scénu, v níž Eater Bear (Angeles Woo) vzdoruje prohnanému vrahovi, režíroval John Woo (Red Clif 2 (2009)), otec čínské herečky Angeles Woo, takřka po celý jeden týden. I přes fakt, že režii snímku obstaral Su Chao-pin, John Woo, uchvácen, jak sám pronesl později na adresu snímku, výslednou podobou scénáře, se během celého natáčení objevoval po boku Chao-pin s mnoha cennými radami. Originální verze snímku jej oproti anglickému vydání jako druhého režiséra neuvádí. (Conspi)
  • Čínský název snímku 'Jianyu Jianghu' lze přeložit doslova jako 'meče a déšť, řeky a jezera'. Slovní výraz 'jianghu' (江湖) pak přímo odkazuje k imaginárnímu světu paralelního vesmíru čínských bojových umění. Jakkoliv se daný výraz může zdát nevýznamný, tvoří důležitou složku v mnoha wuxia, tzv. čínských hrdinsko-romantických, novoromantických, chcete-li, příbězích wuxia autorů minulých i současných. Mezi ty spadají například i taková jména, jako jsou Liang Yusheng ("Saiwai Qixia Zhuan" (1957)) či Jin Yong ("The Deer And The Cauldron" (1969)). (Conspi)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama