Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž a žena – odvěké, věčné, nevyčerpatelné a znovu překvapující téma. Kolik autorů je už zpracovalo… Stejně rozmanitě, jako si toto velké životní téma prožívá každý z nás. Čtyři obrazy z partnerského soužití naplněné brilantním konverzačním dialogem mezi mužem a ženou rozehrávají témata jako je svádění, žárlivost, láska, svatba. Ze života je vzal a televizní podobu jim dal scenárista a režisér Zdeněk Podskalský, který se i na tu sebesrdceryvnější životní situaci dokázal podívat v nadsázce a s úsměvem. Podle těchto měřítek si také vybral herce. V prvním příběhu svěřil roli čekajícího bonvivána M. Kopeckému a jeho čipernou protihráčku sehrála L. Šafránková. Ke druhému měření sil mezi mužem a ženou v podání O. Víznera a Z. Bydžovské dojde při náhodném setkání ve vypůjčeném bytě. V ryze intelektuálním tónu se ponese příběh s B. Rösnerem a I. Chýlkovou. A o tom, že i minulost nás někdy může dohnat, a to třeba i v tak slavnostní den jako je ten svatební, se přesvědčí M. Pleštilová a M. Vladyka. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco mladší verze s Libuší Šafránkovou a Josefem Abrhámem byla výborná, tohle je opravdu strašné. Krom pár vtipných vět slyšíme plno filozofických úvah, do kterých se ale postavy tak zapletou, že se z toho stává jen užvaněná estráda, které vévodí Zuzana Bydžovská a její uječené herectví. Při vší úctě k ní se dobrou herečkou stala později. Jinak tato krátká komedie nenabízí v podstatě nic, co by stálo za shlédnutí. Snad jen ta první scénka je docela akceptovatelná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Moc grotesky, moc keců. Dal bych přednost méně expresivnímu pojetí, uvítal bych spíš jen lehkou anglickou ironii.                       .  .                                                                                                                                          .                                                                                                                                                           . ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Podskalský se loučil s filmováním i se světem, po třech letech se vrátil k něčemu, co už jednou točil... A nepovedlo se mu to stejně jako napoprvé. Proč film vznikl, netuším, zatím jsem se o tom nikde nedočetl. Ale přinejmenším zopakování úvodní scénky (jen s Milošem Kopeckým místo Josefa Abrháma) je krajně podivné. Myslím si, že ve scénáři vypadala řada momentů mnohem vtipněji než potom před kamerou, jenže taková domněnka snímku bohužel žádné body k dobru nepřidá. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro páníčka, co to jako mělo být? Tohle mělo do tradiční české televizní komedie hoooodně daleko. Kratičké příběhy o vztahu muže a ženy a vzájemného svádění mi přišly až na Kopeckého se Šafránkovou neskutečně trapné a nepochopitelné. Kromě úvodního zmiňovaného dua jsem zbytek vztahů (Vízner a Bydžovská, Rösner a Chýlková, Vladyka a Pleštilová) vůbec nepobral. Pokud to mělo být něco uměleckého, pak budiž, ale od Podskalkého jsem čekal daleko víc. ()

topi 

všechny recenze uživatele

V podstatě naprosto stejné jako o tři roky starší Podskalského Dokonalý muž, dokonalá žena. Jen s tím rozdílem, že místo pěti kratičkých epizodek mezi mužem a ženou jsou jen čtyři a v rolích se střídá více herců, oproti původní hře, kde všech pět partů zahráli Libuše Šafránková a Josef Abrhám. A ve výsledku byl předchozí počin mnohem lepší. Tady už se vyloženě vaří z vody a jako "remake" je to vlastně i zbytečné. Ale i tak se stále jedná o inteligentní humor, kterým byl Zdeněk Podskalský patronem a jako jeho poslední filmová práce to nedopadlo nejhůř. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Poslední film režiséra Zdeňka Podskalského. (M.B)

Reklama

Reklama