Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

V komponovaném animovaném projektu ke 20. výročí sametové revoluce v roce 1989 pod společným podtitulem „Připoutejte se, prosím, kapitalismus přichází" se pětice tvůrců animovaných filmů z Čech a Moravy – Vladimír Jiránek, Pavel Koutský, Michael Carrington, Veronika Hrozinková-Bakošová, Marek Berger – osobitým způsobem vyjádřila k přelomovému 17. listopadu 1989 a následujícím 20 letům trvání nových politických poměrů. Vzniklo tak pět svébytných autorských projektů, představujících několik generací tvůrců českého animovaného filmu.
Dva kreslené, dva kombinované animované filmy a jeden realizovaný počítačovou animací. V celku tvoří směs osobitých, subjektivních výpovědí napříč generacemi. Pestrost jednotlivých technologií, žánrů a výtvarných pohledů je umocněna originálními přístupy k tématu. Právě tyto atributy v konečné podobě projektu respektují a proklamují ty myšlenky a naděje, které 17. listopad 1989 lidem přinesl. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ještěže v roce 1989 k té slavné revoluci došlo. Teď můžeme svobodně měnit mobily každý měsíc, chlubit se logy slavných firem na tričkách, požadovat nezávislost Tibetu a papat hamburgery. Stal se z nás nesoběstačný národ ovcí, které sborově bečí tak, jak mu to závislá média nařizují. Dovolím si poznamenat, že je to stejné jako za socialismu, jen to tentokrát děláme dobrovolně. Za to si zasloužíme velkou gratulaci. Tento seriál sliboval, že si řádně rýpne do naší "demokracie" a otevře zaslepeným konzumentům oči, ale nakonec zůstalo jen u nijak zvlášť povedeného pokusu, takže mé hvězdy jsou spíše za nápad. ()

mr.ananas 

všechny recenze uživatele

Typicky česky pesimistické zdůrazňování negativních událostí. Hlavní přínos vidím v upozornění na dnešní hodnoty a politickou kulturu. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama