Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hospodě se sešla celá vesnice, chystá se představení, které podle národní báchorky Josefa Kajetána Tyla secvičil se zpěvy a tanci snaživý pan učitel. Po přivítání může představení začít. Kus, který vesničané hrají, je báchorka o čertu na zemi. Mladý čert Salamandr je poprvé na zemi a vidí, že hříšných lidí je dost a nebude proto o duše nouze. Hned panna Kačenka, chtivá vdávání, závidí každé nevěstě, že ji předběhla... Televizní zpracování Tylovy slavné báchorky natočil v roce 1975 Pavel Háša s Janou Hlaváčovou a Václavem Postráneckým v hlavních rolích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

natalanka 

všechny recenze uživatele

Venda Posránecký....to co tady předvádí je úžasné. Jeho mimika !!!! Lituji, že jsem doposud neměla čest ho vidět v nějakém divadelním představení. A Jana Hlaváčová ...a její Káča to je paráda. Trošku mě nebavily písničky ( asi jsme už rozežraní novotama jako perníkové chaloupky). A Pepík Bláha jak kulí očička. Krásná záležitost. :-)) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Je to divadlo, ale je v tom něco pravdivého..." Po herecké stránce je to poměrně skvostné. Zejména Václav Postránecký coby čert hraje doslova celým tělem. A Káča v podání Jany Hlaváčové též nemá chybu. Celkově to pojetí Tylovy pohádky jako krčmařske divadlo je docela zajímavé. Jen možná některé písničky bych si odpustil. ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony a zážitek je vidět mladou Konvalinkovou, Bouškovou nebo i Hlaváčovou. Herci si to zjevně užívají, ale jinak je to opravdu jako divadelní představení někde na návsi a to na televizní obrazovce moc velký efekt nenadělá a příběh o čertovi a Káče je natahovaný do nesnesitelné délky. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak těžké nebo snadné by to čert měl dnes. Smutné je snad jen to, že ti práskaní pomocníčci a našeptávači nevyhynuli a čert ne a ne, aby si je vzal. Naše herecké špičky tady byly ještě mláďátka a bylo příjemné vidět, jak se ve svých rolích vyblbli. Takhle nám zůstanou pro vždycky zdraví mladí a krásní. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film o divadle mě prostě nebral. Jednak kvůli průměrné kvalitě obrazu, jednak proto, že vlastně nebylo jasné o co šlo. O příběh o divadelním představení? Nebo divadlo o Čertovi na zemi? Těžko říct, místy se jedno míchalo do druhého. Každopádně mě ještě zaujaly písně. Jinak je to ale složité na hodnocení, když jsme po celou dobu sledovali jedinou scénu a krom divadla i diváky a jejich reakce a tím pádem příběhy dva. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama