Reklama

Reklama

Elise Clifton-Wardovou (Angelina Jolieová) sledují na každém kroku tajné služby. V tomto případě za vším hledej muže. Žena je totiž jedinou spojkou k v několika státech hledanému mafiánovi Alexandrovi. Ten leží v žaludku nejen tajným službám, ale i Reginaldu Shawovi (Steven Berkoff), mocnému gangsterovi, kterého Alexandr po letité spolupráci obral o mnoho peněz. Tajné služby věří, že pár bez sebe nemůže dlouho vydržet, a doufají proto, že muže budou moci při jejich setkání chytit. Předpokládají, že padouch bude mít změněnou podobu. Jednoho dne při snídani v pařížské restauraci obdrží žena od svého miláčka dopis s instrukcemi. Má nastoupit do vlaku do Benátek a mezi pasažéry si vybrat někoho, kdo by se mohl Alexandrovi podobat. Chtějí tím tajné služby zmást a odvést na falešnou stopu. Elise postupuje dle plánu a do oka jí ve vlaku padne sympatický cizinec Frank Tupelo (Johnny Depp). Frank je Američan, učitel matematiky, turista. Elise je okouzlující žena a muž se do ní na první pohled zamiluje. Pár spolu povečeří a těsně před Benátkami se rozloučí. Inspektor Acheson (Paul Bettany) ze Scotland Yardu ale mezitím zjistí, že Frank není jeho cíl a že jsou na falešné stopě. I přesto, že jeho nadřízený případ uzavře a přinutí ho pátrání ukončit, inspektor v misi pokračuje. Jiný agent v domnění, že Frank je skutečně ten správný cíl, tajně informuje gangstera Shawa o tom, že jeho nepřítel právě přicestoval do Benátek. Franka tedy čekají v Benátkách samé nepříjemnosti… (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 001)

tron 

všechny recenze uživatele

Slabota. TURISTA v prvom (a najdôležitejšom) rade zjavne vôbec nevie, aký žáner je. Obsahuje akčné scény, ale je ich málo a sú zlé. Obsahuje komediálne scény, ale málo a nevtipných. Obsahuje romantiku, ale Jolieovej s Deppom nikto tínedžerskú lásku na prvý pohľad neuverí. Obsahuje tiež špionáž, ale podpriemernú. V konečnom dôsledku nie je romantikou, akčným trilerom, komédiou ani špionážnou melodrámou, je všetko z toho – a vlastne aj nič. Aj ŽIVOT POD VODOU Wesa Andersona bol žánrovo roztatárený, ale dokázal, že aj taký film môže byť úžasný. TURISTA je blbosť so stopovými prvkami benátskej atmosféry a koncom, nad ktorým nemá zmysel premýšľať. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Takze podla zanrov, akymi je ohodnoteny tento film nemozem uplne suhlasit. Da sa povedat, ze je to krimi, ale skor take spionazne krimi s lahko komedialne ladenou romanticko-spionaznou zapletkou. Ale urcite nemozem suhlasit, ze je to drama alebo thriller. Dokonca ani akcie tam nebolo dost vela, co ma trosku sklamalo, ale na druhej strane na zlepsenie nalady je to celkom slusna oddychovka. Scenar sa mi pacil, bolo tam par prekvapeni, mozno pre niekoho predvidatelny koniec, avsak ja som sa do cierneho netrafil, lebo som si predstavoval uplne iny zaver. Jednoducho netreba cakat nic velke od tohto filmu a budete mozno spokojni. Nemecky reziser Florian Henckel natocil aj dramu ZIVOTY TYCH DRUHYCH (2006) o tajnej bezpecnosti Stasi v byvalom Vychodnom Nemecku, ktora sledovala a odpocuvala nezelanych ludi... 30.12.2010 _______ Johnny Depp - (Frank Tupelo) +++ Angelina Jolie - (Elise Clifton-Ward) +++ Paul Bettany - (Inšpektor John Acheson) +++ Timothy Dalton - (Šéfinšpektor Jones) +++ Steven Berkoff - (Reginald Shaw) +++ Rufus Sewell - (Angličan) +++ Christian De Sica - (Colonnello Lombardi) +++ Hudba: James Newton Howard +++ (Videl v kine 28.12.2010) +++ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu se můj kolega díval nějak rozpačitě a pak prohodil: "Neuvěřitelná slátanina. Nechápu, co to má být, snad nějaká parodie na bondovky?? Díky rozpačitým kritikám jsemse tomuhle dílku během premiéry vyhnul, ale časem se mi, jak už to bývá, nepovedlo Cizinci uniknout. Teď už plně rozumím náruživosti, s jakou Ricky Gervais sarkasticky coby moderátor zesměšňoval tenhle film a jeho herce při předávání zlatých glóbů a tomu rozpačitému úsměvu, kterými reagovali Johny Depp a Angelina Jolie. Několikanásobná nominace na zlaté glóby v kontrastu s tristním výsledkem přitom patří k největším záhadám kolem tohohle filmu. Mirka Spáčilová v recenzi napsala, že takhle špatně Angelina ještě nehrála a i když jsem zdaleka neviděl celou její filmografii, v zásadě to můžu potvrdit. V podstatě totéž můžu napsat o Johny Deppovi. Nevzpomínám si na žádný velkofilm, kde by chemie mezi hlavními postavami nefungovala tak okatě. Jako by byli každý nasnímaný zvlášť a do společných scén, kterých je pohříchu mnoho, byli trikově vsazeni později. Angelina ke všemu přehrává a ve výsledku je to spíš parodie na mondénu a společenský status dámy z lepší společnosti než plnohodnotná postava. Tento film ze všeho nejvíc nudí a v žánru, ve kterém se chce pohybovat, tzn. špionážní thriller odlehčený komediální nadsázkou, by snad ani neměl být zařazený - kdyby přidali (hodně) na obrátkách, co se týče humoru a ironie, pak by se opravdu mohlo jednat o parodii na bondovky a podobně laděné filmy. Režiséra von Donnersmarcka jsem objevil v jeho vynikajícím psychologickém oskarovém thrilleru Životy druhých, ale tohle je po všech stránkách úlet a přecenění vlastních schopností. Kdyby to natočil neznámý režisér s neznámými herci, dal bych 2*, ale on to má být v podstatě blockbuster a to sebevědomí až pompéznost v porovnání s podprůměrným dojmem bije až příliš do očí. Celkový dojem: 25 %. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Cizinec je velmi zvláštní, svým způsobem specifický mix konspiračního špionážního thrilleru a osudové romantiky, který filmařsky volí stejnou obřadnost a noblesní popisnost, jako prostředí, v němž se z větší části odehrává. Takovej Sladkej život říznutej Hitchcockem. Staromilsky pojatá záležitost, která nepotřebuje hnát kupředu nějakým závratným tempem a přitom se jí daří držet napětí a nejistotu z toho, co přijde. Depp je sladký (na střeše a v pyžamu obzvlášť), Angelina je snad podruhé v životě sexy a celkový dojem by vlastně ani nebyl nějak extra negativní, kdyby nepřišla absolutně zhovadilá pointa, která to celý poslala do kytek... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejlépe oblečený film roku, čímž výčet toho NEJ zřejmě končí. Florian Henckel von Donnersmarck se možná brzy stane synonymem pro (filmový) KÝČ. Stylizace ala The Brothers Bloom, kdy vezmeme hlavní postavy oblečeme je do drahých kostýmů a vsadíme do současnosti, nefungovala už v TBB a nefunguje ani teď. Ale celková nálada snímku pohybující se někde mezi Duplicity a Mr. and Mrs. Smithovi mě bavila. Sice bez břitce originálního scénáře, s průhlednou zápletkou a bez výraznějších hereckých výkonů, zato s celou řadou úsměvných momentů. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby dosáhly 67,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 278,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Ricky Gervais opět všechny naštve

Ricky Gervais opět všechny naštve

19.11.2011

Je to překvapení? Vlastně ani ne. I navzdory tomu, že většina celebrit, které si britský komik „podal“ během letošního moderování Zlatých Glóbů, se strašlivě urazila. Na Hollywood Foreign Press… (více)

Boj s větrnými mlýny pokračuje

Boj s větrnými mlýny pokračuje

29.12.2009

Zdá se, že projekt The Man Who Killed Don Quijote opravdu vstává z mrtvých. Nešťastná produkce byla svého času doslova spláchnuta po několika dnech natáčení (jak o tom vypovídá slavný dokument… (více)

Reklama

Reklama