Reklama

Reklama

Elise Clifton-Wardovou (Angelina Jolieová) sledují na každém kroku tajné služby. V tomto případě za vším hledej muže. Žena je totiž jedinou spojkou k v několika státech hledanému mafiánovi Alexandrovi. Ten leží v žaludku nejen tajným službám, ale i Reginaldu Shawovi (Steven Berkoff), mocnému gangsterovi, kterého Alexandr po letité spolupráci obral o mnoho peněz. Tajné služby věří, že pár bez sebe nemůže dlouho vydržet, a doufají proto, že muže budou moci při jejich setkání chytit. Předpokládají, že padouch bude mít změněnou podobu. Jednoho dne při snídani v pařížské restauraci obdrží žena od svého miláčka dopis s instrukcemi. Má nastoupit do vlaku do Benátek a mezi pasažéry si vybrat někoho, kdo by se mohl Alexandrovi podobat. Chtějí tím tajné služby zmást a odvést na falešnou stopu. Elise postupuje dle plánu a do oka jí ve vlaku padne sympatický cizinec Frank Tupelo (Johnny Depp). Frank je Američan, učitel matematiky, turista. Elise je okouzlující žena a muž se do ní na první pohled zamiluje. Pár spolu povečeří a těsně před Benátkami se rozloučí. Inspektor Acheson (Paul Bettany) ze Scotland Yardu ale mezitím zjistí, že Frank není jeho cíl a že jsou na falešné stopě. I přesto, že jeho nadřízený případ uzavře a přinutí ho pátrání ukončit, inspektor v misi pokračuje. Jiný agent v domnění, že Frank je skutečně ten správný cíl, tajně informuje gangstera Shawa o tom, že jeho nepřítel právě přicestoval do Benátek. Franka tedy čekají v Benátkách samé nepříjemnosti… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 001)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý chce byť napínavý, romantický, neodolateľný i chytrý, a je nijaký. Možno len príjemne retro. Marketingová bublina, pri ktorej sa síce človek vyslovene nenudí, no i tak má neustále pocit, že si zaplatil iba za prehliadku hviezd, kostýmov a Benátok. VEĽMI neisté 3*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Předražený turistický průvodce Benátkami, kde nám krásy Stoky Grande unyle ukazují Johnny s vizáží penzionovaného homosexuála a Angelina s tělem somálské supermodelky. Celé to bučí náramně chytrým scénářem s pointou, která způsobí fanouškům mexických telenovel akutní záchvat překvapení! Avšak proti poslednímu přívalu Asslerovek (rozuměj romantických komedií s Gerardem Buttlerem) to účinkuje jako nový Brise - hyperosvěžovač žumpy. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí jako tunelářská akce. Ale kdyby se neprokázala defraudace, tak by za tuhle nekonečně rozplizlou a prázdnou nudu měl být někdo potrestán. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezdůvodně neustále osudově tvářící se Angelina nasedne do vlaku a podle instrukcí od svého geniálního zločineckého přítele si nabrnkne random nebožáka (Johnny Dý), který se tímto ocitne až po krk v problémech. Tím je zaděláno na svižný konspirační thriller, nebo na napínavou dobrodružnou komedii. Ale ne na obojí! Přesně o to se však scénář snaží, takže výsledkem je pak nudná strojená šaškárna, která politováníhodně mrhá talentem dvou hereckých hvězd. Angelinu ani Johnnyho sice osobně moc nemusím, ale určité dobré filmy už na kontě mají. V Cizinci se tvůrci bohužel spokojili s tím, že obě hvězdy na plátně prostě jsou - hraní netřeba. Šokující pointa pak dává ujetosti celého předchozího dění úplně nový rozměr a s konečnou platností film strhává do kategorie "druhořadý wtf výplach". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo kurva drát bejt ? Jsem si připadal jak na propagaci high society a ne na filmu. Tohle bylo jak tělo bez duše a ještě ke všemu dost průhledný tělo. Chtěl bych hodnotit něco kladně, ale všechno na mě působilo tak uměle, chladně, bez života a co nejhůř, vykalkulovaně. Chemie mezi Angie a Johnnym je na bodu nula. Což v případě takových dvou herců je skoro až nepochopitelný. Chvílema jsem sice měl pocit, že Angie i Johnny chtějí hrát, ale že jaksi nemají co a tak to zabalili. A co měla být ta honička na straše, to vypadalo jak z loutkovýho filmu před 40 lety a ne jak akce z novýho milenia. Filme, styď se !!!!! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chcelo to byť štýlové, je to nehorázne ťažkopádne. Chcelo to mať nadhľad, je to len smiešno-trápne. Má to veľké hviezdy, no celý film odohrajú s tým istým výrazom a tónom hlasu. Vlastne jediný nažive je tu Bettany, ktorý zas a znovu dokáže nadchnúť aj v totálnej žumpe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Angelina Jolie z plastelíny, příběh silný jako PVC a zpracování chabé jako papundekl. Pořád si ale nemyslím, že bych to musel hodnotit tak negativně, jak to tu hodnocené je. Nebýt až neuvěřitelně vypadající Angeliny, asi bych si na samotný film ani nestěžoval. Proč taky? Hraje v něm Johnny Depp, který mi ve filmu vůbec nevadil, celé se to odehrává v Benátkách, na které se hezky kouká. Co víc od toho chtít? ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $67,631,157Tržby Celosvetovo $278,731,369Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,469,684 //počet predaných kusov 159,507Tržby za predaj DVD v USA $19,357,421 //počet predaných kusov 966,024║ __Megatrapas roka 2010!__ UTRPENIE!!!___ Ako utopiť $100miliónov na ničom je fakt pekné, tento film nemá dej, nemá akciu, spád, nemá kúšček iskry, nemá proste nič, a samozrejme herci nemajú čo hrať.... a tie 3nominácie na Zlatý Glóbus to si fakt asi už robia srandu??? /videl v kine: 5%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Florian Henckel von Donnersmarck, Julian Fellowes, Christopher McQuarrie .. Násilně implementovaná romantika, žádná komedie, nezajímavý konspirační thriller. Vole Floriane, pokud chceš takhle točit tak průměrné scénáře, tak se fofrem vrať do Německa. Tato továrna má spoustu dělníků, kteří to zvládnou stejně. U tebe čekám víc (pokud tedy nejsi jen mistr jedné podívané, který po ní vyhořel) než film, který se bude prodávat přes známá jména, jenž navíc nemají co hrát. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

aka vyborna absurdna komedia sa z toho vyklula... juch, kolko smiechu bolo u nas v domacnosti :D osobne si zapamatam beh splaseneho Jacka Sparowa po streche Benatok, Angelinine vlasy ala Courtney Love po heroinovom zatahu, takmer azurovo modru tzv.bazenovu vodu v Benatkach, no a este Angelininu mega pusinku. A Angelininu helmu, ktoru si asi zabudla dat z hlavy este z cias natacania filmu 60 sekund... Ale to o jej vlasoch som uz asi spominala, takze asi tolko :D Aha a este jednu hlasku... buongiorno,... Bon Jovi... lolec :D ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Turista je casozberna bublina konzervujuca viacere styly a ich derivacie suvisiace so zanrom spionazneho filmu, pricom rozhodne nie je dramou, rovnako ani thrillerom. Akcie v nej najdete v decetnom servirovani za malu salku kavy, ovsem najviac je zastupena emocia usmevu a instantnej sladkej limonadky. Nielen tvorcami zamyslaneho, ale obcas aj nechceneho. Aura dvoch velkych hereckych hviezd opacneho pohlavia zahalena v nonsalantnej elegancii, kde sa viac ceni sarm a usmev, nez paste, kolty a dyky -> to vsetko patri v historii urciteho zanroveho zastupenia k velmi znamym atributom, ktore dali vzniknut viacero skvelym filmom. Turista sa inspiraciu v tomto smere nesnazi zakryvat. Zial, chvalyhodny umysel nie je dotiahnuty do zdarneho konca, pretoze tu chyba ingrediencia jedna z najdolezitejsich -> vzajomna chemia medzi ustrednym duom. Urcite stopove, rychlo sublimujuce prvky v danom smere je obcas mozno z platna extrahovat, ale ziadna konstantna substancia z toho nehrozi. A mozno je to aj tym, ze pocet vzajomnych chvil ustredneho dua je vo filme malo, cize k rozduchaniu iskierky vzajomnej pritazlivosti v silny plamen ani prist nestihlo. Ale obcas som vdacny aj za kvapky, nemusi hned prsat. Preto som si tuto odlahcenu, velmi lezernym tempom plynucu imitaciu vlastne aj uzil, a to aj napriek lahko odhadnutelnej "pointe"._____PS: Som si isty, ze film rovnako ako mne, poskytne bonusove body navyse aj inym divakom, ktori: ___a) poznaju Benatky velmi dobre (nielen Palazzo Ducale a Basillicu San Marco, kde svoje zazil aj Daniel "Bond" Craig) a dokazu identifikovat polovicu, alebo mozno aj vsetky lokacie z mesta na vode, aj tie, natocene systemom klucovania pozadia skrz zadnu projekciu ;-) ___b) maju slabost pre plachetnice i motorove clny a obzvlast v tomto zimnom obdobi sa uz nevedia dockat jari, kedy mozu vyrazit znova na more ___c) bolo mile po case hoc i v miniulohe vidiet Ralfa Moellera ;) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takhle uondanou sračku. Něco jako kdyby se nudná část Casina Royale v Benátkách natáhla na celej film. Depp i Angelina jsou totálně dřevění a chvílema mi bylo z dění na obrazovce fakt trapně. Hlavně je to fakt blbě natočený. Ta honička na člunech je fakt výsměch. Vůbec se nedivím hlavnímu záporákovi, že uškrtil svojí gorilu, když nepřivedli Deppa v řetězech. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Všechno začalo, když jsem na cestě ve vlaku z Paříže potkal jednu ženu. Vzala mě k sobě do hotelu....“ Pomalý film, spoléhající na ústřední dvojici, bez níž by nebylo asi o čem psát. Poklidně se mluví, Johny poklidně běhá, poklidně letí i kulky (z odstřelovačky). Poklidný je výrazný hudební motiv. Rafinovanost je cítit z každého okamžiku, ale do extáze může přivést snad jen anorektičky, které při pohledu na tělesnou a módní eleganci Angeliny odhodí v dál misku s kořínky. Vidět to podruhé, asi se uzívám nudou. Není tu nic, co by mělo napodruhé překvapit, ani nač by se měl člověk těšit. Ale jednou se to vidět dá. Jen člověk pořádně neví, co o tom napsat. Nebo co si o tom myslet? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zjistím, proč rusáci vlastní nemovitosti po celým světě. 2.) Jsem obdivovatel krás Benátek, A. Jolie a J. Deppa. 3.) Chci vidět film o kterým se nedá nic napsat. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Předražený ekvivalent instantního fast foodu. Až na to, že si oba herci myslí, že když budou mluvit extrémně pomalu, napodobí hvězdy zlatého plátna jako Granta a Hepburnovou. Ve městě, které se potápí, se ale prohání dvojice retardovaných loutek s prošlou záruční dobou. Divák tedy paradoxně čeká, až konečně zmizí z plátna a objeví se tam někdo, kdo z karikatury své postavy alespoň nějakou jiskru vykřesal. Jako Paul Bettany, Timothy Dalton nebo Rufus Sewell. Což v praxi znamená, že ze 103 minut je snesitelných zhruba třináct. P.S. Nominace Deppa a Jolie na Zlaté glóby v herecké komediální kategorii je ostuda desetiletí. Zasloužili by shnilá rajčata. Nebo Zlaté maliny. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Väčšina filmu sa tiahne skôr v nudnej dejovej línií ktorá je okorenená jemným akčným krimi žánrom. Jediné čo môžem pochváliť je koniec filmu ktorý vyšiel v celku dobre. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabota. TURISTA v prvom (a najdôležitejšom) rade zjavne vôbec nevie, aký žáner je. Obsahuje akčné scény, ale je ich málo a sú zlé. Obsahuje komediálne scény, ale málo a nevtipných. Obsahuje romantiku, ale Jolieovej s Deppom nikto tínedžerskú lásku na prvý pohľad neuverí. Obsahuje tiež špionáž, ale podpriemernú. V konečnom dôsledku nie je romantikou, akčným trilerom, komédiou ani špionážnou melodrámou, je všetko z toho – a vlastne aj nič. Aj ŽIVOT POD VODOU Wesa Andersona bol žánrovo roztatárený, ale dokázal, že aj taký film môže byť úžasný. TURISTA je blbosť so stopovými prvkami benátskej atmosféry a koncom, nad ktorým nemá zmysel premýšľať. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mě chtějí všichni zabít?" Remakeovat snímek Hledám Anthonyho nepovažuju za nejgeniálnější producentskej nápad všech dob. On totiž i originál chvílema šlapal vodu, takže nebylo možný pochybovat o tom, že Američani příběhu ještě trošku dodají šťávu a tím přivodí logice pár srdečních zástav. Nakonec se to dalo přežít bez vážnější újmy na duševním zdraví, i když ta strážní budka se závorou na vodní ploše mi již nějakou tu noc způsobuje probouzení se smíchem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Celý film byl vlastně o sesměšňování naivního turisty a luxusních šatech, které zvýraznily krásné pozadí Elise:-) Asi v polovině filmu jsem si říkala OMG, kdo se rozhodl Johnnyho Deppa totálně zlikvidovat?!..ale pak přišel milý, ač trochu předvídatelný, konec a já zatleskala, usmála se a řekla si Bravó, ty šeredný filme :-) Krásné 4* ()

Související novinky

Ricky Gervais opět všechny naštve

Ricky Gervais opět všechny naštve

19.11.2011

Je to překvapení? Vlastně ani ne. I navzdory tomu, že většina celebrit, které si britský komik „podal“ během letošního moderování Zlatých Glóbů, se strašlivě urazila. Na Hollywood Foreign Press… (více)

Boj s větrnými mlýny pokračuje

Boj s větrnými mlýny pokračuje

29.12.2009

Zdá se, že projekt The Man Who Killed Don Quijote opravdu vstává z mrtvých. Nešťastná produkce byla svého času doslova spláchnuta po několika dnech natáčení (jak o tom vypovídá slavný dokument… (více)

Reklama

Reklama