Reklama

Reklama

Elise Clifton-Wardovou (Angelina Jolieová) sledují na každém kroku tajné služby. V tomto případě za vším hledej muže. Žena je totiž jedinou spojkou k v několika státech hledanému mafiánovi Alexandrovi. Ten leží v žaludku nejen tajným službám, ale i Reginaldu Shawovi (Steven Berkoff), mocnému gangsterovi, kterého Alexandr po letité spolupráci obral o mnoho peněz. Tajné služby věří, že pár bez sebe nemůže dlouho vydržet, a doufají proto, že muže budou moci při jejich setkání chytit. Předpokládají, že padouch bude mít změněnou podobu. Jednoho dne při snídani v pařížské restauraci obdrží žena od svého miláčka dopis s instrukcemi. Má nastoupit do vlaku do Benátek a mezi pasažéry si vybrat někoho, kdo by se mohl Alexandrovi podobat. Chtějí tím tajné služby zmást a odvést na falešnou stopu. Elise postupuje dle plánu a do oka jí ve vlaku padne sympatický cizinec Frank Tupelo (Johnny Depp). Frank je Američan, učitel matematiky, turista. Elise je okouzlující žena a muž se do ní na první pohled zamiluje. Pár spolu povečeří a těsně před Benátkami se rozloučí. Inspektor Acheson (Paul Bettany) ze Scotland Yardu ale mezitím zjistí, že Frank není jeho cíl a že jsou na falešné stopě. I přesto, že jeho nadřízený případ uzavře a přinutí ho pátrání ukončit, inspektor v misi pokračuje. Jiný agent v domnění, že Frank je skutečně ten správný cíl, tajně informuje gangstera Shawa o tom, že jeho nepřítel právě přicestoval do Benátek. Franka tedy čekají v Benátkách samé nepříjemnosti… (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 001)

Falko 

všechny recenze uživatele

Takze podla zanrov, akymi je ohodnoteny tento film nemozem uplne suhlasit. Da sa povedat, ze je to krimi, ale skor take spionazne krimi s lahko komedialne ladenou romanticko-spionaznou zapletkou. Ale urcite nemozem suhlasit, ze je to drama alebo thriller. Dokonca ani akcie tam nebolo dost vela, co ma trosku sklamalo, ale na druhej strane na zlepsenie nalady je to celkom slusna oddychovka. Scenar sa mi pacil, bolo tam par prekvapeni, mozno pre niekoho predvidatelny koniec, avsak ja som sa do cierneho netrafil, lebo som si predstavoval uplne iny zaver. Jednoducho netreba cakat nic velke od tohto filmu a budete mozno spokojni. Nemecky reziser Florian Henckel natocil aj dramu ZIVOTY TYCH DRUHYCH (2006) o tajnej bezpecnosti Stasi v byvalom Vychodnom Nemecku, ktora sledovala a odpocuvala nezelanych ludi... 30.12.2010 _______ Johnny Depp - (Frank Tupelo) +++ Angelina Jolie - (Elise Clifton-Ward) +++ Paul Bettany - (Inšpektor John Acheson) +++ Timothy Dalton - (Šéfinšpektor Jones) +++ Steven Berkoff - (Reginald Shaw) +++ Rufus Sewell - (Angličan) +++ Christian De Sica - (Colonnello Lombardi) +++ Hudba: James Newton Howard +++ (Videl v kine 28.12.2010) +++ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezdůvodně neustále osudově tvářící se Angelina nasedne do vlaku a podle instrukcí od svého geniálního zločineckého přítele si nabrnkne random nebožáka (Johnny Dý), který se tímto ocitne až po krk v problémech. Tím je zaděláno na svižný konspirační thriller, nebo na napínavou dobrodružnou komedii. Ale ne na obojí! Přesně o to se však scénář snaží, takže výsledkem je pak nudná strojená šaškárna, která politováníhodně mrhá talentem dvou hereckých hvězd. Angelinu ani Johnnyho sice osobně moc nemusím, ale určité dobré filmy už na kontě mají. V Cizinci se tvůrci bohužel spokojili s tím, že obě hvězdy na plátně prostě jsou - hraní netřeba. Šokující pointa pak dává ujetosti celého předchozího dění úplně nový rozměr a s konečnou platností film strhává do kategorie "druhořadý wtf výplach". ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená nuda a snad jeden z nejzbytečnějších filmů posledních let. Takhle promrhaný potenciál jsem už dlouuuuho neviděl. Režisér se zřejmě nemohl rozhodnout, zda natočit svižnou komedii nebo napínavý thriller a během natáčení svůj názor asi často měnil. Vzniknul totiž naprostý patvar, ve kterém nic nefunguje. Příběh je naprosto triviální a blbej, napínavé to také vůbec není, akční scéna je tu jenom jedna (jestli se ta unylost dá počítat za akční scénu) a ty rádoby vtípky tu vůbec nevycházejí a jsou místy dost trapný. Angelina Jolie se to celé rozhodla projít s jedním výrazem a Johny Depp, ač se snaží, nemá co hrát. Ostatně jako každý v tomhle filmu. Aspoň, že ta kamera za něco stojí a na Benátky se kouká fakt hezky. Příště tam ale radši pojedu, než abych na ně musel koukat při něčem tak nudném. To i ten Žralok v Benátkách byl zábavnější. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nekoukal jsem na jméno producenta, ale mám silný pocit, že tento snímek zadaly Florianu Henckel von Donnersmarckovi města Paříž a Benátky, aby jim udělal pořádnou reklamu a přitáhl další tourists. Potud celkem v pořádku. Co se však týče příběhu samotného a ústředního hereckého dua, zde je to již o poznání horší. Tváří se to jako špionážní thriller a chce to býti komediální s romantickým nádechem. Musím konstatovat (alespoň co se mě týče), že tu osudovou zamilovanost duu Depp – Jolie nevěříte ani na minutu. Jediný důvod proč tento snímek úplně nepotopím je skutečnost, že se nebere příliš vážně ( alespoň tomu chci věřit ) a to včetně ZÁVĚRU a tudíž těch pár úsměvů ( lehce zpočítaných na prstech jedné ruky) vám snímek na tváři vyloudí a to včetně reklamy na zubní pastu ( spíše zubní chirurgii ) v podobě křečovitých úsměvů A. Jolie. Pokud by to však bylo myšleno vážně, kolonka „ ODPAD „ by se po delší odmlce otřásala v základech. p.s. nicméně se doposud nemůžu vzpamatovat z faktu, že člověk který s velkým přehledem a patřičným nadhledem natočil toto: http://www.csfd.cz/film/222173-zivoty-tech-druhych/ je schopen vyplodit a kývnout na toto.... a s dovětkem, že jsou mi velkou záhadou ty 3 nominace na Zlaté Glóby. Zřejmě opráším na nejbližší dovolené moji videokameru, když je to tak jednoduché....a do roka se sejdeme na červeném koberečku...... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

The Tourist byl film, na který jsem se dost těšil. Aby ne, když jsou zde samá velká jména a trailer taky nevypadal špatně. Jenže po zhlédnutí filmu musím říct, že trailer byl zřejmě lepší než samotný film. Ano, jsou tu samá velká jména, ale nemají zde výrazný prostor potvrdit svůj talent. Jak Johnny, tak Angelina, si oba odehráli herecky své lepší průměry, za které se sice nemusí stydět, ale které budou zapomenuty ve prospěch jejich (mnohem) lepších výkonů. Florian Henckel von Donnersmarck (to je jméno!) mě svým debutem potěšil, ale tady… nevím, jestli mu zrovna tenhle film nezlomí profesionálně vaz. Protože je to s ním jako na houpačce. Úvod je vcelku slušný, ale od chvíle, kdy agent z popela(!) složí dopis, to jde s filmem z kopce. Pak jsou zde místy lepší scény, trvající pár minut (ples) a nakonec je zde finále, které bylo sice dobré (skončilo to přesně tak, jak jsem očekával) ale nemohlo vyvrátit tu nudu mezi začátkem a koncem. Proto chtě nechtě musím napsat, že The Tourist je hořké zklamání, které bolí o to víc, že víte (resp. vidíte) jaký ten film měl potenciál. 40 %. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Režisérovo puntičkářství se projevilo například v podobě rozsáhlých kamerových zkoušek, které měly za cíl odhalit, jak natočit Angelinu Jolie (Elise) co nejpřitažlivěji. Dobrých dvanáct hodin tak zabralo například jen testování různých odstínů rtěnek. (Coldrex)

Související novinky

Ricky Gervais opět všechny naštve

Ricky Gervais opět všechny naštve

19.11.2011

Je to překvapení? Vlastně ani ne. I navzdory tomu, že většina celebrit, které si britský komik „podal“ během letošního moderování Zlatých Glóbů, se strašlivě urazila. Na Hollywood Foreign Press… (více)

Boj s větrnými mlýny pokračuje

Boj s větrnými mlýny pokračuje

29.12.2009

Zdá se, že projekt The Man Who Killed Don Quijote opravdu vstává z mrtvých. Nešťastná produkce byla svého času doslova spláchnuta po několika dnech natáčení (jak o tom vypovídá slavný dokument… (více)

Reklama

Reklama