Reklama

Reklama

Tajná agentka Ana Lucía s krycím jménem Analia má za úkol dostat se k jednomu z nejhorších kriminálníků v Los Angeles Rickymu Montanovi. V jednom z jeho oblíbených klubů začíná pracovat jako striptérka, zaujme jeho pozornost a dostane tak prostor k dopadení zločince. Ten ale začne pátrat v její minulosti a podrobí ji děsivému testu. Jako policistce jí zadá úkol zabít úspěšnou obchodnici Marianu Montielovou. Analia se ale neprozradí a s vraždou souhlasí. Obě krásky se setkají v den, kdy Mariana, doposud žijící spokojeným životem, odhalí manželův románek se sestřenicí Sarou. Opilá nasedne do auta a cestou potká právě Analii.
Ta jí prozradí pravý důvod jejich setkání a snaží se Marianu přinutit, aby spolu vymyslely plán jak Rickyho obelstít. Nešťastná Mariana ale stočí řízení – a auto s oběma ženami padá z útesu. U nehody se objeví doktor Armando Rivera, který se rozhodne k odvážnému experimentu. Analiino tělo se ztratilo a Rivera, který se zabývá klonováním buněk, se rozhodne pomoci Marianě. Její popálenou a znetvořenou tvář zrekonstruuje podle fotografie, která se našla na místě nehody. Na té je ale právě Analia.
Po čtyřech letech se Mariana zcela uzdraví, avšak ztráta paměti a nová tvář způsobí, že se musí zhostit úkolu tajné agentky a snažit se zavřít Rickyho. Opět se setkává s manželem Danielem a jejich dcerou, které však kvůli ztrátě paměti nepoznává. A oni zase nepoznávají ji, protože má jinou tvář. Postupně si ale začne vzpomínat, kým doopravdy je. Ve hře se objeví i pravá Analia, která nehodu tehdy přežila, a osudy obou žen dostanou další grády... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Lenka.love 

všechny recenze uživatele

Skvelá telenovela, už len preto, že sa vymyká tradičným telenovelám. Je to také fantasy. Mariana dostala druhú šancu, keď ju zachránil ten šialený vedec, no prežila si aj ťažké chvíle lebo jej vymazal pamäť a úmyselne jej dal tvár Analíe, ktorú uväznil vo svojej pivnici. Mariana prešla kompletnou premenou, nielen tým, že má tvár cudzej ženy, ale aj povahovou, po psychickej stránke. A neskôr sa do hry vracia Analía a Mariane sa vráti pamäť a ďalšie napätie začína. Na konci sa mi nepáčilo, že Mariana si nechala tvár Any Lucíe a ona si zase dala preoperovať tvár Mariany. Podľa mňa si mala Mariana dať naspäť svoju tvár. A tak isto, že Mariana ostala v úzadí pretože mala tvár cudzej ženy a nechcela zverejniť kto je. Alebo ako sa správala k Sare, správala sa síce na úrovni, ale nezaškodilo keby ju vyfackala za všetko čo jej urobila. Za to Analía išla tvrdo po nej.... ()

mchlumak 

všechny recenze uživatele

Náhodně jsem shlédl první díl a pár dalších. Seriál má ne úplně stupidní příběh - striptérka, kterou chce někdo zabít, je popálena a musí projít rekonstrukcí obličeje, poté se snaží začít nově žít, z minulosti si nic nepamatuje, ale ta jí stejnak dostihuje. Vzhledem k tomu, že to je telenovela, musí jít taky z velké části jen o podívanou a to se daří, hlavní hrdinka je kočka a hlavní rivalka je sexy mrcha s dmoucím se výstřihem. Jinak se zde ale objevují klasické neduhy telenovel v podobě slizkých, jihoamerických rádoby mafiánů, zdlouhavé a zbytečné scény s kecajícíma babkama a tak dále. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Sprosto vyzerat budem, ale nevadi, smrt caka vsetkych. Fantazmagorie mexicko - juhoamerickych tvorcov nemaju chybu (bud sa s tym rodia alebo je to vyssia moc). Otvorene povedat, ze autor ucelne toto vyhladava je bohapusta loz. Prijemne travenie vecerov posilnovanim cinnosti srdca (bodyrock.tv - cviky viem naspamat) vyplnila prave tato telenovela, ktora v "podcaste" robila urcity odreagovaci podmaz, aby som nevnimal len svoj pot, vzdychy, ze uz nevladzem a pod. ked cvicim. Ak som necvicil nepozeral som. Jednoduchy vzorec, ktory fungoval celu dobu. Telenovely nie su druhom kvality, niektore konkretne fakty vsak mozno odpozerat - sympatickost Elizabeth Gutierez (dobra mimika, zanietenost, striedma krasa), kriminalny aspekt, Face/off. Inac je to stale o zbytocnom natahovani casti, blbych dialogov, clenenie na hrdinov a zbabelcov. Vytkol by som to ,a by zuzili to na 80-100 casti a islo by o slusne (na telenovely) slusne tempo. Neviem ani naco pisat komentar, ale ked som uz stravil pritom nejaky ten cvicebny vecer....nech ho ma! ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Tuto telenovelu s prvky akce , thrilleru a science fiction (hlavní hrdinku zde dokonce i naklonovali!) zub času nehezky ohlodal a zatímco kdysi jsem u jejího sledování doslova tajil dech, tak dnes ji beru spíše jako takovou parodii - ostatně, uživatel matthew.17 to ve svém komentáři vystihl naprosto přesně! Natočené je to dosti pofidérním způsobem, akce působí komicky a navíc je to zdlouhavé. Plusové body tak novele dodává hlavně obsazení v čele s charismatickou Elizabeth Gutierrez , která dvojroli agentky Any Lucíe a „přeoperované" Mariany Montielové ztvárnila opravdu na výbornou - opomenout však nelze ani Gabriela Porrase v roli protřelého mafiána, Daniela Luga coby šíleného doktora a vědce (jeho postava jakoby vypadla z nějakého černobílého hororového filmu) nebo Zully Montero , jež se s úlohou babičky psychopatky (zabila 9 osob) taktéž vypořádala bravurně. Samotnou zápletku pak lze také pochválit - premisa o Marianě, která po strašlivé nehodě ztrácí paměť, dostává obličej tajné agentky a poté „nedobrovolně" bojuje proti losageleskému podsvětí, je na telenovelu opravdu netypická. Kdyby to jen nemělo 178 epizod (!!!). Remake tohoto seroše by ale mohl mít grády :) Jo a znělka je parádní. Plné hodnocení uděluji pouze z nostalgie. Za mně 55% a veliká nálepka guilty pleasure - zdejších 44% mi připadá adekvátní. ()

Roman.Ticka odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál pravidelně nesleduji, ale jelikož je v oblibě u nejstarší a nejmladší generace mé rodiny, občas se mu nevyhnu. Protože absolutně nevím, jak tuto "kvalitu" hodnotit, dovolím si použít vědu nad vědy a tou je matematika. Prostým početním úkonem dojdu jistě k uspokojivému výsledku. Takže za scénář a zápletku - 5*, za krásu a temperament aktérů + 5*, za hudbu - 1*, za fešného faráře + 1*, za režii (koho vlastně?) a počet dílů - 2*. Suma sumárum - 2* je nejblíž hodnocení odpad. Hotovo, podtrženo, konec. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (36)

  • V seriálu je Ana Lucia "Analia" Moncada (Elizabeth Gutierrez) mexického původu a v útlém věku se přesunula do USA. Představitelka Analíi Elizabeth Gutiérrez se též v mladí přesunula z Mexika do USA. (fiLLthe3DD)
  • Venezuelská společnost La Tele zažalovala studio Telemundo za okopírování populární venezuelské telenovely Maria, Maria (od r. 1989). V žalobě se uvádí, že Pravá tvář vášně je pouze "aktualizovanou" verzí seriálu Maria, Maria (od r. 1989) a že jediná změna nastala pouze ve změně prostředí. La Tele dále uvádí, že Telemundo nepožádalo o práva na remake, a proto k žalobě došlo. Autorem předloh a scénáře k oboum telenovelám je venezuelský spisovatel Humberto "Kiko" Oliveri. (fiLLthe3DD)
  • Elizabeth Gutierrez je jediná herečka, ktorá povie v každej časti aspoň jednu vetu. V druhej epizóde sa objaví len na konci, môžeme ju však počuť na záznamníku v jednej z prvých scén. (matthew.17)

Reklama

Reklama