Reklama

Reklama

Durarara!!

(seriál)
  • Japonsko デュラララ!! (více)
Japonsko, 2010, 10 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Rjógo Narita (kniha)

Kamera:

Hitoshi Tamura

Hrají:

Júki Kadži, Mijuki Sawaširo, Daisuke Ono, Momoko Óhara, Mamoru Mijano, Hiroši Kamija, Tošijuki Tojonaga, Marija Ise, Wataru Takagi, Ajahi Takagaki (více)
(další profese)

Epizody(24)

Mladý muž, který hledá rozptýlení, se přestěhuje do Tokijského Ikebukura – světa plného záhad, kde se minulost mísí s přítomností. (Netflix)

Recenze (43)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů ani moc ne, ale potom se toho napětí nezbavíte - teda já se ho nezbavila (až do předposledního dílu). Když se spojí Omori-san a Narita-san, tak to za to stojí; už jen takové Baccano! je toho důkazem. A zde platí to samé co u zmiňovaného dílka - nemá konec, nemá začátek, nemá hlavní postavu, přesto vás dokáže dokonale pohltit. A platí zde ještě jedna věc jako u Baccana!: zhlédnete jednou, líbí se, zhlédnete podruhé a je to ještě lepší. U některých dílů jsem měla husí kůži, někdy jsem napětím, které jsem z toho cítila, se málem produpala k sousedům. Tohle anime mi fakt dalo. Postavy (snadno se vryjí do paměti, u mě dokonce snadněji než u Baccana!, ale možná je to tím, že je to delší), jejich charaktery jsou skvělé (10/10), příběh to samé a já jen můžu litovat všechny ty, co to ještě neviděli. Neboť tím přijdou i od 2 skvělé openingy, jeden dobrý ending a ten 2. ending, který mě sice moc nebavil, ale někomu by se zalíbit mohl. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

4,5/5 *****. Po shlédnutí 12. dílu musím říct, že si mě toto anime dostalo. Ze začátku mě moc nenadchlo, ale postupně přibývala akce a vše se začalo spojovat. Vyskytly se však i další otázky, takže se těším da následující díly. Baccano jsem neviděl, ale reálně teď zvažuji :-) | dokoukal jsem a srážím na 4*. Je to velmi povedené dílko, Baccano jsem si však shlédl už 2x a klidně bych se do něj dnes pustil i potřetí, ale Durarara, to chvilku potrvá. Není to tak kouzelné, není to tak mysteriózní, propracovanost postav mohla být daleko! lepší. silných 80% ()

Reklama

killjezor 

všechny recenze uživatele

škoda rozvleklého konce, který trochu sráží celkové napětí z první půlky seriálu. Ale prostě to svou logiku. Durarara!! staví na neskutečně dobře zpracovaném prolínání děje, kdy se podstatné věci dovídáte později a s o to větším důrazem na samu sdělovanou skutečnost. Postavy jsou své, jen některým tak trochu chybí uvěřitelnnost. Což zní samo o sobě dost podivně, když je jednou z postav bezhlavá motorkářka. Ale nedpřirozeno je prostě jen z formou existencí a tak některé obyčejné postavy působí až moc "superhrdinsky". Ale klidně jim to odpustíte. Velké plus je dokonalý soundtrack, perfekně zapadající do celkové nálady seriálu! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Skvělá noir atmosféra nočního velkoměsta podpořená jazzovým doprovodem nemá chybu, ale hlavní předností tohoto seriálu jsou bezpochyby jeho charaktery a styl jakým je odkrýván jejich příběh. Každá postava má něco do sebe a z celé zápletky je cítit, že základem byla kvalitní série light novel (autor Ryohgo Narita). První polovina patří k absolutní špičce a nabízí magický realismus, za který by se nestyděl ani Haruki Murakami. Zbytek série po odhalení většiny tajemství pak v kontrastu s první půlkou působí trochu vyčpěleji, ale stále jde o skoro bezchybný top. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou vypráví svoje zážitky nenápadný středoškolský nováček, příště uvolní prostor pohledu do života neblaze proslulého intrikána a jindy se do popředí dostane bezhlavý jezdec z dávných legend. A není to parodie. Anime s nejobtížněji vysvětlitelným názvem dokáže sloučit linky jak zdánlivě obyčejných hrdinů, kteří našim školním letům snad nemohou být bližší, s nadpřirozeným hledáním sebe sama tak, že obojí funguje zcela nenásilně, civilně a uvěřitelně. Navíc ve chvílích, kdy situaci vidíme z pohledu Mikada a úplně jindy zase z pohledu Celty, jsou sice relativně vypravěčsky průhledné, ale zas a znova dokonale působivé. O podrobnějších dějových zákrutách se mi vlastně ani psát nechce, protože v takhle komplikovaném vyprávěcím schématu je i to nejmenší překvapení důležitým střípkem mozaiky. Pro milovníky netradičního řazení scén a zásadních změn tempa vyprávění jsou osudy postav z Ikebukura povinností. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (4)

  • Jméno postavy Shizua Heiwajimy v překladu znamená "klidný muž" (Shizuo) a  "mírumilovný ostrov" ("Heiwajima"), tedy naprosto kontrastující k jeho horkokrevné a rvavé nátuře. (Scalpelexis)
  • Ve třetím dílu (7. minuta, 46. vteřina), když jsou Mikado a Kido městem, procházejí kolem kina, kde jsou obrázky z Baccana!. Baccano! a Durarara!! mají stejného tvůrce, Rjóhgo Naritu, a stejného režiséra, Takahiro Ómoriho. (Zíza)
  • Postavy Izak a Miriel, ktoré sa objavujú v závere prvej série na zraze Dollars, majú pôvod v predošlom režisérovom seriáli Baccano! (od r. 2007). Keď sa Kyohei Kadota pridáva ku gangu Dollars, odkazujú tvorcovia na spomínaný seriál opäť, keď obdrží prístupové heslo na ich súkromnú stránku, ktoré je Baccano. (Ivanka...)

Reklama

Reklama