Reklama

Reklama

Boy

(festivalový název)
  • Česko Kluk (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film sa odohráva v roku 1984, keď na vrchole pop scény kraľoval Michael Jackson, ktorý, samozrejme, je vzorom i pre hrdinu príbehu - 11 ročného Alameina.
Chlapec má meno po svojom otcovi, ktorého vidí ako hrdinu a ktorý zdrhne po tom, čo jeho žena pri pôrode Alameinovho mladšieho brata Rockyho zomrie. Takže chlapec vyrastá s babičkou a spolu s mladšími bratancami a sesternicami. Keď babka nie je doma, hlavou rodiny je samozrejme on, bystrý a výrečný chlapec, ktorý po návrate zo školy rozpráva svoje zážitky koze menom Leaf. Tie zážitky sú "trochu" vylepšené, asi tak, ako by mal ideálny deň jedenásťročného chlapca vyzerať.
Dni na Waihau Bay farme plynú v pohode až do chvíle, keď sa z ničoho nič objaví zmiznutý tatko spolu s dvoma kumpánmi, aby našli prachy, ktoré niekde na poli ukryl pred tým, než zmizol. (sochoking)

(více)

Recenze (53)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

"Člověče, E.T. je ten nejodpornější ksicht, jakej jsem kdy viděl. Má velký, vyvalený oči a dlouhatánskej krk. Ale víš co? U nich doma, na jeho planetě, asi vypadá úplně normálně." Tenhle film si více jak dvě hvězdičky prostě nezaslouží. Protrpěných pětaosmdesát minut ve společnosti pitvořících se Novozélanďanů, nesympatických děcek a jejich marihuanových snů. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to nepřirovnával k Napoleonovi Dynamitovi, kde byly ústřední postavy podivní outsideři, které nikdo moc neměl rád. Tady jsou outsideři v podstatě všichni, protože žijí v zapadákově, kde celý den není do čeho píchnout a zároveň nejsou až ak podivní. "Boy" je spíš hravý a vtipný dětský film o předčasném (a naopak také o opožděném) dospívání a o chlapecké touze mít nějaký důvěryhodný životní vzor. A ještě jedna poznámka k uživateli Sobis87: "bollywoodské taneční číslo představující hospodskou rvačku" je ve skutečnosti citace videoklipu "Beat it" od Michaela Jacksona. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Boy je jedenáctiletý chlapec, který nemá rodiče a vyrůstá u babičky. Jeho naivita si podává ruku s nadměrnou fantazií. Je rok 1984 a chlapcův největší vzor je M. Jackson. Jeho otec se vrací po několika letech z vězení a je duševně nedospělý. Boy je sice jedenáctiletý, ale má větší zodpovědnost než jeho věčně mladý otec. Chlapec vyrůstá na Novém Zélandu a všechno je zde zaostalé - lidi i technika, on ale všechno vidí svýma dětskýma očima. Hořko-sladký film s kozou Leaf. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak objektivně ty slabé tři dát musím. Hudba se mi líbila hodně, prostředí Nového Zélandu mi bude připadat krásné vždycky, děcka hrají přirozeně a ten příběh znovushledání otce se synem, přičemž otec je právě propuštěný zloděj a celkem i hovado, má svoji sílu a hlavně ten závěr u hrobu se mi moc líbil - ačkoli jeho sílu naprosto zabila ta následující taneční scéna, která ze vší vážnosti udělala směšnou taškařici. Jinak mě to ale nenadchlo. Natočené je to dost vlekle a nudně a to takhle trvá bohužel celý film. Celé je to taková typická tragikomedie, která je komedií jen 20 minut a zbytek už je jenom drama, ale tady mi to snad poprvé nevadilo, protože ten Waititiho "úžasný" humor mi vůbec nesedí, přijde mi trapný a tak tomu bylo bohužel i tady. S postavami se taky dalo líp pracovat a víc je promyslet a kromě jedné silné scény to ve mě žádný jiný dojem nezanechalo. Ale na rozdíl od Co děláme v temnotách to nebyla nuda k chcípnutí a něco se to snaží říct, proto ty slabé 3* nakonec dám. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který nehledal, nemoralizoval, jen si tak hrál na svůj vlastní "potenciál". Challenge tour 2015. ()

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Boy velmi příjemným oddychovým snímkem, který s ůžasnou lehkostí líčí peripetie dětství maorského chlapce žíjícího na venkové, v druhém plánu nabízí hloubku, ohromnou lidskost a přirozenost především v momentech, kdy popisuje mezilidské vztahy. Po naturalistických ONCE WERE WARRIORS bylo příjemné podívat se na život a problémy těchto krásných lidí skrz jiné brýle. Jinak film velmi pěkně popsal Sobis. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý novozélandský snímok, správne označený ako "dráma" aj ako komédia (hraničiaca s absurditou v chlapčenských predstavách). Deti to zahrali veľmi presvedčivo, miestami hanblivo, miestami profesionálne ale vždy tak akosi samozrejme a "chalansky" . Popri úsmevným scénam a dialógom mono cítiť dramatičnosť prostredia, chudobu a takú "bezvýchodiskovosť" dospelých čakajúcich že im raz "spadne modré z neba" a potom si "kúpia delfína a dom a auto a budu všetci chodiť v kvádroch s motýlikom na krku. Vo filme odznelo pár zaujímavých songov v podaní maorijskych domorodých zborov. To že si filmovačky užili všetci protagonisti, bolo pekne vidieť v záverečnom "defilé tanci" pri titulkoch .. keď už bolo konečne po všetkom a oni sa už iba bavili a tešili. U mňa ma film hodne nad štyri hviezdičky . ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Waititi sa ale vyšantil! To dieťa malo rozumnejšie nápady, ako otec! Každá postava má príbeh. Pre mňa nádherne uletené postavy... A tak si tam dodnes v šťastnej nevedomosti žijú... Niet do čoho pichnúť, všetky povolania v dedine už obsadila teta Gracey, deti sa hrajú akože "brigádujú". Úsmevné, krehké, ale aj hrmotné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

11letému venkovskému Klukovi se z vězení navrací zidealizovaný otec - jenže po prvotní radosti a vzhlížení se čím dál jasněji ukazuje, že namísto chlapského vzoru jde jen o zkrachovalého nedospělého tlučhubu a budižkničemu. Skvělý Waititi (herec + režisér) hravě zvládá jak podvratně rozesmát, tak přirozeně nahlédnout do důvěřivé dětské duše. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Logicky vsechny hvezdy patri detem, ktere v tomto filmu ucinkuji... :-) Pokud se Vam libi serial My name is Earl, urcite si ho vybavite behem tohoto filmu... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dokud to vypadalo na čistokrevnou komedii, tak jsem u toho v duchu hýkal radostí. Postupně bylo humoru míň a míň a úměrně tomu se mi to i líbilo- v jistým momentu mě to prakticky přestalo bavit a teprve potom se to proměnilo v dusný sociální drama. Ve finále to naštěstí pro mě zase trochu odlehčili, ale ten smutek, co se ve mně rozprostřel, to nepotlačilo. Krásnej film, jen vážně moc truchlivej. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Svet videny detskou optikou je nejkrasnejsi, tento film je k tomu jeste uzasne natoceny, plny krasnych zaberu a vtipnych reziserskych hricek. Takze i kdyz se potyka s vaznymi tematy nakonec jde o jeden z nejlepsich feel good filmu za hodne dlouhou dobu. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Novozélandský Terry Gilliam :-) Mix sociálního dramatu a komedie se povedl. Rukopis pozdějších filmů už je i tady. ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Hm malý kluk si vymýšlí šílené příběhy, pak přiletí jeho ztřeštěný zlodějský otec...a to je vlastně všechno.... ()

Reklama

Reklama