Reklama

Reklama

Bakalári

(seriál)
Komedie / Rodinný / Povídkový
Československo, 1974, 60 min

Scénář:

Peter Ševčovič

Hrají:

Ivan Krajíček, Zita Furková, Pavol Mikulík, Oldo Hlaváček, Zora Kolínska, Eva Krížiková, Ľubo Roman, Zuzana Tlučková, Dušan Tarageľ, Juraj Slezáček, Hana Kováčiková, Viktor Blaho, Zdena Grúberová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Cyklus malých televíznych príbehov zo života podľa námetu televíznych divákov vyrobené v bratislavskom štúdiu. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy boli celkom podarené. Reláciu "Bakalári" tvorili nie moc dlhé štúdiové inscenácie, ktoré boli vraj natočené podľa námetov divákov. Vtipné, netradičné príhody zo života. V programovej šedi vtedajšej štátnej televízie československej socialistickej republiky to bolo príjemné sprestrenie. Dneska to pôsobí už dosť archaicky. *** ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Něco ušlo, něco méně. Je třeba si uvědomit, že socialismus věřil, jako ideologie, ve vylepšení člověka, kapitalismus mu tuhle iluzi neposkytuje. To se odráželo i v televizní tvorbě, a i v těchto krátkých hraných příbězích ze života. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Slovenská verze Bakalářů, které sice neměli úroveň těch "Menšíkovských", ale přesto šlo o obstoujnou zábavu. Problémem byly hlavně náměty od diváků, které často za moc nestály. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si ten umakart a tesilové oblečení herců. Je sice pravda, že jsme u toho trávili sobotní večery, ale už tenkrát mi to bylo spíše protivné, ale co dělat - jiné programy nebyly a Rock- Palast byl na ARD 2 x do roka..... ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Teší ma, že STV na tento seriál nezabudla a vysiela ho ešte aj dnes. Veľmi príjemné príbehy od divákov bratislavskí STVéčkari premenili na často naozaj vtipné grotesky s výbornými hercami. Ak sa niekto pokúsi označiť tento nie rodinný, ale komediálny seriál za odpad, určite daným vtipom nepochopil. A hoci som dobu, v ktorej sa tieto niektoré príbehy odohrávajú nezažil, dokážem pochopiť istú dávku trápnosti či gýčovitosti, ktorá práve tejto dobe zodpovedala. Epizóda, v ktorej hral Marián Zednikovič istého vtipkára sa mi veľmi páčila, najmä vtip, ktorý vymyslel s lanom. Ale to je na dlhé rozprávanie, to musíte vidieť. + Navyše jedinečná šanca vidieť Ľuba Gregora v posteli s baranom "zkožezodratým". :-) ()

Tipko

všechny recenze uživatele

Obstojné príbehy podľa českých bakalárov. Zaujali ma napr. tieto: Smelá myšička, Mama, ja chcem bratčeka, domáca úloha, Koniec dobrý, všetko dobré. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Krátká stopáž, dobří herci a většinou jednoduchý příběh jsou zárukou dobré podívané, která sice nenadchne, ale může dobře potěšit. Hodnocení: 60 % ()

Reklama

Reklama