Reklama

Reklama

Atom

(seriál)
Velká Británie, 2007, 3x60 min

Režie:

Tim Usborne

Hudba:

Fayyaz Virji

Hrají:

Jim Al-Khalili

Recenze (9)

Hell_ena 

všechny recenze uživatele

Bylo nám to pouštěno v hodinách fyziky, takže z toho moc nemám :D Líbí se mi, jak to ten profesor bere vážně :) Každopádně je to zase dokument, který je rozhodně lepší, než učit se z učebnice! Docela dobře zpracovaný ( + -). První dojem - " Ten chlápek se to asi hodně dlouho učil, aby to uměl takhle pěkně říct!" - potom se objevila cedulka, že je to profesor :D ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý dokument, který se postupem času zlepšuje, a tak třeba poslední, třetí díl je nepoměrně lepší než díl první. Upřímně jsem ale s profesorem Jimem Al-Khalilim již viděl mnoho lepších dokumentů. 75% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Máte rádi fyziku? Kvantovou fyziku a kvantovou mechaniku? A co fyzikální chemii? Velmi precizně a působivě udělaný dokument nejen o tom, jak tyto vědní obory vznikly, čím se zabývají a co je na nich tak zajímavého. Dokumentem provází profesor nukleární fyziky Jim Al-Khalili z University of Surrey v Guildofdu v jižní Anglii. ()

Fressia 

všechny recenze uživatele

Již první díl mi dokázal krásně vysvětlit a souhrně ukázat základní principy chemie, o které se někdy více a někdy méně úspěšně snažili profesoři chemie. Proto pokud máte zájem o přírodní vědy nebo jen o chemii, neváhejte si seriál pustit ... ()

derive 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch výborných dokumentů o fyzice, kde vám neřeknou pouze, že atom se skládá z elektronů a jádra, ale taky jak tyto byly objeveny a že kolem dnešních ustálených teoriíí je mnoho kontroverzí. Obvzláště pak z řad uznávaných světových vědců. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Téma, které mě velmi zajímá, je zde opravdu výborně zpracováno. Snad jen drobná výtka: ve snaze o dramatičnost se někdy trochu ustoupí přesnosti. ()

silicosis 

všechny recenze uživatele

Citace z dokumentu: "Představte si malý bod v prázdnotě, zdravý rozum nám praví, že tam nic není. Ovšem kvantová fyzika praví, že tam nic není v průměru......... Prázdný prostor si vypůjčuje energii a tuto energii si vypůjčuje z budoucnosti, za předpokladu, že splátka bude následovat velice rychle.......... V praxi to znamená, že tyto vypůjčené energie jde využít k vytvoření částice a antičástice, jež spontálně vznikly v prázdnotě, za předpokladu že se ve zlomku sekundy sami zničí a zmizí...... Energie se vypůjčí odnikud, přemění se na hmotu a hmota se sama zničí zpět do energie. " Až tento koncept pochopím, tak můžu v klidu umřít. ()

Reklama

Reklama