Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V centru města řádí zločinecká banda neštítící se ani vražd a loupeží. Skupina policistů FBI vedená inspektorem Briggsem (Lloyd Nolan) nasadí agenta Gena Cordella (Mark Stevens), aby se pokusil infiltrovat do zločinecké bandy. Ten se brzy setkává s Alecem Stilesem (Richard Widmark), neurotickým a krutým šéfem tajemné organizace. Gene Gordell si uvědomí, že vstoupil do jámy lvové. (ilclassico)

(více)

Recenze (7)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Richard Widmark jak ho mám/e nejradši. Jako zloducha. Jeden z těch policejních/realistických krimi-noirů konce 40. let. Policejní postupy, méně stylizovanasti a důraz na autentičnost prostředí (exteriéry, interiéry). Ve stylu např. Elii Kazana. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Osobně tyhle realistické polodokumentární krimošky moc nemusím, k noiru stylizace prostě patří a proto ho mám taky tak rád. Na druhou stranu Street with No Name je poctivé řemeslo a Widmark je nadstandardně dobrý padouch. 70% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Taky příliš nemusím realisticky pojaté polodokumentární filmy noir, ale tenhle je asi nejlepší, co jsem viděl. Narozdíl od The Naked City, Boomerang nebo He Walked By Night určitou noirovou atmosféru má, vypravěč nezní tak otravně a je tam jen na začátku, příběh je docela napínavý a hlavně se zde vyskytují sympatické postavy agentů FBI a vynikající záporák Wildmark. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Vyvážená zmes polo-dokumentárnych postupov (s „božím hlasom“ v úvode a autentickými policajnými postupmi) a noirovej štylizovanosti (neónová a dažďom zmočená nočná ulica, tieňohra, nasvietenie tvári). Mark Stevens sa infiltruje do gangu a ide po tradične skvelom záporákovi Richardovi Widmarkovi. Spolu s The Phenix City Story a Without Warning ďalší doku-noir, ktorého sa naozaj nemusíte báť. 3,5* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na peknej noirek s padouchem Widmarkem a s kladasem Markem Stevensem, ale nebyl jsem uplne spokojen. Je to bohuzel ten mix "docu" stylu a klasickeho filmu, a to me osobne rusi. Obrazky jsou totiz ve filmovych castech bezva, a je skoda, ze takhle neni udelany cely film. Pribeh me nakonec moc nezaujal, a zadna poradna ff tam taky nebyla (Barbara na to nestacila). Skoda, prumer. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Widmark opět v roli tak trochu blázna, který se zpočátku chová klidně a vyrovnaně, dokud se něco nepřestane dařit. Překvapení uprostřed filmu se mně vzhledem k předtím zjištěným okolnostem zdálo přehnané, přesto celý příběh působí téměř realisticky a zároveň zajímavě. Škoda toho pohádkového závěru. ()

Reklama

Reklama