Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby zachránil policajta, zabil čtyři lupiče, kteří přepadli obrněný vůz. Pátý utekl a teď se musí zachránit sám... Vystudovaný psycholog, úspěšný zaměstnanec investiční společnosti a mistr ve sportovní střelbě, Kwan, se právě vrací ze střelecké soutěže, vtom se na dálnici stane svědkem přepadení bankovní dodávky, členové ostrahy, kteří převážejí obligace v hodnotě čtyř set milionů dolarů, jsou zastřeleni. Kwan se postaví ozbrojeným útočníkům se zbraní v ruce, vzápětí dorazí na místo přepadení i přivolaný policista. Lupiči na policistu okamžitě zaútočí, Kwan tedy neváhá a lupiče postřílí, jednomu z lupičů se však podaří uniknout. Vyšetřováním je pověřen Kwanův soupeř ze střelecké soutěže, inspektor Chong, ten Kwana zadrží kvůli výslechu, následně je ale Kwan obviněn z nezákonného použití zbraně a trojnásobné vraždy, porota však nakonec shledává Kwana nevinným. Krátce po vynesení rozsudku je Kwan ve svém domě přepaden mužem, kterému se podařilo z místa loupeže ujet. Chong je přesvědčen, že se chce lupič pomstít za smrt svých kumpánů, Kwan ale ví, proč ho muž napadl, Kwan je totiž jeho komplicem, právě Kwan má u sebe ukradené obligace. Jeho kumpán, Tao, se domáhá svého podílu. Kwan byl hlavou celé akce, nutně potřeboval peníze, proinvestoval totiž vysokou částku z firemního účtu, loupež ale zkomplikoval předčasný příjezd policisty, který poznal v Kwanovi svého kolegu ze střeleckého klubu, pak došlo k přestřelce, Kwan se zbavil svých kompliců i nepohodlného svědka, pouze Taovi se podařilo ujet. Kwan prodá obligace na černém trhu, vzápětí ale zjistí, že všechny bankovky patří do označené série, nejdou proto použít. Tao trvá na tom, že chce svůj podíl, Kwanovi je ale jasné, že by byli díky sériovým číslům bankovek odhaleni, a tak Taa zastřelí a všechny peníze spálí. Tou dobou už Chongovi dochází, že je Kwan do případu zapletený, okamžitě ho zatýká, Kwan se mimo protokol ke svým činům dozná, Chong ale nemá pro obvinění dostatek důkazů, musí proto Kwana propustit. Chong ovšem nalíčil na Kwana past, která záhy sklapne. Při pokusu o zatčení je Kwan zastřelen... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Derek Yee na Double Tap pracoval ako scenarista a producent, o desat rokov neskor Triple Tap (akesi "volne pokracovanie") si aj odreziroval. Double Tap bol cisty, strohy akcny film, ktory pozna svoje mantinely a v ramci nich sa (uspesne) snazi priniest maximum. Ma zaujimavy nosny napad, pricom jednotlive charaktery do pribehu umiestnuje a prekresluje len do povinnej hlbky pre skatulku zanru akcneho filmu a zvysok je cisto sustredenie na akciu. _____Triple Tap po Derekovym vedenim, ako je mozne badat aj uz z reziserovych predchadzajucich filmov, nie je rozhodne cisto iba akcnym filmom, ale snazi sa ho posuvat do roviny psychologickeho thrilleru. Po uvodnej akcnej tretine prichadza psychologicka stredna cast, kde sa Derekovi este uspesne dari pracovat s nacrtnutymi temami. V druhej polovici sa vsak film staca do thrillerovej roviny zapojenim niekolkych zvratov a v tom momente zacne ist vsetko dolu vodou. Nelogiky pribuda a Yee sa vo vrcholnom momente uchyluje k podlosti jednej z najvacsich - pointu vysvetluje prehranim jednej predchadzajucej sceny ovsem s novymi zabermi. Nemam nic proti "chytrym" filmom, ktore divakovi poskytnu isty zaber aj viackrat, aby mu ukazali jeho nepozornost, ze cely cas mali "pravdu pred ocami", ak uz pri prvom ukazani su v zabere vsetky relevantne informacie. Ovsem v Triple Tap je druhe prehranie tej istej sceny obohatene o nove zabery, ktore si divak do tej chvile nema vobec z coho vydedukovat a tym padom nejde zo strany tvorcov o "chytrost", ale o zlyhanie pri skladani pribehu. V tom momente by v ramci filmu mohlo pristat aj UFO ako Deus Ex Machina a byt katalyzatorom celeho diania, pricom na vierohodnosti pribehu by to nic nemenilo._____PS: Alex Fong v postave porucicka Miu ako spomienka na povodny Double Tap a One nite in Mongkok (v istom momente film kratko prave skrz jeho postavu na spominane dva filmy upozornuje) potesi, ovsem zamrzi, ze malickeho wtf momentu sa pribeh v jeho postave tiez nevyhol. 5/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný kriminálny thriller. Má dosť dobrý príbeh o obchodníkovi, milovníkovi športovej streľby, ktorý sa na ceste z úspešného turnaja stane svedkom lúpežného prepadnutia pancierového vozidla a keďže zločinci prítomných policajtov postrieľajú, muž sa rozhodne využiť svoje schopnosti a zločincov zabije, no jednému sa predsa len podarí uniknúť. Prípadu sa ujíma schopný detektív, ktorý sa s ním už pozná z turnaja a musí sa rozhodnúť, ako sa k tejto situácii postaviť a či je skutočne všetko tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. Spracovanie nie je úplne zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Spočiatku to vyzerá veľmi dobre, zaujímavý turnaj, samotný prepad, rozdielnosť názorov na konanie strelca a dve výborné postavy, ktoré sú zároveň na rovnakej a čiastočne aj opačnej strane. Lenže po tej nádejnej tretine už cítiť, že niečo nie je v poriadku, dej sa začne uberať horším smerom, následne prídu úplne nevhodné zvraty a navyše sa to viditeľne snaží tváriť o dosť inteligentnejšie, než to skutočne je. A tak síce aj potom sa na to ešte dá pozerať, ale už len vďaka hercom a zotrvačnosti z úvodu, lebo tvorcovia skutočne pokazili všetko, čo sa dalo. Celkom spokojný som aj po stránke akcie, ale len z úvodnej fázy, ktorá ponúkne dve slušné situácie, potom sa už nájde len pár maličkostí, ktoré ani nestoja za pozornosť. Herecké obsadenie je výborné, charizmatický Louis Koo v hlavnej úlohe, aj keď som mal časom už dosť často pocit, že pre potreby charakteru jeho postavy už jeho herecké schopnosti nestačia, tradične výborný Daniel Wu, príjemné ženské duo Bingbing Li a Charlene Choi, len škoda, že nedostali viac priestoru a ešte pár slušných vedľajších postáv. Čo sa týka réžie a technickej stránky, Derek Yee sa síce postaral o atraktívnu vizuálnu stránku a celkom dynamické prevedenie, ale inak mu to vôbec nevyšlo, čo ma dosť prekvapuje, keďže kvalitných výkonov má za sebou už dosť. Keby si celý film udržal úroveň prvej tretiny, rozhodne by som dal lepšie hodnotenie, ale takto to určite nejde, keďže zvyšok je už len priemerný a aj na tom majú veľký podiel obsadenie a vizuál. Škoda, teda mohlo to byť podstatne lepšie. 57% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Triple Tap je film, který se snaží být chytrý a hrát na rozpoložení hlavních hrdinů, až přechytračí sám sebe. Zpočátku sází na povrchní líbivost (cool záběry závodů, postava Kwana), ale zároveň se snaží vydolovat nějakou psychologii postav. Ovšem scény konfliktů a střetů rozdílných názorů či naopak napětí vztahů osob si blízkých vyznívá často do ztracena. Měly by někam posouvat děj a zejména hlavní postavu (směrem k psychopatologickému chování). Tady se ale neubráním srovnání se starší Double Tap, na níž Triple Tap volně navazuje. Leslie Cheung zde ztvárnil "podobně" zmagořivší postavu, ale jako mnohem tvárnější herec Kooa ve všech směrech překonává. V Triple Tap sledujeme jen topornou snahu o něco, v Double Tap opravdového plnocenného hrdinu. Oproti tomu je pořád fajn sledovat Daniela Wu i z druhého sledu na pozadí před hlavními figurami. Se svými přirozenějšími gesty, mimikou a neexkluzivním vzhledem strčí dřevěnějšího kolegu hravě do kapsy. _____Závěrečný moment, kdy místo posledního správně zapadnuvšího kousku se celá stavebnice příběhu zhroutí, je závěrečným podrazem na diváka. Nikoli zacyklení příběhu v jeho tragické osudovosti (ONIM, The Beast Stalker). Tohle je vytahování se, kdy chci pořád něco něco víc, ale nestačím na to. Co takhle návrat čistým filmům, které uměle dosazené vzrušení a twisty nepotřebovaly?_____PS: Pokud mi to neušlo, jde o Yeeovu první kriminálku nového století, kde nikdo nepřijde k devastujícímu poranění ruky... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Akce 6/10/// +velice příjemné obsazení, charisma z herců přímo střílí, herecky zaujmou oba hlavní představitelé, atmosféra a napětí, příběh, zápletka, pointa, závěr -podle mě mohlo být ještě akčnější, v mnoha ohledech je to víc krimi drama než akční, obě slečny mohli mít ještě víc prostoru, trochu tu jsou do počtu/// Nebudu tvrdit, že jsem to nečekal, ale je pravdou, že jsem si původně představoval děj jinak. Zvlášť poté co se ti dva spolu potkali, navzájem se seznámili a oba se při tom tváří jako by mohli být nejlepší přátelé. Nakonec budou největší soupeři. A já to přál oběma. To je dilema. Přijde mi to v některých chvílích trochu komornější. Přesto to nijak nebrání v tom aby děj hlavně v závěru pěkně gradoval. Přesný cíl je chytře natočená kriminálka. A přiznám se, že zatím nemám moc nakoukáno, takže nemám s čím srovnávat, proto takové hodnocení/// /// Celkem 70%/// ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

No tohle ani nepotřebuje komentář, Lada a Adrian, už to podstatné řekli, bohužel nejslabší film Dereka Yee, který jsem kdy viděl. Málo rozvedené vedlejší postavy, Luis Koo je prostě moc dřevěný na tenhle typ role. Hezké audiovizuální zpracování, pár zajímavých nápadů, nic více, snad se režisérovi zadaří příště udělat lepší film. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo lepší, kdyby se film držel nosného motivu (ne)přiměřené obrany, ale takhle se v natahovaném závěru (jak píše správně ladynka) zcela rozsype a pohřbí pod sebou ambice svých tvůrců. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A pozeram, ze to fajne na seba zarobilo..... slusny film teda, rezisersky dobre zvladnuty, ma to pribeh, kostru .. dialogy mali halvu a hodne casto i patu, mohol reziser pridat trochu tych slavnych hongkongskych kung fu rubanic, siel by som hned hore . 60 % ()

Reklama

Reklama