Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejme se společně do Nudlového království, kam se sjíždějí princové, aby se ucházeli o ruku princezny Beatrice (T. Branna). Princi Vladimírovi (J. Zadražil) se do ženění příliš nechce. Vymění si proto roli se svým sluhou Jankem (L. Hampl), vyhlášeným kuchařem. Netuší ale, do jakých nesnází ho tato výměna přivede. Hned po příjezdu do království je požádán, aby se ujal kuchyně. A tak se Vladimír musí vypořádat nejen s nezvyklým úkolem, ale rovněž s náklonností k princezně, které ovšem mezitím tatínek (J. Lábus) vybral docela jiného ženicha. Zamotanou situaci dokáže vyřešit snad jen kouzelná nudlička poznání… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

wosho 

všechny recenze uživatele

Tv pohádka se vším co k ní patří. A to jak v tom dobrém, tak i v tom špatném. Záleží jen na divákovi jestli bude její pravidla akceptovat. Příběh je zde již tolikrát okoukaný, že spíše nudí (pravidla žánru Dolanský dodržuje zuby, nechty). Humor je zde na nízké, jednodušší úrovni- Matonoha přehrává svého taliána dokonale, ale pobaví pouze ty nejmenší. Celkově se jedná o lehce podprůměrný kousek, jemuž sráží vaz jeho nesledovatelnost pro diváka starší 12ti let. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tak je to sračka, no. Lábus definitivně prokazuje (každému, komu to nebylo jasné) že je nejhorší (ne)herec všech dob, Matonoha zas předvádí své pitvoření a jasně dokládá, jakej je to přeceňovanej moula z regionálního divadla. A příběh jako takovej stojí za hovno, co si budeme povídat. Jedna * za Teresku (kdy si na ČSFD konečně někdo uvědomí, že se nejmenuje Tereza?). ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Herci se snaží, příběh neurazí, přesto tato pohádka nenabízí nic zářivého, co by ji posouvalo nad průměr. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Tuto tragicky českou novodobou pohádku zachraňují před typickým nekoukatelným podprůměrem kvalitní herci, ale třeba i dobrá kamera a semtam povedený dramaturgický vtípek. Věřím, že se crew při natáčení dobře bavila. Bez katastrofálních hudebních vsuvek by to bylo ještě lepší. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Představa nudlového království není nijak valná. Tohle byla podle mě největší chyba této pohádky. Měli udělat normální království, klidně se stejným dějem, kdy se princ nechce ženit, na své místo pošle klasického českého Janka a sám princ zaujme místo v kuchyni. Ale určitě se vyhnout nudlím! Stejně jako některé ty kostýmy, ty byly až moc noblesní. Hlavně u pana krále Lábuse a ta jeho paruka, ta byla strašná. Dále i ti dva uchazeči o ruku princezny bili příšerní, ten tlusťoch a Matonoha. Naopak princezna je možná nejkrásnější princeznou v české pohádce. A co se ještě povedl? To originální pohádkové rádio a jak princ s princeznou flirtovali. [787. hodnocení, 46. komentář, 43%] ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadů tam určitě bylo, nudlové rýmovačky a rozhlas v rámci království mě pobavily, ale žádná velká sláva se nekoná. Bohužel. ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak by se mi to zamlouvalo, kdybych byl dětský divák. V dospělém věku je tohle nudlové cosi totiž nepoživatelné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já opět půjdu trochu proti proudu. Z televizního průměru jen málokterá opravdu vyčnívá. Tohle je ten případ. Za prvé sympatičtí herci. A to včetně princezny a prince. Jiří Lábus je typický pohádkový a komediální herec, což se zde mísí, a navíc má roli potrhlého krále. Tomáš Matonoha pak hraje docela dobře španělského prince a stará se alespoň o část zábavy. Jitku Ježkovou pak prostě miluju. K tomu se přičítá další plus, čímž je hudba. Není prostě úplně špatná. A zpět k tomu humoru. Pohádka je brána vyprávěna s nadsázkou, třeba to rádio, což ale na straně druhé nemusí dávat úplně logiku stejně jako kouzelná nudle, protože do té chvíle se v příběhu žádná kouzla nevyskytovala a není úplně jasné, kdo vlastně pořádně kouzlil. O kuchařích víme, že tuto nudli vařili, ale že by měli i čarodějné schopnosti? Ovšem šermířský souboj mezi zlodějem a princem je humorný. Závěrem už jen dodám, že si pohádka vyhrála i úvodními a částí závěrečnými titulkami. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

jakou mají chuť nudle bez omáčky a parmazánu? jak se dají jíst samotné cezené nudle? proč má Jitka Ježková vidět šprndu? ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že někdy se těsto na dobrou pohádku nezadaří, i když použijeme funkční ingredience a postupujeme podle osvědčené receptury. Děj se táhne jako nudle, celé je to bez chuti a zápachu, Matonohova parodie na Itala je přežitá a písničky tam vůbec nemusely být. Po hodině televizního utrpení naštěstí na scénu vlítne Ježková, která během minuty efektivně vyřeší problémy ostatních postav (škoda, že to neudělala už po deseti minutách) a celou pohádku vytáhne alespoň na jednu hvězdu. Tu druhou dávám za Teresu Brannu, jinak skvělou herečku Jihočeského divadla. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádky nemám ráda, ale tahle je dobrá. Zábavná, super herci, sympatický princ, krásná a chytrá princezna, vtipný rozhlas, vegetariánské království... Joo je to vtipné, hezké, zajímavé. ()

Reklama

Reklama