Reklama

Reklama

Creating the Lord of the Rings Symphony: A Composer's Journey Through Middle-Earth

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Kanada, 2004, 52 min

Hrají:

Howard Shore

Obsahy(1)

Pouť skladatele Howarda Shora Středozemí obsahuje úryvky z koncertu Pána prstenů: Šest vět pro orchestr, sbor a sólisté. Dokument je doplněn komentářem Howarda Shora a ilustracemi Alana Leeho a Johna Howea. Záznam z koncertu byl nahrán v Salle Wilfrid-Pelletier, Place des Arts, Montreal, Kanada v únoru 2004. (kolya)

Recenze (13)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nadpozemská dokonalost a kvůli tomu nadpozemský dokument. Celých 50 minut jsem se vznášel a nechával se unášet jedním z nejlepších uměleckých děl, jaké byly lidmi kdy vytvořeny. Howarde, miluji tě tak strašně moc, bez tebe by Jackson přes všechen svůj talent dokázal uchvátit jen na polovic. 1000% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně lahůdkový dáreček ve formě samostatného DVD s plnohodnotným dokumentem k rozšířené edici Pána Prstenů na DVD. Divákovi je umožněno se na 52 minut ponořit do spektakulární hudby, jež provází obrazy nejvýpravnějšího fantasy snímku všech dob, zůčastnit se nahrávání, skládání... a jako takové malé třpytivé perličky nakonec se podívat i na živé orchestrální vystoupení. Nádhera. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ooh, už jen za to, jak se mi vybavil úžasný dojem z Vídně, kde proběhl koncert Lord of the Rings Symphony. A znovu se mi potvrdil fakt, že to, co pro chuťové buňky znamená pečený losos, pro uši znamená hudba z Pána Prstenů. V dějinách filmové hudby zase jeden pořádný adept na highlight výšiny a do našich srdcí pěkně hluboký zářez :-) Jedno velké negativum bych ale přece jen našel - při sledování mistrů hudebníků mi bylo strašně líto, že neumím hrát na žádný hudební nástroj a že tam nemohu hrát také hehe....třeba jen mlátit hlavou do futer ode dvéří... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

No čo na to povedať? Že mi behali zimomriavky po celom tele? Že je Howard Shore famózny skladateľ? Že svojím majstrovským umom dokonalo vystihol atmosféru a "pach" Stredozeme? Veď to už všetci veľmi dobre viete. __ A kto nevie.. sám sa oberá o zážitok. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Chapu, ze je to proflakle jak prase, ale ono to neni jen tak, LOTR soundtrack je skutecne jedna z nejlepsich praci na poli filmove hudby za poslednich minimalne 10 let. Tenhle dokument nabizi vybornou verzi v podani live symfonickeho orchestru, ktery diktuje samotny Howard Shore a ocividne si to uziva. Do toho vam Shore obcas sdeli par zajimavych poznatku (ktere ocividne tezce nenapadne procita z papiru pred nim) a prohlednete si i nekolik peknych fantasy obrazku. Normalne nejsem fanouskem generickeho hollywoodskeho pizlani, zoufalci typu James Horner me vytaci k nepricetnosti a rozhodne preferuju elektroniku, ale tohle je proste nefalsovane umeni! Jsem hodne zvedavy jestli Shore udrzi latku, nebo ji dokonce preskoci v pripravovanem Hobbitovi, protoze to bude mit zatracene tezke. 8/10 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Skvostný päťdesiatminútový orgazmus sluchových receptorov. Najlepší skladateľ filmovej hudby na planéte nás sprevádza dielom, ktoré sa viac podobá súhrnnému orchestrálnemu koncertu trojice božských a megadokonalých soundtrackov k struhujúcej trilógii Pán Prsteňov, než dokumentárnemu filmu. Avšak nechýbajú ani autorský komentár, vkusné ilustrácie a zábery z nahrávania. Howard Shore, tlieskam ti s nehynúcou vďakou a uznaním! (100%) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s uživatelem zorz, podle kterého je tento dokument určen pro hudební nadšence. Člověk, který se o hudbu opravdu zajímá, se zde nic podstatného nedozví, zvlášť, když scénář je napsán tak, aby Howarda Shorea nenechal při jeho vstupu říct více než tři nicneříkající obecně-pochvalné věty a pak pěkně zpátky na pódium. Já bych se třeba rád dozvěděl něco o instrumentaci, inspiračních zdrojích, práci s tématy; hudba z Pána prstenů by mě zkrátka zajímala spíše po technické stránce. (684., 12. XI. 2011) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tohle má jen jedinou chybu - že neexistuje celý záznam představení, bez debat by si to zasloužilo! Měl jsem tu čest vidět Lord of the Rings Symphony živě v Praze 2009 a bez to nádherný zážitek! ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Na to se dá koukat a hlavně poslouchat furt a stále. Když pak člověk vidí jednotlivé hudební nástroje a představuje si jak se při tom toulá Krajem nebo Hobitínem, no nádhera. Howard Shore je bůh. Škoda, že s tím neobjíždí svět, určitě by měl vyprodáno. 100% ()

optimus0s 

všechny recenze uživatele

Pane Shore smekám. To co jste dokázal je neskutečné! K tomu nemám slov, jediné co by ale dokument potřeboval je ne rekapitulace vaší práce ale vznik vašeho masterpiecu. ()

Kaszos 

všechny recenze uživatele

Päťdesiat minút v kuse mi behal mráz po chrbte. Pán Shore je jednoznačne najlepším skladateľom na tejto planéte a tri soundtracky ku trom dielom Pána Prsteňov sú zatiaľ jeho Opus magnum. Skvelý komentár, skvelé kresby, skvelý, dokonalý orchester a geniálne skladateľ! (100%) ()

Reklama

Reklama