Reklama

Reklama

Producenti

  • USA The Producers (více)
Trailer

Gene Wilder a Zero Mostel mají dokonalý plán, jak vydělat peníze na Broadwayi. Nejspíše proto v jejich divadelním představení vystupuje tančící Hitler. Úředník Leo Bloom, objevil, že divadelní producent Max Bialystock zpronevěřil peníze. Při kontrole jeho dokladů pochopí, že se dá vydělat i na největším divadelním propadáku. Producent ovšem nesmí vracet peníze. Tato myšlenka spojí oba muže dohromady. Začnou hledat nejhorší hru, kterou by mohli uvést na jevišti. Tu jim poskytne německý emigrant, jenž napsal hru o Adolfu Hitlerovi. Bývalého nacistického vůdce představuje jako geniálního vypravěče anekdot. Bialystock a Leo Bloom ještě ke spolupráci přizvou De Bricea, osvědčeného likvidátora divadelních her. Z hereckého konkursu na roli Adolfa Hitlera eliminují všechny uchazeče, kteří něco umějí. Zdá se, že všechno promysleli velmi pečlivě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá strieda zopár hluchších pasáží s tými vtipnejšími, a čo je podstatné, aj s takými, pri ktorých sa nečakane nahlas zasmejete. Je fajn, ak je komédia pohodová a my sa pri nej neustále usmievame, ale je lepšie, ak ponúkne momenty, ktoré dosahujú k humoristickému stropu a občas trochu drhne. Obrovským kladom je New York v roku 1968, v takejto farebnej verzii sa mi veľmi páči a nečudo, že sa tam páči aj takým pošukom, akých hrajú Zero Mostel a Gene Wilder. Sú to ksichty na pohľadanie. Vzhľadom na záverečný Wilderov prednes som očakával iný záver, ale Brooks proste nie je klasický hollywoodsky režisér. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Film, který nedokážu zhodnotit. 90 procent by stálo za pár facek, je to uřvaná, exaltovaná trapárna plná plytkého humoru. V těch 10 zbývajících procentech jsou ale ukryty skutečné perly - vynikající hudební kousky (Love Flower), hlášky ("Hitler with a song in his heart"), úžasně kontroverzní choreografie tanečních scén, u kterých jsem se několikrat zakuckal smíchy ... "Němý film" podruhé rýžuje na podobném schématu a jako celek je rozhodně lepší a vyrovnanější (možná je to tím, že to Brooksovo pitvoření lépe sedí ke konvenci klasické grotesky). Podruhé bych se na to dívat nechtěl, už teď ale vím, že se k některým scénám budu v budoucnu vracet. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nadviažem na DaViDa´82 - mne sa strašne rátala aj LSD-ova pesnička o "Love Power" :-D Proste pecka! "Walkin' down the sunny street, givin' pretty flowers to the people that we meet. And I give a flower to the big, fat cop, he takes his club, and he beats me up. I give a flower to the garbage man, he stuffs my girl in the garbage can. And I give it to the landlord when the rent comes 'round, he throws it in a toilet, and he flush it down. It goes into the sewer, with the yuck runnin' through her. And it runs into the river that we drink. World, you stink!" ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na takovýto druh filmu člověka tak úplně nepřipraví žádný popis – na jedné straně si můžete vychutnávat nemalé porce chytré nadsázky a zdravého bourání jednoho tabu za druhým s razancí, která překračuje i hodně odvázaný standard končících 60. let, z druhé strany do vás perou tuny slaboduchého uječeného humoru z páté cenové… Ne že by to místy nebyla pekelná sranda, ale stejně často jsem se za tvůrce cítil prostě jenom trapně; mým šálkem hitlerovské legrace z divadelního prostředí bylo mnohem spíš Lubitschovo Být či nebýt, takže celkové hodnocení tentokrát jen lehce nad průměrem. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Prvních cca dvacet filmu mi přišla o ničem, prostě jsem neviděl nic vtipného na hysterii dvou zoufalých individuí. Od setkání s autorem toho nejhoršího scénáře, který producenti našli to je ale jedna velká jízda a smál jsme se snad pořád. Samozřejmě nejvtipnější je vrchol filmu, tedy samotné vystoupení. Za celkovou ztřeštěnost dávám nakonec filmu plný počet. Je to podle mě jeden z mála filmů, který můžete vidět i několikrát do roka. "Don't be stupid, be a smarty. Come and join the Nazi Party". ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Venkovní scény se odehrávají v Central Parku, v Empire State Building a v Lincolnově centru. (Kmotr76)
  • V roce 2005 vznikl stejnojmenný remake klasiky v podobě muzikálu. (Kmotr76)
  • Místy lze zaslechnout hlas režiséra Mela Brookse. Například nadaboval tanečníka, který zpívá: "Don't be stupid, be a smarty/Come and join the Nazi Party" v písni "Springtime for Hitler". (Kmotr76)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Film, hudba a New York

Film, hudba a New York

06.09.2008

Letos se v našem hlavním městě již popáté uskuteční filmový festival Music on Film – Film on Music. Již z názvu je patrné, že pořadatelé se zaměřují na film, hudbu a filmy o hudbě. V letošním roce by… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama