Reklama

Reklama

Producenti

  • USA The Producers (více)
Trailer

Gene Wilder a Zero Mostel mají dokonalý plán, jak vydělat peníze na Broadwayi. Nejspíše proto v jejich divadelním představení vystupuje tančící Hitler. Úředník Leo Bloom, objevil, že divadelní producent Max Bialystock zpronevěřil peníze. Při kontrole jeho dokladů pochopí, že se dá vydělat i na největším divadelním propadáku. Producent ovšem nesmí vracet peníze. Tato myšlenka spojí oba muže dohromady. Začnou hledat nejhorší hru, kterou by mohli uvést na jevišti. Tu jim poskytne německý emigrant, jenž napsal hru o Adolfu Hitlerovi. Bývalého nacistického vůdce představuje jako geniálního vypravěče anekdot. Bialystock a Leo Bloom ještě ke spolupráci přizvou De Bricea, osvědčeného likvidátora divadelních her. Z hereckého konkursu na roli Adolfa Hitlera eliminují všechny uchazeče, kteří něco umějí. Zdá se, že všechno promysleli velmi pečlivě... (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Germany was having trouble, what a sad, sad story. Needed a new leader, to restore it´s former glory. Where, where was he? Where could that man be? We looked around and then we found, the man for you and me. And now it's... Springtime for Hitler and Germany. Deutschland is happy and gay. We're marching to a faster pace, look out, here comes the master race. Springtime for Hitler and Germany. Winter for Poland and France. Springtime for Hitler and Germany. Come on, Germans, go into your dance. I was born in Düsseldorf and that is why they call me Rolf. Don't be stupid, be a smarty come and join the Nazi party! Springtime for Hitler and Germany. Goose step's the new step today. Bombs falling from the skies again. Deutschland is on the rise again. Springtime for Hitler and Germany. U-boats are sailing once more. Springtime for Hitler and Germany. Means that soon we'll be going... We've got to be going... You know we'll be going... To war! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Verze z roku 2005 se mi líbila 100 x více! Uma Thurman nemá chybu a v této verzi mi chybí ! Taktéž mejdan u tranvestity tady taky schází a přitom to z filmu bylo nejlepší :-) Ale hudba stejně skvělá a jsem rád, že si v roce 2005 mohli vzít z roku 1968 předlohu! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ona to je vlastne docela kravovina, takze ten oskar za scenar moc nechapu, nicmene je tu docela zajimavej namet a hlavne to je jeden z nejzabavnejsich Brooksovo filmu. Fakt jsem necekal, ze se budu tak perfektne bavit, at uz u prvni poloviny filmu, kdy se setkaj Mostel s Wilderem, vymysli plan na muzikal a cela pulka filmu stoji prakticky jen na dialozich, tak u druhy pulky filmu, ktera je vicemene cela jen muzikalova. Jediny, co mi trochu vadilo, je, ze tu neustale nekdo hystericky vyrvava. Jinak film ma perfektni hudbu, coz bylo potreba, kdyz je cast filmu muzikal, sem tam tu je nakej brutalni vtip, vetsinou se teda nejedna o nic vysoce inteligentniho, ale to je fuk, kdyz dokazou pobavit. No a hlavne tu jsou fajn sympaticky herci, Mostel je takovej spocenej vyzranej uchylak s vlasama, jak kdyz mu nekdo neco kydnul na hlavu a oproti tomu Wilder je takovej dobrackej posera, takze se k sobe perfektne hodi. A pak tu je Dick Shawn jako neskutecne vyteplenej Hitler co neustale vyrvava bejby. Proste vynikajici debut a skvela zabava. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Za tento film dostal Mel Brooks Oscara za scénář. Není to ještě parodie, ale rozhodně vynikající satira. Gene Wilder a Zero Mostel hrají producenty, kterým hrozí, že budou nuceni zaplatit všechny strašné dluhy, a tak se rozhodnou způsobit krach své firmy - jedině tak se placení vyhnou. Zinscenují tedy nevkusem kypící muzikál o Adolfu Hitlerovi, pro jehož realizaci najmou nejhorší dostupné herce. Je to opravdu skvělá legrace, nenechte si to ujít! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem se nepokusil vytvořit broadwayský propadák, takže jsem si mohl do jedné z alternativních verzí budoucnosti odnést poučení o tom, že ani kombinace debilní scénář - ujetý režisér - atrapy herců, ještě nezaručuje neúspěch. Kdyby při tom Brooks tolik netlačil na pilu přehrávanou teatrálností a místo toho se pozorněji věnoval přednostem i zadnostem poskakující Ully, tak bych šel rozhodně s hodnocením výš. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

U Brookse neplatí poprvé, že několik geniálních scén se topí v nudě. Rád bych se naladil na notu, kdy šlo o pobuřující a odvážnou podívanou, i tak se mi tu ale nechce přidávat za historickou hodnotu, když přece jen ty lepší Brooksovy filmy to nepotřebují. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tvorba Mela Brookse mi dlouhodobě nesedí, můj smysl pro humor je nastaven jednoduše jinak. Na druhou stranu, film sklidil pár cen včetně Oscara za scénář a hodnocení i komentáře měl velmi slušné, tak jsem do Producentů nakonec investoval. Jakkoli uznávám, že je to Brooksův nejlepší film, do kolen jsem kvůli němu určitě nešel. Střízlivě řečeno, je to ve skutečnosti jediný film, u kterého se nad použitým humorem neošívám v momentech, kdy cítím, že sklouzává do trapnosti. Nejcennější je samotný nápad, ale jeho využití jde spíš do ztracena. Schází mi takový ten vytříbený slovní humor typu Francouze Webera a opravdu chytré gagy. S výjimkou Gena Wildera mně ani příliš nesedli herci v hlavních rolích. Přitom si myslím, že potenciál tady byl a bylo by asi zajímavé, kdyby nějaký specialista na veselohry natočil na základě kvalitního scénáře remake. Novou verzi Producentů jsem zatím neviděl, podle ohlasů je ale slabší. Celkový dojem: 55 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kdo je to?“ – „To jsem já. Max Bialystock.“ – „Výborně. Já myslela, že je to lupič.“ Producenti jsou dosti švihnutým, absurdním filmem a takový je i jeho humor. Začátek se starými dámami, získávání si nejistého účetního, najmutí sekretářky, muzikálová část (s geniálními texty a tematickou choreografií) a pak stylový dojezd s návratem do starých kolejí. Úroveň zábavy je místy jako na houpačce (což ovlivňuje i ústřední dvojice, která místy perlí a jindy zas přehrává až přes míru), přesto převládá kvalita a v mnoha směrech i originalita (nebo neotřelost, chcete-li), a když si k tomu připočtu fakt, že film velmi dobře funguje i jako satira (pro někoho možná především), dávám slušné 4*. „Pánové, málokdo to ví, ale Vůdce byl skvělý tanečník.“ – „Skutečně? To jsem netušil...“ – „Protože jste byli obětí spojenecké propagandy! Samá lež! Lhali vám! O Winstonu Churchillovi vám neřekli ani slůvko špatný, co? To byl jejich Winnie! Churchill s tím svým doutníkem! Se svou brandy a ohavnejma malůvkama! Jo, Hitler, to byl malíř! Za odpoledne vymaloval celej byt. Dvěma nátěry!“ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Za dokonale odzbrojující muzikálovou kreaci "Springtime for Hitler" nemůžu jinak. Spolu s "Mladým Frankensteinem" (opět s excentrickým Genem Wilderem) jediný Brooks, u kterého se dokážu upřímně bavit, aniž bych ze zárověň musel cítit trapně. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ještě ne parodie, jako spíše satira na divadelní prostředí. I když nemohu říct, že bych se nesmál, je znát že se Mel Brooks teprve rozjíždel a kadence vtipů na filmovou stopáž není nijak velká a potenciál většiny postav vyznívá do ztracena. Kdyby byl celý film stejný jako ujetý nácek Kennetha Marse, byla by to skutečná bomba. 60%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nadviažem na DaViDa´82 - mne sa strašne rátala aj LSD-ova pesnička o "Love Power" :-D Proste pecka! "Walkin' down the sunny street, givin' pretty flowers to the people that we meet. And I give a flower to the big, fat cop, he takes his club, and he beats me up. I give a flower to the garbage man, he stuffs my girl in the garbage can. And I give it to the landlord when the rent comes 'round, he throws it in a toilet, and he flush it down. It goes into the sewer, with the yuck runnin' through her. And it runs into the river that we drink. World, you stink!" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejpovedenější a nejzábavnější Brooks. Tedy pro mě. Nejde se nesmát Maxovu svádění "starších" žen, Leovým neurotickým záchvatům nebo šílenému nacistickému scénáristovi. Když dojde k nejhoršímu (ano, premiéra muzikálu), zbývá už jen řvát smíchy a mlátit sebou o pohovku. "Germany was having trouble, what a sad, sad story. Needed a new leader, to restore it´s former glory..." ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Brooks mi občas sadne veľmi, niekedy menej. Tu je to na fifty fifty. Ale ten námet je tak strašne boží, že ten film musím mať rád aj keď som sa pri ňom zďaleka nebavil tak ako som dúfal že budem. Pozrel by som si to od Wildera alebo Lubitcha, to by bola neskutočná pecka. Takto je iba veľmi fajn 7/10 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Producenty z roku 1968 jsem viděl až po Producentech z roku 2005. Obě zpracovaní mají své kouzlo a humor, někde je lepší rok 1968 a někde rok 2005. Pro obojí je společná výborná myšlenka. Gene Wilder (Leo Bloom), tento milý a roztržitý hrdina (pro mě) z 80. let zemřel den poté, co jsem film viděl a ohodnotil. Ať odpočívá v pokoji mistr jemného a šaramantního humoru. ()

burina 

všechny recenze uživatele

"That's exactly why we want to produce this play. To show the world the true Hitler, the Hitler you loved, the Hitler you knew, the Hitler with a song in his heart." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale tak určitě. Mel Brooks má za sebou sice lepší a vtipnější snímky, ale nakonec musím uznat, že Producenti mají stále své nepopiratelné kouzlo. Především je vždycky fajn vidět, jak si velký Hollywood, respektive nemenší Brodway, dělá sám ze sebe srandu, a ještě příjemnější pocit se dostaví, když v rozsáhlém zesměšňování dojde řada i na vděčný terč v podobě Adolfa Hitlera a nacistů. A Brooks se zhostil své zlomyslné úlohy vskutku na jedničku, sestavil velmi originální a vtipný scénář a nechal všechny nadané herce vydovádět v takovém stylu, že jeden neví, kam dřív stočit zrak (u mě nakonec triumfoval Dick Shawn, který je coby teplý Hitler opravdu nezapomenutelný). Stáří se sice podepsalo, ale myšlenka zůstává stejně vynikající.. 75% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ještě hodinu po konci Producentů jsem se musel řezat smíchy při vzpomínce na kreace LSD Hitlera. Danke schön, Mel Brooks! ()

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Film, hudba a New York

Film, hudba a New York

06.09.2008

Letos se v našem hlavním městě již popáté uskuteční filmový festival Music on Film – Film on Music. Již z názvu je patrné, že pořadatelé se zaměřují na film, hudbu a filmy o hudbě. V letošním roce by… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama