Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

bartias 

všechny recenze uživatele

Adaptace prvního dílu populární asutralské knižní série je něco jako Rudý úsvit pro hodně romantické povahy. Akce sice nechybí, ale je hodně "venkovská" a zatlačená do pozadí prvními milostnými vzplanutími skoro všech zúčastněných. Není to vyloženě špatný nápad. Škoda, že je na filmu vidět, kolik chybělo peněz. Kdyby to celé financoval Hollywood... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Takřka stejný námět vybízí k porovnání s nejnovější verzí Red Dawn. Nic světoborného, ale za mě se to teda líbilo o něco více. Není to tak americky vyumělkované, mimo jiné se mi herecké osazení zamlouvá. Trochu pomalejší rozjezd, spíše zaměřeno na Australské prostředí a život teenegerů. Nebere se to příliš vážně, občas vtipné momenty. Co se týče akce, tak je jí méně. V závěru je trochu přetažená za vlasy viz. akce s odcizením cisterny a IQ invazní jednotky. Na dvojku bych se ale rád podíval na rozdíl od Red Dawn. Bohužel to moc nadějně zatím nevypadá... ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Vyčítat pohádce pro náctileté, že funguje podle jiných pravidel než realita je nesmysl. Naopak, je třeba vyzdvihnout, že se tenhle teenagerský remake Milliusova Rudého úsvitu oproti předloze nebere tak vážně. Více se zaměřil na postavy, samozřejmě to nejsou reálné a životné postavy, ale typologie z různých teenegarských seriálů, krásní modelové, kteří neztrácí styl, ani když krvácí. Právě v tomhle je to zvráceně krásné a zábavné, sledovat postavy alá Beverly Hills, které jsou postaveny před úplně jiný typ problému, než že se Brandonovi rozvázala tkanička. Ale chápu, že na takovýhle druh zábavy musí být divák ochotný přistoupit. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle Vánoce fakt strašnou smůlu. PPL mi nedodali dárek, druhej dárek nefungoval, došlo k brutálnímu přepadení a dneska jsem dokoukal už druhej film, kterej zasluhuje odpad. Pokud tohle všechno neznamená, že rok 2011 pro mě bude perfektní, tak už nevim. Teď k filmu samotnýmu: Ono by to nemuselo bejt vůbec špatný, kdyby se ovšem napsal nějakej solidní scénář, vyloudil slušnej rozpočet a našel režisér, kterej by byl trochu schopnej. Problém spočívá v tom, že to všechno působí jako pilot k nějakýmu hroznýmu seriálu, kterej je financovanej kapesnym desetiletýho dítěte, který se zároveň ujalo režie a obsadilo o pár let starší kamarády. Snaží se to bejt cool a to předevšim explozemi, kdy vždycky kousek čehosi ne/efektně prolítne před kamerou. Když se střílí, tak se to pokouší působit strašně dynamicky, zatim co se divák směje. A když se mluví tak už jde veškerá vážnost stranou. Prostě stupidní debilita plná klišé se špatnym scénářem a špatnym režisérem (neříkám však, že bych byl lepší ;). Uznávám ale, že jsem se bavil víc, než u posledního dílu Saw, kterej mě mučil před pár hodinama. I tak odpad. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Teenage válečná romantika?! Už to jsou karty rozdané na "betla." Ale Beattie není člověk, jenž by z toho dokázal udělat alespoň trochu zábavnou koninu. Akce je málo a občas postrádá nejen logiku, ale i smysl. Herci jsou špatní a holky to ani ničím nezachraňují (slabý producent;-). Scénář by tak na dvě stránky (včetně obálky) a dialogy se brali z poslední partie scrabble. Vyozené peníze, promarněný čas a důkaz, že Twilight byla díky bohu vyjímka... 30% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jazyk okupantov je fiktívny, pomiešaný dokopy z mnohých existujúcich jazykov. (Real Tom Hardy)
  • V knižnej predlohe boli všetky mestá a oblasti fiktívne. Tu boli spomenuté skutočné, napr. Townsville a Port Hedland. (Real Tom Hardy)
  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama