Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do dnešního cyklu Pohádka pro pamětníky jsme pro vás vybrali jednu z Jižních Čech. Je sice poněkud strašidelná, ale bát se nemusíte, vždyť ani Kačenka (Z. Ondrouchová) není žádný strašpytel. U smutného hospodáře (Z. Martínek) nechtěl nikdo sloužit, jen kurážná Kačenka to na doporučení kmotřenky Apolenky (L. Havelková) zkusila a hned věděla, proč tu žádný pomocník dlouho nevydržel. A protože byla odvážná a měla ještě odvážnějšího milého Vincka (P. Štěpánek), postarali se společně o to, aby na statku přestalo strašit. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pomalá, malebná pohádka pro nejmenší děti. Velmi jednoduchý příběh s rychlým vyřešením problému v závěru. Za krásu jazyka (s lokací do jižních Čech) a půvabnou zkratku kulis mírně nadsazuji 4 hvězdičky. Věra Jordánová patří spolu s Vlastou Janečkovou k nejlepším tvůrkyním krátkých televizních pohádek. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tak primitivní a odfláknutou pohádku jsem snad ještě neviděla. Kdyby ty strašidla alespoň ukázali když už nic. Ale to né. Tentokrát se zde šetřilo až moc. Tři hvězdičky tvoří samotný Ladislav Pešek, prostředí a krátká délka pohádky. Kdo chce od pohádky mnohem víc a je taky o strašidlech, tak mohu vřele doporučit O bojácném Floriánkovi. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

kingik: tak solidní horor jo? ty seš šašek :) jó kdyby se po večerech mydlili, tak to ti věřím že bys zkoprněl, ale takhle?.. strašidelná byla jen jedna věc, a to ta že pár měsíců na to byla ondrouchová v pánu...a co se týče pohádek podobnýho rázu, tak zajímavý je hlavně to, že sou ty prokletí vždycky takhle supermegachatrný, když na ně zabere jedna prachvobyčejná rýmovačka.... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdo bude agresivní a lakomý, z toho bude strašidlo a která bude hodná, pracovitá a statečná, provdá se za Petra Štěpánka. Poselství téhle pohádky pro hodně malé děti je jasné. Hezké kostýmy, krásná kombinace kulis a opravdových reálií (živé slepice a králíci), krásný ústřední pár, sympatická pohádková kmotřička a echt pohádkový dědeček Pešek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl solidní horor kryjící se za označením pohádka. Přiznám se, že fakt jsem se u toho bál. Pustit to dětem, tak zkoprní strachy. Osobně bych nechtěl sloužit v hospodářství, kde se po večerech mydlí strašidelné stíny dvou rozhádaných čeledínů. Taková Kačenka to zkusila a fakt jí bylo ouzko. Vyhnat ze statku strašidla dá pěkně zabrat. Jeminkote, krindapáníčku, takové pěkné pohádky už se dneska netočí. 100% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama