Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do dnešního cyklu Pohádka pro pamětníky jsme pro vás vybrali jednu z Jižních Čech. Je sice poněkud strašidelná, ale bát se nemusíte, vždyť ani Kačenka (Z. Ondrouchová) není žádný strašpytel. U smutného hospodáře (Z. Martínek) nechtěl nikdo sloužit, jen kurážná Kačenka to na doporučení kmotřenky Apolenky (L. Havelková) zkusila a hned věděla, proč tu žádný pomocník dlouho nevydržel. A protože byla odvážná a měla ještě odvážnějšího milého Vincka (P. Štěpánek), postarali se společně o to, aby na statku přestalo strašit. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl solidní horor kryjící se za označením pohádka. Přiznám se, že fakt jsem se u toho bál. Pustit to dětem, tak zkoprní strachy. Osobně bych nechtěl sloužit v hospodářství, kde se po večerech mydlí strašidelné stíny dvou rozhádaných čeledínů. Taková Kačenka to zkusila a fakt jí bylo ouzko. Vyhnat ze statku strašidla dá pěkně zabrat. Jeminkote, krindapáníčku, takové pěkné pohádky už se dneska netočí. 100% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám nic proti pohádkám, ale tahle je opravdu pro ty nejmenší. Příběh velmi nekomplikovaný a pokud čeká divák zápletku, nedočká se. Ve stavení straší a protože se najde statečný chasník, který rozežene strašidla, vše dobře dopadne. žádný komplikace, žádný zádrhel, konec a zvonec. Trochu málo na ten poplach v maštali. Aspoň že na dvorečku mezi kulisami běhaly opravdové slepice!!! 60% ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tak primitivní a odfláknutou pohádku jsem snad ještě neviděla. Kdyby ty strašidla alespoň ukázali když už nic. Ale to né. Tentokrát se zde šetřilo až moc. Tři hvězdičky tvoří samotný Ladislav Pešek, prostředí a krátká délka pohádky. Kdo chce od pohádky mnohem víc a je taky o strašidlech, tak mohu vřele doporučit O bojácném Floriánkovi. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

kingik: tak solidní horor jo? ty seš šašek :) jó kdyby se po večerech mydlili, tak to ti věřím že bys zkoprněl, ale takhle?.. strašidelná byla jen jedna věc, a to ta že pár měsíců na to byla ondrouchová v pánu...a co se týče pohádek podobnýho rázu, tak zajímavý je hlavně to, že sou ty prokletí vždycky takhle supermegachatrný, když na ně zabere jedna prachvobyčejná rýmovačka.... ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Odvážnému štěstí přeje, aneb kdo se nebojí, ten může i strašná strašidla ze statku vyhnati, děvče milovaný za ženu pojmouti a krásnou hrnčírnu na černých blatech si postaviti. Jen ty hříšný peníze, „nám samotnejm by štěstí nepřinesly. Ať jsou pro všechny chudý a potřebný …“, tak tedy, to byla tedy docela škoda, jako kdyby Vincek s Kačenkou chudý a potřebný nebyli … Jinak se ale jedná o velmi malebnou studiovou pohádku s jednoduchým, milým příběhem, na který se i po letech hezky dívá. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama