Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobiáš je bubeníkem u Ivana Krále. Také je profesionálním vynašečem odpadků. Žije mezi odpadkovými koši a skládkou. Tam také doslova najde Pavlu - křehké, zlatovlasé stvoření s podřezanými zápěstími, v bezvědomí Láska mezi Tobiášem a Pavlou je silná, živelná - chaos. Pavla v nočním klubu zkolabuje. Během písničky ji vynášejí na nosítkách. Primář v nemocnici Tobiášovi řekne o nevyléčitelné nemoci Pavly, o blížící se smrti. Tobiáš shání peníze na záchranu života pomocí dobročinných koncertů. Po marném snažení se naskytne příležitost k podvodu. Ani to jim nepomůže. Přesto v této situaci najdou něco mnohem podstatnějšího... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že v době vzniku filmu jsem viděl trailer a říkal jsem si, jak moc bych chtěl Bystroňovu pohodovou indie vidět. Když jsme si s Cabrioletem o pět let později potykali, byla to už trochu jiná písnička, protože z ambiciózního kino debutu se vyklubala strašidelně špatná srágora. Kromě nijakého příběhu za to mohou duboví herci a všechno tak zachraňuje tehdy (zaslouženě) proklamovaná hudba Ivana Krále. Dějový zvrat dvacet minut před koncem je natolik vykonstruovaný a nevěrohodný, že už jsem se mu mohl jenom smát. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Představitelé hlavních postav jsou "herecky" opravdu spíše k politování - ale člověk jim tak nějak drží palce, aby se to nezvrhlo do trapnosti úplně - a ono to nakonec opravdu nebylo tak strašné (na sladkého Tobiáše Jirouse se člověk přeci nemůže zlobit) - prostě takový standard v amatérském filmu + improvizace. Hudba Ivana Krále pěkně ladila s celkem obstojnou kamerou - vlastně to celé tak nějak "ladilo" - a konec byl vyloženě milý. Leč fakt, že spousta těch opravdu amatérských snímků je mnohdy o třídu lepší než Cabriolet, je holt krutý... ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně amatársky se jevící záležitost. Vypadá to, že česká kinematografie na tom opravdu začíná být hodně zle. Krom vcelku slušného hudebního doprovodu tady nefunguje naprosto nic. Dokonce i někteří zdejší uživatelé točí lepší, hlavně po obsahové (ale někdy i vizuální!), snímky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I když film je nic moc, herecké výkony na úrovni ochotníků a scénář kulhá, má tohle dílko jedno velké pozitivum. Tím je soundtrack Ivana Krále, kterého asi netřeba dále představovat. Doporučuji jeho poslech, velmi příjemná hudba na cesty do aut, do těch s otevřenou střechou zvlášť ! Hudba * * * * * / Film * ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Aspon ze vyborna hudba posouva dej trochu dopredu, kdyz uz to toporny scenar s prisernymi dialogy nedokaze. Film je to nametem dobry, i nektere dilci okamziky maji svou myslenku, nicmene zpracovani je hrozne. To je navic podtrzeno naprosto katasrofickymi hereckymi vykony. Nic moc jsem od filmu necekal, avsak dostal jsem jeste mene. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Cabriolet aneb jak to dopadá, když se spojí strašně napsané dialogy s hodně špatnými hereckými výkony. Pár celkem slušných režisérských nápadů (bouchání do bubnů vs. bouchání na dveře, vylidněné náměstí Míru) nemůže zachránit nudný příběh s neuvěřitelně tragickými dialogy. Z toho pro mě vyplývá jednoznačný verdikt - Bystroň jako režisér dejme tomu, Bystroň jako scénárista never more! A ještě jedna rada pro české filmaře. V každém filmu nemusí nutně být otevřená erotická scéna jenom proto, že to dobře vypadá v traileru. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mě vyhodili z vlaku a tak jsem si myslela, jako že bych mohla přespat u tebe. Jasně, mám volný spacák... 1) Chvilku po začátku jsem chtěl film vypnout, vymazat a odkoukaných deset minut rychle zapomenout. Nakonec jsem to vydržel a nelituji. 2) Totálně amatérské herecké výkony mi sice daly zabrat, ale nakonec přece jen převážily živě napsané dialogy, určitá atmosféra snímku, příjemná hudba a vysportované tělo 29letého herce, jinak také hudebníka, básníka a člověka mnoha profesí Tobiáše Jirouse (bubeník Tobiáš). ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi tenhle debut líbil. Příjemně divné a zvláštní, křehké a kouzelné vybočení z běžné domácí produkce. A hudba Ivana Krále neměla chybu. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak takováto pitomost mohla dostat nějaké ocenění. Za co? Vážně nevím, jestli mě víc dostalo to trapné podání v podstatě tragického příběhu, absolutní neschopnost herců (jestli je tedy tak vůbec můžu nazvat) nebo nečekané zvraty připomínající americká béčka (potřebujeme milion a ejhle, zrovna ho najdu v popelnici, protože ho tam někdo dal na výkupné). Hvězdičku dávám za mého oblíbeného Ivana Krále, ale doporučuji si ho radši poslechnout, než zkoušet zhlédnout tento nanicovatý počin. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pekne pisnicky, jinak utrpeni sledovat jak pribeh, zpracovani, tak neskutecne spatne herecke vykony. Spise amatersky film, ktery skoncil v zapomneni. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Na stavu českého filmu se podepisuje i neschopnost většiny českých diváků jej správně zhodnotit, sráží ho tak zpátky a pak si stěžují, že v současné době stagnuje. Kvalita kinematografie se nezlepšuje jen jednostranně. ()

Chani 

všechny recenze uživatele

Celkem prázdná, pokulhávající a amatérská prvotinka. No, snad mladý režisér neskočil Po hlavě do pr.... ()

Reklama

Reklama