Reklama

Reklama

Poručík Petr

(seriál)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Martin Stropnický jako zkušený kriminalista řeší trestné činy mladistvých provinilců... (Česká televize)

Recenze (20)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem doufal, že se nakonec vše vysvětlí, že se ze závěrečných titulků dozvím, že to má na svědomí brněnské televizní studio a má zmatečná nejistota z toho, na co jsem se to celou dobu díval, získá kontury jistoty. Bohužel, tentokráte je v tom Brno nevinně. Naprosto katastrofální studiovka natočená v příšerných kulisách divadelního fundusu, které se ani nesnaží evokovat dojem reálného prostoru. Herecký výkon Martina Stropnického je naprosto strašný, nicméně budiž mu přičteno k dobru, že ho v tom jeho herečtí kolegové nenechali samotného a dokázali s ním v tomto ohledu naprosto suverénně držet krok. Jednu hvězdu dávám Karlu Štorkánovi, jehož detektivky mám docela rád, ale které jsou naprosto nevhodné pro zfilmování. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Seriál, který řeší kriminalitu mládeže má bohužel také dětskou mentalitu, styl a celkovou úroveň detektivních zápletek. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kdysi pár dílů a teď nedávno díl s Moravcem jako lupičem. Toho, co se na seriálu nepovedlo, je tolik, že sem vypíšu jenom opravdu to nejhroznější. Stropnický. Strašný prkno bez talentu. Cringe vždycky, když ho vidím, jak se snaží něco hrát. Scénář. To snad nechali psát jako slohovku děti ze zvláštní školy, jinak si to neumím vysvětlit. Ano, jakž takž to dává smysl, ale chybí tomu nápad a nějak zajímavý děj. Je vidět, že i za socialismu vznikaly špatné věci v televizi, nejen teď. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Moc povedeno to není. Stropnický vypadá jako blbec bez jakékoliv invence. Daleko horší je ten poručík, co sice sem tam něco vyšetří, ale je od pohledu směšnej debil. Byl záměr zesměšnit kriminálku?  V našem městě slouží takový frajeři s VŠ, vypadají jako pankáči,  ale je s něma slušná řeč. Nadávají na soudce a státního návladního a jsou znechuceni. Chtěli by ty hajzly zmáčknout, jenže tenhle právní systém jim nedává šanci. Je moc mírný. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Plac Bardotky - blondata paruka a stihla Stepanova k nepoznani...pane jo. ;) Jinak je to klasicka tv tvorba rannych osmdesatek. Umele, nepresvedcive. Vypada to, jak kdyby to bylo udelane pro deti... ? ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Shlédnut pouze první díl Pláč Bardotky a je škoda, že ČT tento seriál, který si ještě pamatuji ze školních let naprosto ignoruje. Ale snad se dočkáme, když už dávaly Případy poručíka Haniky, který je přibližně na stejné úrovni. 2020 dočkali jsme se. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% — Na existenci tohoto seriálu si pamatuju ještě z jeho premiérového uvedení. Pamatoval jsem si, že tam hrál Martin Stropnický a Pavel Havránek, pamatoval jsem si, že závěrečné titulky byly jakoby psané na psacím stroji, ale z děje jsem si nepamatoval vůbec nic. Díky koronaviru a zavedení ČT3 jsem se mohl po dlouhé době opět podívat, abych zjistil, že jsem po celou tu dobu nebyl o nic ochuzen. Typické „zápletky“ té doby o ničem a k tomu ještě úděsná realizace. Nešlo snad ani o tu studiovost, ale např. o naprosto nezvládnuté pokusy o akční scény (proč je tam dávali), asi nejvíc to vyznělo ve 3. díle „Černý kufřík“ při „pěstním souboji“ Martina Stropnického s Miroslavem Moravcem. Ten díl byl navíc divně sestříhaný, chudinka zavřená Zora Vesecká vyhodila z okna tři vlaštovky, ale dopadla pouze jedna. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale jako fakt hodně nudně natočený seriál. Martin Stropnický nikdy nebyl výrazný herec (ostatně ani výrazný politik) a tohle dílo je právem naprosto zapomenuté. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Mladý, ale napriek tomu skúsený detektív (s niekedy dosť iritujúcim pochechtávaním sa) spolu so svojím vtipným podporučíckym sidekickom riešia zapeklité prípady do ktorých sú väčšinou zainteresovaní pubertiaci alebo priamo deti. Takže tu máme jeden útek z pasťáku prepojený s okrádaním bohatých cudzincov, jeden útek z domova aj s vkladnou knižkou, neúmyselné zmocnenie sa kufríka plného obeživa z celodenného lupu ťažkopracujúceho gengstra, okradnutie nádejných futbalistov počas hodiny telocviku na základnej škole za účelom zaobstarania si ilegálnej strelnej zbrane, skoro geniálny plán zločineckého syndikátu železničiarov a kolotočiarov pôsobiacich na čiernom trhu s tranzistorákmi a dokonca vraždu a podpaľačstvo v trampskej komunite. Naivné inscenácie v papundeklových kulisách, miestami natoľko nechcene vtipné, až to vyzerá ako paródia na serióznu kriminálku. Napriek tomu ma to bavilo prevelice. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Tak tedy po shlédnutí prvního dílu: Detektivní seriál pro mládež - ha proboha proč pro mládež, jako že když je něco hodně blbý a nudný, ale hraje tam ministr obrany a s naprosto neuvěřitelnou blond parukou k nepoznání Bára Štěpánová, oba tehdy cca 25 let, tak je to pro mládež? Ovšem mladí Trávníček Štěpnička, Neumann taky sranda, ovšem ne teens. Jedině debutující Apolena Veldová měla tehdy 17 let ( vypadala snad ještě na míň). Jako detektivka je to ovšem hrozný, inu Štorkán. Tak jen pro pamětníky, třeba se další díly zvednou, ovšem má důvěra je nízká No po shlédnutí pár dalších trochu přidám především za hory dnešních hvězd ve velmi mladém věku, jako Ondřeje Vetchého, Michala Dlouhého ad. Pan Stropnický jako takový ten m,ladý dychtivý docela slušný, mně jeho herectví vcelku sedí, ovšem jeho partner Pavel Havránek naprosto tragický. ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Stropnickýho moc nemusím, ale tady se mi líbil, příběhy uplně bez napětí s triviální zápletkou, ale přesto asi o fous lepší, než Případy poručíka Haniky a to mám Dlouhýho fakt rád. Životní role Pavla Havránka, kterej když se rozkřičel jako zlej policajt, šlo z něj všechno, jen ne hrůza. ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Srandovnější než seriál Redakce vysílání pro děti a mládež samotný je skutečnost, že TV JoJ Familly to dává téměř v prajm tajmu :-) ()

pCCb 

všechny recenze uživatele

Takovýhle seriály můžou být špatný, ale svý spůsobem zábavný. Ale tady to opravdu zabíjí Stropnický, který jakoby nevěděl, co má za text ve scénáři. A je to děs. ()

Boyolomouc 

všechny recenze uživatele

Něco jako Případy podporučíka Haniky z roku 1989. Není to špatné ale je zde vidět nevyváženost jednotlivých dílů. Myslím kvalitou. Některé mladé herce bych ani nepoznal. Takové vcelku milé retro. ()

Reklama

Reklama