Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lord Henry Chelford (M. Kopecký), skrývající za důstojnou tváří a nejistým krokem starého muže známky bývalého světáctví, jeho mladší bratr Richard Chelford (P. Štěpánek), vyzařující mužnou jistotu, starost o rodovou tradici a její neposkvrněný štít, lordova mladičká, křehká snoubenka Jana Harperová (Z. Adamovská), její ve všem všudy velkoryse pojatá tetinka (S. Zázvorková), synovec Artur (J. Kodet), londýnský advokát a chlapík bez skrupulí, lordova sekretářka, atraktivní blondýnka Mary Brownová (R. Rázlová), doktor Freeman (O. Vízner), lékař, vždy na pokraji odvážně správného řešení situací. Nechybí ani starý komorník (K. Effa), znající veškerá přání svého pána i jejich skutečný obsah. To jsou jen někteří aktéři děje, jehož soukolí má rozhýbat detektiv seržant Putler ze Scotland Yardu (J. Faltýnek)… Detektivní komedie byla napsána na motivy románu klasika detektivek E. Wallace "Černý opat". (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

meda2016 

všechny recenze uživatele

Zvuk Svatava Hrubcová. Lord Chelford Miloš Kopecký. Zdali si vyřikali, proč není tiché šumlování někdy srozumitelné? Buď se tato inscenace panu Kopeckému zajidala a způsob mluvy byl jeho bojkotem, nebo tehdejší zvukaři nestíhali. Jenže všichni ostatní mluvili na dobrou. Přizneme si tedy, že tohle pan Kopecký flákal. Hra podke knízky je jinak skvělá a zabavná v duchu těch dob vzniku. A Jan Fsltýnek. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ona to asi měla být legrace. No, budiž. Občas jsem se skutečně pousmál a vzpomínal na mladá léta, kdy jsem tuto literaturu přímo hltal. A vždy si musel udělat seznam postav, protože jsem pak v tom měl bez něj zmatek. Tohle byl středně zajímavý kousek, spíše inscenace, na kterou se v nouzi dívat dalo. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný hororový příběh. Mohlo být více využito hereckého potenciálu, který se tu přímo sám nabízel. Nevadilo mi, že se to téměř všechno odehrává ve studiových kulisách. Chtěla jsem vědět, jak se to celé rozmotá a kdo za tím vším vlastně stojí. Chyběl mi tu ale detektiv, který byl důkladně použil svých šedých buněk mozkových. No, Jan Faltýnek, co by detektiv, ho celkem slušně zastoupil. ()

rozum i cit 

všechny recenze uživatele

Tyhle typy televizních inscenací mám ráda, ať již jde o klasické hry či detektivky, a mrzí mne, že už se netočí. Tuto navíc pozvedá parodické ladění a plejáda výborných herců v čele s Milošem Kopeckým a Stellou Zázvorkovou. Viděno s několikaletým odstupem dvakrát a potěšilo mne to i napodruhé. S literární předlohou žel srovnání nemám. Nic třeskutě komického, ale příjemná věcička, která vybízí k využití na divadelních prknech (pokud se tedy tak již nestalo). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Několik kvalitních parodií jsme již v minulosti natočili, ale tahle mezi ne rozhodně nepatří. Za několika trefnými a povedenými parodujícími vtípky bohužel nestojí celý film. Herci částečně přehrávají nebo se po nich určité výkony chtěly, aby zdůraznili zesměšnění některých věcí, kdo ví. Ale podle mě se nepovedlo. Nepodařilo se navodit mrazivé anglické prostředí především díky špatným kulisám, které rozhodně nepřipomínají anglický hrad. Venku už to bylo lepší. Bohužel totéž platí o kostýmech. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama