Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2024 byl ředitel Serano Genomics Ernest Serano unesen a propuštěn. Tuto událost zapříčinil hacker známý jako Vysmátý muž (The Laughing Man), jenž je nejnebezpečnějším hackerem v očích veřejnosti. O šest let později se Sekce 9 během vyšetřování tohoto hackera ocitá uprostřed spiknutí zkorumpovaných členů vlády. Vysmátý muž se se schopností nahackovat kybermozky a ovládat tak lidi vrátil a jeho motivy jsou převážně nejasné. Celá Sekce 9 tedy závodí s časem. Snaží se rozřešit původ Vysmátého muže a rozplést spiknutí velkých korporací, které hrají velkou roli v jeho plánech. Tento příběh je spojení všech důležitých událostí v případu okolo Vysmétého muže, které se odehrály v prvním seriálu GHOST IN THE SHELL: STAND ALONE COMPLEX. (Jigvell)

(více)

Recenze (15)

Zíza 

všechny recenze uživatele

"A myslel jsem si, že udělám to, že budu předstírat, že jsem hluchoněmej... Nebo snad… bych neměl?“ Díky tomuhle filmu jsem si přečetla Salingera, ale těžko říct, co to má společného s hodnocením filmu... X-D Pokud jste viděli 1. sérii Ghost in the Shell a nějak moc jste nepochopili, tohle třeba dokáža pomoci a dosrovnat myšlenky. Přestože je to hodně dlouhý film, není těžké ho shlédnout až do konce bez chuti to posunout dál nebo ještě hůře - to vypnout. Pomalu dokonalá kybernetická detektivka s filozofickými prvky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako GitS - Individual Eleven jde o sestřih celé řady seriálu do jednoho kompaktního filmu, s vynecháním fillerů méně důležitých částí, s důrazem na hlavní příběhovou linku. Jinak řečeno je to pekelně hustý cyberpunkový nářez od začátku až do konce. Hlavní příběhová linka tu funguje skvěle a velice dobře graduje, a vzhledem k tomu že už samotný seriál i po mnoha letech sledování anime považuji za takřka to nejlepší co v něm kdy vzniklo, je toto povedené neméně. I když stejně jako u onoho Individual Eleven musím doporučit podívat se spíš na celý seriál - filleroidních částí je v něm beztak minimum (a když už, tak je to prostě zábava) a prohloubit si charaktery postav a menší dějové odbočky tu vůbec není na škodu. Navíc vzhledem k zhuštění do kratšího filmu hrozí informační zahlcení diváka - cyberpunkově konspirativní příběh dává perfektní smysl, ale je potřeba udržet maximální pozornost, což při dvou a půl hodinové délce není úplně snadné. 9/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

To čo mi trochu vadilo pri seriali (jednoduché zápletky nesúvisiacich epizód, japonský humor), je tu odstranené. Lepšie vyznievajú aj intrigy a finále je stále rovnako pôsobivé... Ako celovečerák získal SAC aj hĺbku (dokonca ju dodávajú švitoriaci roboti!) a lepšie pasuje k ostatným filmom GITS... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kdepak.. Bez komba Oshii/Kawai na mě svět GitS evidentně nefunguje.. Nemá to pořádnou atmošku. Nemá to pořádně vykreslené charaktery. Je to úplně nesmyslně překombinovávané a pseudochytré. Akce nemá vtahující dynamiku- z velké části kvůli nehodícímu se hudebnímu podkresu..... Z mého pohledu je to prostě jen dlouhá a krkolomá detektivka ze zajímavého sci-fi světa se zajímavými prvky... Ale jen proto, že je to anime (a pro to mám slabost) a provařenou značku, to nehodlám nadhodnocovat.... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit stejně jak seriál, z kterého to vychází, protože je tady všechno moc natěsnaný na sebe. Tím pádem je to málo pobratelny, je tam hodně postav a všeho, je tam hodně informací a my máme málo informací. Tím se z toho stává taková matoucí spleť kybernetického světa plného budoucnosti, technologií a filozofickejch myšlenek. V podstatě dávám 3 hvězdy asi jen proto, že ze seriálu vím podrobnosti, ale jinak bych možná dal i míň. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokud vám, stejně jako mně, sem tam unikaly komplikované souvislosti případu Vysmátého muže rozdrobené po celé řadě seriálu, vyextrahování do samostatného filmu jej zpřehlednilo. Což ovšem nic nezměnilo na tom, že mě nijak ze židle nezvedal. Přestože sestřih téměř netrpěl hrubými "švy" v kontinuitě, zase vzal na hůl prokreslení členů Sekce 9; když pak v závěru najel do těžších filosofických kolejí (dělajícími čest své značce), jsa již znaven subjektivně velmi pomalým tempem, nevýpravnou televizní animací a dlouhou stopáží, bylo náročné držet pozornost. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Moc navíc než že se jedná o další z řady parádních kyberpunkových nářezů ze série Ghost in the Shell se říci nedá, no ale pokusím se... Tak tedy tehle díl spatřuji jako méně filosofický v porovnání s ostatními. Možná to je ale tím, že mi probírané téma sedlo méně, než v ostatních filmech (přeci jenom otázka duše stroje, která je zde samozřejmě také nakousnuta, je trochu víc obecná). No a co se tady vlastně řeší? Jak název napoví tak je to smějící se muž zejména jako individuum, takže výše zmíněné filosofické úvahy se ubírají právě jeho směrem - no ale ve výsledku je přesah myšlenky daleko rozsáhlejší než by se při analýze jedince mohlo zdát, což se samozřejmě odkrývá v rámci perfektního vyvrcholení. Z mého pohledu je trochu na škodu, že se zde moc neobjevuje Togusa, který je v záplavě kyber-všechno příjemným osvěžením. ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste videli SAC 1st gig, jednu hviezdu si z môjho hodnotenia odoberte, pretože to bude len taká príjemná rekapitulácia, ale nedozviete sa nič nové. Pokiaľ sa na seriál nechystáte a uspokojíte sa s filmovým výcucom, jednu hviezdu si prihoďte, pretože toto je skvelý koncentrát špičkovej akcie. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší verze seriálu. Jsou tu vystřiženy všechny otravné a nudné dialogy, kvůli kterým jsem seriál nemohl dokoukat a celé se to soustředí na jeden velký případ. Pořád to považuji za trošičku slabší než původní film. Je tady méně filosofování, které je soustředěno prakticky na posledních 5 minut, je to méně špinavé a nechutné než originál a pořád se tam vyskytují ti otravní roboti, i když minimálně. Co je ovšem výhoda, oproti originálu, tak je to mnohem akčnější, rychlejší, komplikovanější, lépe naanimované a lépe ozvučené. Navíc, přestože je to pořád součást Stand Alone, tím pádem to nemá s originálem nic společného, tak to rozvíjí to universum. Ukazuje to práci Section 9, která je v původní verzi stejná jako ve Stadn Alone. Nemůžu říci, že jsem si to užil až do konce. Byly tam pasáže, které nebyly potřeba, pasáže, které byly trošku nudnější, ale potom se objevily výborně provedené akční pasáže a části, které mi místy připomínaly původní film (například souboj s tankem). Originál mám tedy poněkud raději než tohle, ale na druhou stranu se neopakuje mé zklamání ze seriálu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Keď som dal seriálu dve hviezdy, tak určite nemôžem meniť ani pri tomto snímku, nakoľko tu sa v podstate jedná o sumarizáciu prvej série Stand Alone Complexu so zameraním sa na hlavnú dejovú linku oklieštenú o zbytočnú vatu, ktorou sa tvorcovia snažili vyplniť seriál. Takže v zásade opäť len niečo pre zarytých fanúšikov GITS série ako takej. Odporúčam buď pozrieť seriál alebo tento snímok, inak to nemá veľmi význam. 45 % ()

Taarg 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, ale ve filmu mi chybí mnoho "filozofických přesahů", které se objevují v klasických GITS filmech. I tak jde o jedno z nejlepších anime, které vás pohltí a hned tak nepustí. ()

ASSteroid 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film. Ačkoliv je poměrně dlouhý, já ho shlédl na jeden nádech a můžu říct, že pokud bych tak neudělal je docela možné, že bych ztratil tu zapeklitou nit, která prochází celým filmem a je jednoduché ji ztratit. Spousta filosofických otázek ohledně využívání moderní technologie, moci velkých korporací a podstaty života. Za mě 5 hvězd, protože se jedná o jeden z nejlepších anime filmů navazujících na seriál ,jaký jsem kdy viděl. ()

2flower 

všechny recenze uživatele

Slaby odvar vynikajucej serie. Rozbita amosfera, prestrihy nedavaju zmysel, vystrihnuta minutaz viditelne chyba. Rozhodne si radsej najdite cas a pozrite cely Stand Alone Complex. ()

Reklama

Reklama