Reklama

Reklama

Hong he

  • USA Red River
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vietnam, 1973 - malej Tao zabije mína otca. Samotný príbeh Red River sa však odohráva v roku 1997, kedy je Tao už dospelou, avšak duševne nevyzrelou ženou, o ktorú sa stará jej teta Shui, šéfka dievčenského salónu (bordelu), kde Tao vykonáva pomocné práce.
Pri úteku pred kontrolou čínskej polície sa Tao ukryje v dome zhýralého nerestného štyridsiatnika, muža menom Ha, v ktorom infantilná žena ''spoznáva'' svojho otca. Ha začne mladé dievča využívať v prospech svojich záujmov, avšak neskôr má s ňou len najúprimnejšie úmysly. (sochoking)

(více)

Recenze (1)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pokus o etnický film s neetnickými Číňany působí zpoočátku trochu křečovitě a prvoplánově, i když jsou v hlavních rolích moji oblíbení herci. Čang Ťing-čchu byla podle mě sichr předabována, ale co se dá dělat. Tento příběh o ztroskotanci živícím se neúspěšně karaoke a vietnamskou dívkou, která trpí mentálním omezením začne časem nabývat pevné kontury melodramatu a dovede nakonec z diváka vydolovat nějaké emoce. Relativně sympatický film, který se pokouší příbližit život vietnamské menšiny v Číně, prostředí lumpenproletatriátu a polosvěta. ()

Reklama

Reklama