Reklama

Reklama

Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí

(pořad)
Zábavný / Hudební
Československo, 1977, 153 min

Režie:

Ján Roháč

Kamera:

Jiří Lebeda

Účinkují:

Vladimír Menšík, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Jiří Hrzán, Karel Gott, Jaromír Hanzlík, Milan Lasica, Július Satinský, Waldemar Matuška (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Václava Neckáře, Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Bart 

všechny recenze uživatele

Po trapném Silvestru na Nově a ještě trapnějším na pomalu upadající Primě je tohle balzám na duši. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jo tohle je silvestr z jinýho těsta. Pamatuju Vladimíra Železnýho jak velkohubě hlásal, že jeden Menšík nemůže těch jeho třista "hvězd" přebít. Může. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Soustředění sil znamená ve většině případů přivolání kvality. Ta silvestrovská, spojená s Vladimírem Menšíkem a plejádou jmen, o jejichž kvalitě si dnes můžeme nechat jen zdát, postupem času dále získává na své hodnotě. Je až neuvěřitelné, jak za podmínek cenzurního dozoru, neustálého otravování a trapného doptávání vznikala čísla, na která dnes prostě nemáme. Více se objasní, pohlédneme-li na jména tvůrců i účinkujících. Zlatá šedesátá léta filmové vlny a obecného československého kulturně civilizačního vzmachu v mnoha ohledech přetrvala nástup normalizace. Oblast televizní zábavy vedle pohádkové tvorby a animovaného filmu byla další oázou, kam cenzura dosahovala jen s velkými obtížemi. A právě to je po letech stále více znát. Ku prospěchu věci i televizního diváka. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zábava na kulturní úrovni. Kam se hrabou dnešní prima novácké blavajzy, to se nedá srovnat. Dnes jsem viděla poprvé božského Káju tančit a ještě se sám hlásil, že pude! Neuvěřitelné ... Celá tahle šou na mě působí velmi hojivě a příjemně. Obecenstvo tvoří náš národní, zlatý, herecký a pěvecký poklad a baví sami sebe. Nádhera. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji ty klasické silvestrovské pořady Československé televize. Pořady, které se natáčely s grácií, chutí, cílem pobavit, citem a dokázaly pokaždé věrné publikum dokonale rozesmát. A platí to dodnes. Silvestry z Kavčích hor, kdy v publiku seděla jedna herecká, divadelní, či pěvecká osobnost vedle sebe a smíchy se za břicho popadala, patří k tomu úplně nejlepšímu, ze zábavné tvorby a jedná se o dílo, na které můžeme (co můžeme, musíme!) být patřičně hrdí. Dnešní uječené a přeafektované mejdany nevím odkud a Silvestrovské pořady TV Nova, si můžou nechat jen zdát o kvalitě tohoto humorného díla. Pánové Menšík (ten především), Kopecký, Hrzán, Matuška či Horníček a další - dokážou i dnes pobavit televizí, internetem a nevím čím ještě - rozmazleného diváka. Tak zase za rok. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Řada naprosto skvělých scének, které jsou bez jakékoliv nadsázky legendární a právem patří do onoho zlatého fondu televizní zábavy. Jenže by tam ideálně měly být právě jen ty scénky a ne některá další čísla, zejména ta taneční, která mě prostě bavit nezačnou asi vůbec nikdy. Srovnání s dnešními silvestrovskými programy bolí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásné komediální scénky různých herců a zpěváků tehdejší slavné éry filmu a divadel. Takoví velikáni a s takovou grácií a chutí dělat srandu. To se tak hned neuvidí.! :-)))) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak včera jsem na to vskutku retro koukal a musím říci, že už je trochu cítit zatuchlinou. Samozřejmě oproti Nova Silvestrům je to jiná liga. To co dnes považujeme za výkvět herců a mnohdy i zpěváků tehdy nahnal soudruh povinně do jednoho studia a udělala se šou. Znormalizovaný lid se musel bavit a chléb a hry vždycky spolehlivě fungovaly to už znali ve starém Římě. Bylo tedy koho nasadit a už to garantovalo jistou úroveň. Na stranu druhou je z četných záběrů do publika složeného ze samých celebrit vidět, že se docela bavilo. Beru to tak, že to brali jako přátelské setkání s hereckými kolegy, takový větší firemní ,,silvestrovský'' večírek jaké se dnes pořádají. Kdo tu dobu zažil, chápe Menšíkovi narážky na Ikarův pád, Ženu za pultem atd... Rád okem spočine na panu Kopeckém atd.. A své dělá i živý orchestr, který poctivě doprovázel živě všechna čísla. Na tom zvuku je to stále znát. Přesto když na to dnes koukne někdo narozený později, bude si asi ťukat na hlavu na co to jeho rodiče tenkrát koukali a proč vlastně? To jako museli? Včechny ty tanečnice ve třpytivých podprsenkách s pavími pery, napodobeniny to velkých západní revue jsou dnes už jen pouhým odrazem tehdejších časů a působí až neuvěřitelně... K tomu neostrost obrazu, špatné barvy, ruchy od světel v kamerách při záběrech na lesklé věci i samotná móda diváků i účinkujících z tohoto pořadu dělá dnes už jen pouhé retro. A je smutné, že ČT na Silvestra mezi dechovkou na jednom programu a cimbálovkou na druhém programu (o pekelném pořadu Zedníčka a Paulové i s jejich ,,exkluzivními'' hosty se raději nebudu vyjadřovat stále sahá po takovémto formátu jako jakési kvalitní klasice a nebyla schopna udělat něco novějšího. Dyť je to už sakra 42 let ! * * * ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, Vladimíra Menšíka, Jána Roháče a Karla Vlacha prostě nenahradíš. Zápory se ovšem najdou. Úlet zvaný Balet Československé televize a občasné soudruhování se dají odpustit, ale nedá se odpustit příliš mnoho záběrů na Jiřinu Švorcovou, Menšíkův závěrečný projev o tom, jak jsme minulý rok (myšlen rok 1977) udělali hodně práce a v tom dalším uděláme práce ještě víc, byl děsivý a závěrečná píseň (především v okamžiku, kdy se představily hrdinky ze Ženy za pultem) byla jednoduše otřesná. Nic to však nemění na tom, že to byl balzám pro duši. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se naši rodičové smáli Silvestrovské přehlídce vystupujících umělců, nebyli ani někteří uživatelé Csfd na světě anebo to byli caparti v punčocháčích. Tahle doba i se svým typickým, mnohdy z dnešního pohledu až zcela naivním humorem, patří právě generaci maminek a tatínků, kteří se na jednom z programů ze dvou smáli pánům Menšíkovi, Kopeckému, Hrzánovi, Sovákovi, Holzmannovi a jim podobným a zaposlouchali se do písní paní Zagorové, Rottrové nebo Vondráčkové, či si vyposlechli procítěný saxofon Felixe Slováčka se zavřenýma očima (tedy zavřené oči měl mistr a doufám, že nikoliv diváci) a pak se zase s chutí nasmáli paní Bohdalové, Janžurové nebo Zázvorkové. A s nimi i celá řada herců a zpěváku sedící v hledišti, a věřte, byly to salvy smíchu, vesměs panovala uvolněná nálada a byla z toho cítit pohoda. Inu, umělci bavili umělce a nebojím se napsat, že v legendárním Silvestru. Jenže s odstupem a s postupem doby už to (pro mě) není taková řachanda jako v době svého vzniku a už to obrůstá a zarůstá uměleckým mechem. Časy televizního humoru jsou v nenávratnu. A pokud jde o tenhle humor z roku 1977, tak to platí téměř trojnásobně. Nicméně pokud toužíte po humoriádě s pekelně laskavým humorem, tak tenhle Silvestr je váš, a měli by jste jít spát až ráno. Mé hodnocení: 60% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Trpké zklamání. Rozhodli jsme se bojkotovat debilní silvestry na našich televizích a podívat se na "starou dobrou klasiku" z dob socialismu. Připomínalo mi to trochu nějaký debilní americký seriál, kdy člověk jen díky smíchu publika ví, co by mu mělo připadat vtipné a čemu by se měl smát. Něco bylo dobré, ale i tak jsem čekal mnohem více... 50% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Dříve, ještě za "komárů" se bylo na Silvestra na co dívat. Dnes ty pořady na Silvestra v podobě nepovedených záběrů a přeřeků na TV Ho*na nestojí ani za zmínku. Tohle je kult československé, pravé, od srdce dělané a nefalšované zábavy. | 80% (4*) | ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stačí si prečítať menoslov pod slovíčkom Hrají a hneď je jasné, že toto je kvalita, takto sa v minulosti zabávalo, toto je nefalšovaný smiech cez slzy, takto má vyzerať Silvester. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred dávnymi časmi, keď sa štáty nerozdeľovali a v hlavách nám rozkvital socializmus, keď sa silvestrovská zábava scenáristicky a dramaturgicky pilovala zopár mesiacov a keď existoval skvelý režisér a herci stvorení na zábavu, vznikol tento nezabudnuteľný zážitok. To, že pretrváva dodnes svedčí o jeho výnimočnosti. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To ještě bývali Silvestry, kdy uměli točit zábavný pořad na večer. Večer plný solidních hereckých, pěveckých, tanečních či artistických čísel – při kterých se divák nenuceně smál téměř po celou dobu. Viděl jsem to už několikrát a zrovna na to čumím znovu. Smutné je, že většina zúčastněných je již po smrti – to byli alespoň skutečné celebrity – baviči – umělci, ne jak ty dnešní trapné rychlokvašky. Menšík, Kopecký, Brabec, Satoranský, věčně se tlemící Hanzlík, ucho Sobota, stepující Zagorka s Kornem, štíhlá Naďa Urbánková, zpívající Ája (Alice) Farkašová (Gott, Korn, Matuška, Neckář dělající křoví) a její Asi asi a spousta dalších vynikajících umělců a umělkyň – vyjmenovat je všechny, tak tu budu do zítřka. Já tuhle zábavu prostě můžu a co na tom, že to bylo natočené o pár let dříve, než jsem se narodil. Dokážu se u toho pobavit i dnes… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, já budu zpívat a oni budou tancovat.." - "My jsme měli takovou představu, že ten Silvestr bude spíš veselej než napínavej !! Dobře se dívejte, pane Hitchcock !! Tak křováci pojďte !! Neckář, Korn, Matuška.." ;) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

To nejlepší co mohli na Silvestra v televizi vysílat, vysílají na Nový rok od 1:00 do 4:00... V roce 1977 byla televize jedna, ale její silvestrovský program stál zato a stojí zato i po třiceti letech, dneska je televizí 100 a ani na jedné není po solidním humoru, vtipu a legraci ani památky, fujtajbl, to aby se jeden hned na Nový rok po... (doplňte si co chcete, hodí se tam všechno možný:-) ()

Reklama

Reklama