Reklama

Reklama

Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí

(pořad)
Zábavný / Hudební
Československo, 1977, 153 min

Režie:

Ján Roháč

Kamera:

Jiří Lebeda

Účinkují:

Vladimír Menšík, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Jiří Hrzán, Karel Gott, Jaromír Hanzlík, Milan Lasica, Július Satinský, Waldemar Matuška (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Václava Neckáře, Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

To jsem sem chtěl napsat, jak ty silvestry jsou na nově trapný a oni už to stihli napsat jiní... Tohle byla hodně slušná zábava. Nejvíc se mi tady líbilo, jak Gott, Matuška, Korn a Neckář museli zatantovat při zpívání zpěvačky, kterou bohužel jsem nepoznal nebo neznám. Kdyby někdo chtěl tak at mi napíše její jméno. tak už vim Aja farkačová... děkuji uživateli pávek, že mi to napsal. Tady je i odkaz na písničku http://www.youtube.com/watch?v=tdSnEVJOOVo ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Přemejšlel jsem jestli dát silnější 3*, nebo slabší 4*, a nakonec jsem zvolil druhou variantu s ohledem na dramaturgické a produkční vypětí, které muselo všechno toto představovat, aby se mohl uskutečnit jeden z dnes už nejklasičtějších a nejopakovanějších večerů TV zábavy, ke kterému  i po letech mnoho lidí vzhlíží jako ke svatému obrázku a porovnává s ním modernější přenosy. Monstrózní projekt, obsahující spousty vystoupení, z nichž některé skoro nezestárli (Lasica-Satinský), některé zestárli tak nějak řekněme dobře (pěvecká vystoupení), a některá zestárli vzhledem k společenským proměnám poměrně špatně (Ženy za pultem, Soudruh major pátrá...). Rádoby improvizované vstupy Menšíka a hvězd tehdejších (mnohdy stále současných) zpravidla nabízejí dobrou pointu, a ačkoliv "running joke" s "přaním na večer" je asi tak neplánovaný jako cokoliv jiného v rámci TV přenosu, tak to asi není nic, co by bylo na překážku. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Je zajímavým paradoxem, že letošní vrchol silvestrovského televizního programu začínal až hodinu po půlnoci. I přes pozdní hodinu bylo na co koukat a i když se mi některá dobová čísla prostě nikdy nezalíbí, mám proč být spokojen, i díky Vladimíru Menšíkovi, u kterého musím zopakovat svá slova z komentáře k sestřihu jeho nejlepších scének. Nebylo by mimochodem špatné, kdyby se ušetřily peníze za estrády, které nepobaví a nemají šanci zkultovnět, a do hlavního vysílacího času se opět nasadila nějaká repríza, ČT by neprohloupila. Jinak jsem příjemně překvapen a zároveň i potěšen, že byl tento pořad zařazen do databáze. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji ty klasické silvestrovské pořady Československé televize. Pořady, které se natáčely s grácií, chutí, cílem pobavit, citem a dokázaly pokaždé věrné publikum dokonale rozesmát. A platí to dodnes. Silvestry z Kavčích hor, kdy v publiku seděla jedna herecká, divadelní, či pěvecká osobnost vedle sebe a smíchy se za břicho popadala, patří k tomu úplně nejlepšímu, ze zábavné tvorby a jedná se o dílo, na které můžeme (co můžeme, musíme!) být patřičně hrdí. Dnešní uječené a přeafektované mejdany nevím odkud a Silvestrovské pořady TV Nova, si můžou nechat jen zdát o kvalitě tohoto humorného díla. Pánové Menšík (ten především), Kopecký, Hrzán, Matuška či Horníček a další - dokážou i dnes pobavit televizí, internetem a nevím čím ještě - rozmazleného diváka. Tak zase za rok. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To ještě bývali Silvestry, kdy uměli točit zábavný pořad na večer. Večer plný solidních hereckých, pěveckých, tanečních či artistických čísel – při kterých se divák nenuceně smál téměř po celou dobu. Viděl jsem to už několikrát a zrovna na to čumím znovu. Smutné je, že většina zúčastněných je již po smrti – to byli alespoň skutečné celebrity – baviči – umělci, ne jak ty dnešní trapné rychlokvašky. Menšík, Kopecký, Brabec, Satoranský, věčně se tlemící Hanzlík, ucho Sobota, stepující Zagorka s Kornem, štíhlá Naďa Urbánková, zpívající Ája (Alice) Farkašová (Gott, Korn, Matuška, Neckář dělající křoví) a její Asi asi a spousta dalších vynikajících umělců a umělkyň – vyjmenovat je všechny, tak tu budu do zítřka. Já tuhle zábavu prostě můžu a co na tom, že to bylo natočené o pár let dříve, než jsem se narodil. Dokážu se u toho pobavit i dnes… ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Když se hledal průvodce tímto silvestrovským večerem, Horníček vypadl ze hry jako příliš intelektuální, Kopecký pro nespolehlivost, Sovák odmítl s tím, že nebude dělat šaška a shora vnucovaného Buchvaldka odmítl režisér s tím, že v tom případě okamžitě skončí. Menšíka pak museli dlouho přemlouvat, než to přijal. (raininface)

Reklama

Reklama