Reklama

Reklama

Sebastian Zöllner (Daniel Brühl), novinář píšící o výtvarném umění a oplývající přehnaně vysokým sebevědomím, plánuje velkou věc: napíše zásadní knihu o legendárním, ale téměř zapomenutém malíři Manuelu Kaminském (Jesper Christensen). Žák Matisse a přítel Picassa se kdysi proslavil jako "slepý malíř". Bezohledný a ambiciózní kariérista Zöllner se vydává na vzdálenou chatu vysoko v Alpách, kde stárnoucí umělec žije odloučený od světa, obklopený svými důvěrníky. Sebastian jako nezvaný host pronikne do Kaminského domu, života i minulosti, přičemž umělce bez dlouhých cavyků vezme na krkolomnou, šílenou výpravu za jeho láskou z dětství, která byla dlouho považována za mrtvou. Cestou se pomocí léček a drzosti pokusí odhalit Kaminského tajemství. Sebastian však záhy zjistí, že ať už je slepý, nebo ne, starému muži se v žádném případě nevyrovná. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Geniální vizuální stránka, hra s barvami, výborná kamera, která by k potěšení všech a záchraně lidského vnímání krásy mohla nahradit kýče letáků cestovních kanceláří zvoucích do alpských chatiček, nenahradí chvílemi skomírající děj. Na druhou stranu, Brühl i Christensen jsou v rolích tak úžasně přirození a celá forma snímku zatím docela neohraná, že tuto road movie šíleného egoisického umělce s ještě šílenějším egoistickým novinářem, stojí za to vidět... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Super zážitek, umocněný neopakovatelnou atmosférou NNŽ. Svěží komedie s jako vždy perfektním Danielem Brühlem... 90% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá a hodně příjemná, trošku nahořklá komedie. Natočená s lehkostí a přehledem. Sice jí ještě moc lidí nevidělo, ale pokud máte tu možnost, určitě neváhejte, těch zhruba 120 minut za to stojí. Už jen kvůli Danielovi a Jesperovi. A když už nic jiného, procvičíte si trošku němčinu. Jednou za čas to rozhodně neuškodí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipný film o malířství a hledání sama sebe. Snaha o lehkost výrazu sice svého finálního naplnění nedošla, ale na Němce dobrý. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Tento film som videla náhodou a aj keď už v polovici bolo pomerne jasné, ako skončí, nemala som problém dopozerať. Je natočený s nadhľadom a bez potreby súdenia. Ak spisovateľ nahradí inšpiráciu ambíciami, často sa stane cynikom. Stačí však, aby dostal impulz a nájde v sebe stratené, a možno aj viac. Z profesionálneho záujmu o objekt, ktorý má slúžiť ako vstupenka na výslnie, sa nakoniec zrodilo pár životných lekcií. Napríklad, že talent sa vždy prejaví, len to chce správny čas a okolnosti, nie vypočítavosť. Alebo že ten, koho človek nosí v srdci celý život ako nenaplnenú lásku, nemusí byť naozaj tým, koho si v pamäti uložil ( ľahko sa môže stať, že z pomyselnej spriaznenej duše je vzdialená osoba ). Nejde o žiadny kinohit, ale film plynie príjemným tempom, občas sa prekoná krásnymi lokáciami, ironickým vtipom a zaujímavými dialógmi. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč někdo tenhle film točil. Ale občas tam byly zábavné momenty, které mně donutily vydržet až do konce. ()

Reklama

Reklama