Reklama

Reklama

Sebastian Zöllner (Daniel Brühl), novinář píšící o výtvarném umění a oplývající přehnaně vysokým sebevědomím, plánuje velkou věc: napíše zásadní knihu o legendárním, ale téměř zapomenutém malíři Manuelu Kaminském (Jesper Christensen). Žák Matisse a přítel Picassa se kdysi proslavil jako "slepý malíř". Bezohledný a ambiciózní kariérista Zöllner se vydává na vzdálenou chatu vysoko v Alpách, kde stárnoucí umělec žije odloučený od světa, obklopený svými důvěrníky. Sebastian jako nezvaný host pronikne do Kaminského domu, života i minulosti, přičemž umělce bez dlouhých cavyků vezme na krkolomnou, šílenou výpravu za jeho láskou z dětství, která byla dlouho považována za mrtvou. Cestou se pomocí léček a drzosti pokusí odhalit Kaminského tajemství. Sebastian však záhy zjistí, že ať už je slepý, nebo ne, starému muži se v žádném případě nevyrovná. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

merit1 

všechny recenze uživatele

Tento film som videla náhodou a aj keď už v polovici bolo pomerne jasné, ako skončí, nemala som problém dopozerať. Je natočený s nadhľadom a bez potreby súdenia. Ak spisovateľ nahradí inšpiráciu ambíciami, často sa stane cynikom. Stačí však, aby dostal impulz a nájde v sebe stratené, a možno aj viac. Z profesionálneho záujmu o objekt, ktorý má slúžiť ako vstupenka na výslnie, sa nakoniec zrodilo pár životných lekcií. Napríklad, že talent sa vždy prejaví, len to chce správny čas a okolnosti, nie vypočítavosť. Alebo že ten, koho človek nosí v srdci celý život ako nenaplnenú lásku, nemusí byť naozaj tým, koho si v pamäti uložil ( ľahko sa môže stať, že z pomyselnej spriaznenej duše je vzdialená osoba ). Nejde o žiadny kinohit, ale film plynie príjemným tempom, občas sa prekoná krásnymi lokáciami, ironickým vtipom a zaujímavými dialógmi. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Geniální vizuální stránka, hra s barvami, výborná kamera, která by k potěšení všech a záchraně lidského vnímání krásy mohla nahradit kýče letáků cestovních kanceláří zvoucích do alpských chatiček, nenahradí chvílemi skomírající děj. Na druhou stranu, Brühl i Christensen jsou v rolích tak úžasně přirození a celá forma snímku zatím docela neohraná, že tuto road movie šíleného egoisického umělce s ještě šílenějším egoistickým novinářem, stojí za to vidět... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Super zážitek, umocněný neopakovatelnou atmosférou NNŽ. Svěží komedie s jako vždy perfektním Danielem Brühlem... 90% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá a hodně příjemná, trošku nahořklá komedie. Natočená s lehkostí a přehledem. Sice jí ještě moc lidí nevidělo, ale pokud máte tu možnost, určitě neváhejte, těch zhruba 120 minut za to stojí. Už jen kvůli Danielovi a Jesperovi. A když už nic jiného, procvičíte si trošku němčinu. Jednou za čas to rozhodně neuškodí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipný film o malířství a hledání sama sebe. Snaha o lehkost výrazu sice svého finálního naplnění nedošla, ale na Němce dobrý. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč někdo tenhle film točil. Ale občas tam byly zábavné momenty, které mně donutily vydržet až do konce. ()

Reklama

Reklama