Reklama

Reklama

Střet bohů

(seriál)
  • USA Clash of the Gods
Ukázka z filmu

Epizody(10)

Obsahy(1)

Svět mýtů a legend je nejen pro děti, ale i pro dospělé zázračnou říší, ve které na hranici skutečného lidského světa a sféry fantazie bojuje dobro se zlem. V pradávných časech tyto příběhy sloužily jako vzor morálního chování a správného žití, pomáhaly pochopit, jak svět funguje, jaké hybné síly a božstva jej ovládají. Síla a účinky vyprávění, které po jisté době získalo pohádkový charakter, nejsou zanedbatelné ani dnes, ani dnešnímu člověku neuškodí, když je pozná a důkladněji prozkoumá pozadí legend a pověstí. Pomohou nám vysvětlit minulost, zatímco naše přítomnost a budoucnost z nich může načerpat inspiraci. (TV Spektrum)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu

Recenze (11)

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nechytilo. Tvůrci vzali v podstatě hlavně staré řecké báje, zkombinovali je s animací a komiksem 300 včetně cákanců krve, asi aby to bylo atraktivnější, a pak naprosto nudně převyprávěli to, co se dočtete třeba v převyprávěních řeckých bájí od Petišky. Nikam dál se to neposouvá, nějaké pátrání, objevy, pokusy navštívit ta samá místa, vše je řešeno v podstatě animací, a to onou komiksovou, a pak hranými částmi, kde ale postavy ani nemluví, obraz je jen ilustrací. A občas se objeví vývody, které zavánějí lacinou touhou po senzaci - např. když postavu Odyssea srovnávají s postavou Krista, protože Odysseus také sestoupil do podsvětí, nebo že jeho posádka jednou na jednom ostrově usnula podobně jako Ježíšovi učedníci... prostě za vlasy přitažené teorie, které i selským rozumem nepasují dohromady. ()

Doomer 

všechny recenze uživatele

Zajimave nicmene na produkci history channel docela slabota - ale je to mozna tim ze me bohove a nadprirozeno moc nebere tudiz bych ocenil vice faktologie o tech mytech a legendach a mene hokus-pokusu a tvrzeni ze to ma vsechno mozna nejakej realnej zaklad (coz pak temer u vseho zase nastesti za par minut poprou) jinak dobre dily jsou Beowulf a Thor, pak se jeste da divat na Herkula a Odyssea ale zbytek nestoji moc za to ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Zatím hodnotím pouze devátou epizodu Tolkien's Monsters. Objevuje se tu několik zajímavých informací o inspiraci konkrétních věcí ze světa Středozemě ve staro/středověkých textech. O některých z nich jsem nevěděl, ale celkově člověku, který zná Pána prstenů (případně četl i Silmarillion a další Tolkienovy texty) dokument prakticky nic nového neřekne. Řada tvrzení pro mě už byla na hraně, někdy i za ní. Tím myslím především pasáže o Bibli a první světové válce. Takové to klasické hledání podobností, tam kde nejsou, ve kterém se literární teoretici vyžívají. Také se mi moc nelíbily některé stále dokola opakované záběry. Hrané scény ale byly na tento typ dokumentu spíše nadprůměrné. Prozatím nevím, jestli si pustím i další díly. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Historicky nevěrohodný dokument History Channel, který se dá zařadit do jedné (jeho) kategorie, kde vévodí "Ancient Aliens". Zkrátka, snaží se aplikovat vymyšlenou pohádku o dracích a monstrech na něco reálného, co se skutečně stalo. Jako možný důkaz předhodí nalezené pohřebiště, kde se našel zlatý šperk vysoké kvality... History umí skvělé dokumenty, kdy čerpá z reálných historických základů a zve si k tomu skutečné historiky. Na druhou stranu dělá tyhle sračky do kterých zve pochybné existence ve stylu Ezo.TV, kteří jim tam hodinu vypráví o tom, že Abraham Lincoln byl mimozemšťan, anebo v tomto případě, že někde na dnešním území Dánska žili v jeskyni draci. Viděn díl o Béowulfovi, údajně nejlepší kousek z celé série, to "horší" už vidět nemusím, tohle mi bohatě stačilo. 20% ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Rozprávanie legiend spojené s rozoberaním príbehu zo strany historických faktov a hrané pasáže predstavujú vcelku originálne a svieže prvky vo svete dokumentov. Avšak toto všetko je zabalené do klasických amerických „žvástoch“ (často aj mimo témy), ktorých zvyšujúce sa množstvo je nepriamo úmerné zážitku z pozerania – opakujúce sa alebo prihlúpe rečnícke otázky kazia celkový dojem. Navyše som zistil, že si mierne upravujú alebo skracujú príbehy. Proste Amerika, kde vizuál prevláda nad obsahom, tým horším spôsobom. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama