Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická komedie N. V. Gogola v provedení herců pražského Divadla Na Jezerce... Komedie o dlouho připravovaných námluvách i strachu dostat se jednou provždy do chomoutu patří k nejhranějším dílům ruské klasiky. Poskytuje řadu skvělých komediálních situací a hereckých příležitostí. Dvojici přátel – váhavého Podkolatova a aktivního Kočkareva hráli v Divadle Na Jezerce Radek Holub a Marek Taclík, nevěstu na vdávání, které už mnoho času nezbývá, Barbora Hrzánová a dohazovačku Teklu Ivanovnu Miluše Šplechtová. Originální komediální postavy ale vytvořili v rolích nápadníků také např. Jan Hrušínský nebo Miroslav Vladyka. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Perfektní herecké výkony. Gogola ani kohokoli jiného z ruských autorů se mi nikdy nechtělo číst. Vždy jsem začala, ale tak na 30 stránce skončila. V podání filmovém nebo divadelním se to nejen že dá snést, ale člověk se u toho i baví. U této hry jsem se tedy bavila skvěle. Spousty vtipných dialogů, neustále zdrhající Radek Holub, stále se chechtající Marek Taclík (mimochodem perfektní byl rozhovor na začátku s R.Holubem : Promluvme si jako otec a syn...švih mu...si úplně blbý, jak si to představuješ..podívej se na sebe, co vidíš?..:D) Barbora Hrzánová byla dobrá, ale upřímně mi do role zas tak moc neseděla. Nevím, tuto herečku moc nemusím, ale odehrála to výborně. Rozhodně jedna z dalších divadelních inscenací, kterou ještě musím nejméně jednou vidět. 28/01/2012 viděno podruhé: Ano je to perfektní a 5* jsem tomu opravdu dala oprávněně...a docenila jsem konečně B. Hrzanovou - je skvělá. A nejenže jsem to viděla znova, ale přesvědčila jsem se, že se na to ještě několikrát podívám:) "Nenažranej nažranej, stejně je nasranej." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vím, že doba je těžká a stejně jako klesají pražským divadlům dotace z magistrátu, stoupá jejich zájem o co nejdiváčtější tituly. Kdybych si Ženitbu nepamatoval z vynikajícího televizního zpracování z roku 1967, kde si hlavní role rozdělili Navrátil s Bohdalovou a role dohazovačů ztvárnili Tříska se Šejbalovou, byl bych k Hrušínského verzi shovívavější. Zatímco Gogol napsal sžíravou satiru na dobové ruské poměry, přetavil to Hrušínský mladší do lidové frašky plné vulgarismů a doslovnosti tak, aby to pochopil opravdu každý. Tohle by se mohlo z fleku vysílat v méně frekventovaném čase na Nově. Dialogy ve stylu "nažraný, nenažraný, stejně bude nasraný" mě až tak nenadchnou. Pořád je to slušné díky hereckému obsazení a tam, kde herci nepřehrávají a trapně se nechichotají, se ještě pořád dá ten Gogol dohledat. Je zajímavé, že verze z roku 1967 byla bezmála o třičtvrtěhodiny kratší a přitom mnohem účinnější. Tam snad nebylo jediné zbytečné slovo... Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Výborně zahraná a opravdu vtipná komedie. Praštěný Holub, tradičně roztomilá Hrzánová a třešničkou na dortu budiž kreace Jana "Nenažraného" Hrušínského a jeho úžasně buranské chování. Obzvlášť bych tohle doporučila fandům Holubova charakteristického šklebivého hraní, je ho po celou dobu dostatek, možná časem i přebytek. Myslím, že kratší stopáž by prospěla, protože časem už ta zdárně nakopnutá švanda ztrácí trochu švih. Naštěstí ale do nudy nesklouzne a v pořádku se dokodrcá až do téměř svatebního konce. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Divadlo Na Jezerce mám hodně ráda, proto jsem se těšila na televizní uvedení hry z jeho repertoáru. Paní Hrzánovou bohužel nemohu zkousnout i nadále a ač má jistě své herecké kvality, mně celkový zážitek spíše kazila. Taclík je můj oblíbenec a zde vyloženě perlí, stejně tak vyčnívají nad ostatní Holub a Hrušínský. Neznám literární předlohu, nemohu tedy soudit z tohoto hlediska, ovšem konec mě také nenadchl. I délka představení mohla být jistě alespoň o pár minut kratší. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

očekával jsem klasické divadlo, ale dočkal jsem se splácaniny, která se sice věrně drží předlohy výtvárně i kostýmově, ale režisér se jí snažil omladit chováním postav, které asi v rámci větší zábavy užívají moderní narážky a některé i vulgarismy. To mi tam vůbec nesedlo a navíc od žádného herce jsem necítil věrný natož vyjímečný výkon. Na základě toho všeho dávám jen 2* a jsem rád, že jsem to viděl jen v TV - z divadla bych asi odešel dost zklamaný a možná i o přestávce. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama