Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 216)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky režii Jamese Wana jsem se na Aquamana docela těšil. Čeho jsem se obával nejvíc byl Jason Momoa v hlavní roli, ten je ale překvapivě to poslední, co bych filmu vyčítal. Režie většiny akčních scén je dost příšerná, některé efekty a vizuální zpracování jsou krásné (první opravdové seznámení s Atlantidou), jiné jsou ale odpudivé a na úrovni několik let starých počítačových her (bitva královny v majáku). Ve scénáři toho navíc bylo nesmyslně moc a tím se zbytečně prodloužila stopáž. Celkově bych byl raději, kdyby byl film více dobrodružný (a řekněme komornější) a věnoval se spíš honbě za trojzubcem ve stylu Indyho. 6/10 ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlé, dynamické, barevné. Dokonce je tam ucházející zápletka. Casting herců je povedený...po delším čase nadprůměrné DC. 73%. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Vítězství režisérovi dětské imaginace a hravosti. Wan si je strašně jistý, v komponování scén, těch podvodních, kde se maximálně vyblbnul. Na souši, to už taková sláva není, pravda, tam ho, alespoň zachraňují sympatičtí herci. Ale jo, jde to, takový Bessonův Valerian, tiše sedí v koutě a stydí se. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za man bun Willema Dafoa a ta druhá za to dílo, co měl na hlavě Orm - nic jiného nedávalo smysl. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch stupidních dialogů, které někdo nechal ke scénáři dodělat na zakázku nějakému ňoumovi, tak bych dal vyšší hodnocení. Spád to má, velikost to má, obsazení se povedlo. Nejslabším článkem Aquamana není tedy překvapivě sám hlavní komiksový hrdina, jak si určitě mohl leckdo předem myslet, ale je jím scénář. 55% = 3/5 ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Aquaman je patriarchální ostrůvek v moři genderové korektnosti :D Pohádka z dob, kdy muži byli muži. (Když nebyli ryby.) Zmítaní chtíčem, chlastem (Mera obrazně dokáže, že je ten chlast může i zabít :D), touhou po moci a pomstě, žárlivostí a vztekem. Film z doby, kdy i když jsou ve filmu prakticky dvě (polo)hlavní ženské postavy, Bechdelové testem neprojde, protože i když hlavní hrdinky stojí ve dle sebe, nepromluví spolu, ale mluví pouze s osvalencem :D (Jsem si říkal, že už jen chybí, aby před ním – králem – poklekly). Jednou z postav je královna Atlantidy, 51letá Nicole Kidman, která ve štíhle upnuté lycře s obličejem 18 leté dívky vypadá jako panenka Barbie. Ale vlasy jí na majáku vlají do hudby Sigur Rós <3 Druhou postavou je princezna <3 Mera. (Jmenuje se jinak, ale původní jména jsou tak složitá, co bychom se namáhali, že můžeme být rádi, že jí neříkají bejby :D) Fetišistické zobrazení rudovlasé malé mořské víly Ariel, která dává přednost odhalenému poprsí před hydrodynamikou, kterou by jí poskytla ucelenější kombinéza. Ale je tam ještě jedna ženská postava, počítačová mořská obluda na způsob Krakena (Karathen) má ženský gender, což se také počítá! A... mluví jí Julie Andrews (83)! A pak že nejsou role pro staré herečky. A pak že chtějí herečky být jen krásné. Jinak starý známý přehledný svět, kde (obě) ženy možná bojují, ale ví, kde je pro ně po mužském boku místo, kde bílí modroocí muži vládnou a černí jsou padouši. Ale aby to nevypadalo, že film haním. Užil jsem si to, co jsem očekával. Od stylového loga Warner Bros. přes písničky Roye Orbisona nebo Depeche Mode až po ženské slzy a mužský pot. A kdybyste se báli, že král, co zradí a pomůže k vraždě jiného krále, na konci přijde o své postavení a vládu získá jeho dcera… tak nic takového zde nehrozí. Sausage party must go on. A Patrick Wilson měl čupr účes ;) ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Vidlákman, to je asi nejvýstižnější pojmenování samotného Aquamana. Postava je záměrně hloupá, ani se tím netají, a i přes to, že ostatní charaktery si o ní myslí to stejné, co sama o sobě, panuje ve všech sedmi mořích ve finále názor, že je to ten jediný správný král (#trojzubecurčujepravdu). Tenhle film je jedno velké WTF, tím myslím co se herecké účasti týče (spíše v dobrém slova smyslu). Zatímco v roli sekundárního záporáka Black Manty poskakuje mně neznámý Yahya Abdul-Matten II (velice komplikované jméno), roli jednoho z králů si střihne Dolph Lundgren s rezavými dlouhými vlasy, královnu Nicole Kidman, vezíra Vulka Willem Dafoe a dokonce je tu Jango Fett jako strážce majáku! Kdo sakra ten casting sehnal? Paradoxně nejvíc výrazný je však Patrick Wilson, který, i přes dle mě nepříliš dobře propracovaný charakter, dokáže uhrát první ligu - na rozdíl od Jason nebo Amber, ale ti hrají spíš oba výstřihem, mi přijde. Co se samotného filmu týče, jedná se víceméně o Black Panthera pod vodou, s podobnými technologickými vymoženostmi, podivnostmi (váleční nosorožci = žraloci s kánony), s o něco slabším záporákem, ale hezčím snímáním záběrů a kostýmy - některé nálety kamery kolem herců, či pohledy z ústí hlavně, nebo "obtáčení" místností mi doslova vyrazily dech - Wan zkrátka umí. Obecně, podobně jako u DC se nakonec strhne hrozně "komixový" digibordel - ten se liší od Marvelu tím, že působí víc uměle a nepřehledně. Tady je to na jiném levelu - všechno je aspoň pompézní a maximálně vytuněné, a co si budeme - dívá se na to dobře, pořád jsou na plátně nějáké potvory a nová prostředí, některé záběry jsou opravdu skvost. Mimochodem, hudba na stažení není, ale ve filmu dobře funkční a některé motivy se mi i líbily. Celkově, proč jen 3*, když tu tady div neskáču do nebes? No, problém je v postavě Aquamana a Mery - ty dvě postavy mi prostě nesedí, stejně jako Black Manta, co vypadal jak čmelák - k tomu se vztahuje i pochvala kostýmu - kromě něj, perfektní a krásné zpracování. Každopádně, strhl jsem hvězdičku za dva charaktery, a jednu dám dolů ještě proto, že prostě .. mě film nevzal "za srdíčko", a osud všech mi byl lhostejný. Jelikož jsem včera udělil Transformerům 4*, a ti mě bavili víc, dnes je znova dát nemůžu. Pan Akvárník si ode mě ale odnáší silné 3*, nejspíš tak 3,5 - 3,75 * a osobně ho kraluji nejlepším DC filmem k dnešnímu datu. PS: Akce na ponorce skvělá, kdyby se nesl celý film v tomhle duchu, silné čtyři hvězdy by ho neminuly - mělo to nápad, mělo to krásnou kameru a mělo to vtip. "A war is coming to the surface. And I am bringing the wrath of the seven seas with me." ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Označení snímku jako podmořské Star Wars je zcela výstižné - skvělá epická podívaná s neokoukaným prostředím, nádherným vizuálním zpracováním, dokonalou hudbou a sympatickými postavami. Námět sice originalitou neoplývá, nicméně snímek disponuje natolik podmanivými digitálními efekty a natolik bombastickými akčními scénami, že veškeré dějové nedokonalosti divák v podstatě neřeší - podobně jako jednodušší scénář nebo slabé herecké výkony. Obrovským pozitivem však je zakomponování ekologického poselství, které mne zaujalo a narozdíl od Avatara neotravovalo, provázaný vesmír DCEU tak rázem působí o dost víc realisticky. Herecké výkony nejsou dokonalé, ale obsazení je nesmírně sympatické a Jason Momoa vypadá nejen charismaticky, ale i sexy a spolu s Amber Heard má úžasnou chemii, skvěle se doplňují podobně jako Gal Gadot a Chris Pine ve Wonder Woman a jsou skvělými tahouny celého příběhu, nevýrazné záporáky tak divák víceméně taky přehlédne. Pozitivně lze hodnotit i technické zpracování , nadměrné množství CGI mne kupodivu nes*alo a vyjma několika uměle vypadajících scén je Aquaman zkrátka impozantní podívanou, jejíž velkolepou atmosféru umocňuje i perfektní soundtrack , který ve mne evokoval hudbu 80. let a upřímně by lépe sedl k WW84 než-li sem 🙂 Uznávám že James Wann odvedl velmi dobrou práci a to nepatřím k jeho obdivovatelům. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Na mě trochu moc pohádkové, i když akce v druhé polovině a triky fakt slušný. Ale ty podmořský potvory křížený s ponorkama...Navíc já tam pořád viděl Radka Brzobohatého a holky Šafránkovic. Jason Momoa sice neohromí herecky, ale je charismatickej a do role se celkem hodí, neříkám že ne. Scéna sa Sicílii byla prima nasnímaná, vůbec kamera a střih je věc co se musí pochválit. Ale i když je to neotřelé, nijak to nevyniká nad dalšími Něcomany. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Na konec hodně velké překvapení, moc šancí jsem tomu nedával, ale mile překvapilo. Slabší 4 hvězdičky, ale jinak solidní výsledek ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Efektní to je. Triky fakt hezký, ale příběh...achjo. To je prostě klišé nad klišé. Nic překvapivého, zajímavého, neotřelého. Originalita zase nulová. Prostě další zboží. Filmovost takřka nulová. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení včetně nádherné Amber Heard, ale to není zdaleka vše oč jde. Děj je zde na 143minut dosti triviální s nemnoha zvraty. Souboje mnohdy působí až příliš "počítačově". Prostředí vypadá zajímavě ač dosti "vesmírně" což je škoda. Za mne celkově podprůměr, který mohl dopadnout lépe. 2z5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tu nikoho, natož sám sebe, nehodlám přesvědčovat, že Aquamen je nejlepším filmem od DC za poslední roky. Není nejlepší. Co nicméně nej je, tak to nejpřizpůsobivější nárokům a především potřebám masového publika, což ovšem určitě nemyslím ve zlém, spíš naopak. DC totiž podle mě poslední roky z komerčního hlediska a divácké přízně doplácela především na přetemnělost všech svých postav a až syrové zpracování jejich příběhů a osudů, zproštěných jakékoliv odlehčenosti, kýčovitosti a hravosti, díky čemuž je až doposud právě Marvel tolik válcoval. Nyní ale James Wan u Aquamena přišel s přístupem, který dokáže oslovit bez rozdílu věku celou rodinu a hle, úspěch je na světě. Pryč jsou všechny ty neustálé batmanovsko-supermanovské hlubokomyslné existenční otázky o smysluplnosti bytí, či nebytí, a místo toho Wan naservíroval prostě jen jednoho neotesaného sympatického hromotluka, se smyslem pro humor a s přesvědčením, že jedna pořádná rána vyřeší daleko víc, než nějaké trudomyslné přesvědčování, navíc to pak celé zabalil do takového hodně nenáročného, pestrobarevného fantasy-pohádkového kabátku a obecenstvu tak konečně u filmu od DC vyrašil na tváři spokojený, dětinský úsměv. I já, ostatně asi stejně jako většina, mám totiž mnohem raději komiksové filmy plné dynamické akce, strhujících efektů, dech beroucích momentů, velkolepých scén, a to vše v odlehčeném podání, než jako to u DC fungovalo doposud, a to že jsem po jejich filmech odcházel z kina s depkou až na prdeli. A Aquamen je prostě takový, jak to mám rád. Veselý a hravý, zábavný a akční, efektní a velkolepý, neberoucí se příliš vážně a jdoucí si bezhlavě za svým jediným cílem, pobavit mladý, starý, hubený, tlustý, malý i velký, prostě všechny. Zápletka Aquamena je tedy sice prostinká, což ovšem vůbec nevadí, neboť má šmrnc a dynamiku, disponuje slušnými zvraty a nápaditými scénami, fungují zde emoce i humor, akce má pořádný koule, zpracování podmořského světa je doslova famózní, efekty jsou na skutečně vysoké úrovni a samozřejmě tu máme i úžasné obsazení, s (ne)hrajícím Momoou v čele, jehož výkon je možná krapet až odstrašující, nicméně má natolik výrazné charisma a muskulaturu, že na roli Aquamena by bylo asi jen málo povolanějších lidí, než právě on, ale i ostatní herci jako Kidman, Dafoe, Wilson, Lundgren, či krásná Heard, ti všichni dokážou též tak zaujmout, že i z tohoto hlediska dostala tato podívaná úplně jinou šťávu. Já jsem zkrátka v komiksovém filmovém světě zastáncem těch rozhodně odlehčenějších snímků, kdy sice samozřejmě respektuji i ty vážnější, dramatičtější a emočně vypjatější okamžiky, ale u DC to fakt už přeháněli, proto beru Aquamena daleko pozitivněji a vlídněji a jsem nyní vážně zvědavý, jakým směrem se budou u DC ubírat teď dál. Já tento směr každopádně vítám. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější pohádka letošních Vánoc!!!! Nechápu jak rejža, kterej celej život točil horory, je schopnej natočit něco tak úchvatnýho jako je Aquaman. Přiznávám se, že mám trochu předsudky vůči DC, páč mě zatím z těch novodobejch trochu nadchla jen Wonder Woman, takže sem šel do kina s tím, že to bude bejkárna s hezkejma obrázkama... A čeho sem se dočkal? Naprosto fantastickýho audiovizuálu, kterej snad i převyšuje Marvelácký filmy. Podvodní Svět byl tak dokonale vyobrazen, že z toho skoro ukápla slza. Takovej Avatar pod hladinou. Dějově se to střídá někde mezi Indiana Jones, Avatar, Hvězdný války nebo Artuš a obrázkově je to naprostá špička v řemeslu. hudba taky vybraná uplně trefně, chvíli moderní, chvíli "staromódní". Jediný co mě tam uplně nesedlo byl černoch v muším obleku, kterej tam byl uplně zbytečnej a taky pár džouků, na kterých je vidět, že se DC snaží kopčit Marvely. Ale jebal drak. Tohle je fakt nejkrásnější pohádka letošního roku a já sem fakt rád, že sem to dal v kině. Na tohle se možná půjde ještě jednou :o) ()

remy 

všechny recenze uživatele

Aquaman je pohádková, neskutečně poutavá podívaná nejen pro fanoušky komiksu, ale i pro celou rodinu. Wan si vybral přesný casting, ve kterém s Momoou a Amber Heard udělal trefu do černého. Vizuálně podmanivá podvodní říše nabízí nespočet překvapení a na velkém plátně vynikne. Největší obavy se ztratily při sledování akčních sekvencí, které je ale radost sledovat, protože nejenom, že nabízí skvělou práci s dynamikou, ale hlavně celou pasáž vidíme z mnoha úhlů pohledu a nebyl by to Wan, kdyby všechno nenatočil přehledně. Sám za sebe v podstatě nemám co vytknout, užil jsem si tuhle výpravnou fantasy-pohádku maximálně. Nečekal jsem mnoho, výsledkem zůstává nejzábavnější snímek roku. A přesně proto miluju filmy. __ Není to bez výhrad, pravdou ale zůstává, že mě Aquaman okouzlil a očaroval natolik, že nemůžu hodnotit jinak. V kině mi připadalo, že je mi zase 10 a koukám na nejlepší filmové dobrodružství svého života... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Zřejmě můj první Wan, kde jsem dal méně jak 4*......Spíš to vypadá, že už jsem asi na tyhle digitální mrdníky starej, nicméně koukat v pěkné kvalitě se na to dalo a při nedělním odpoledni zabavilo.............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Takový digitální bordel jsem už dlouho neviděl, jinak klasická superhrdinovská tématika se vším tím klišé co z těchto filmů známe. ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama