Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 216)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film chytrej asi tolik jako jeho hlavní hrdina - ne příliš. Na druhou stranu hype nekecá, epičnost z toho doslova stříká, když se to zrovna nerve, tak se buď lítá, skáče, nebo plave, do toho Wan občas zamíchá tři nebo čtyři fantastický záběry (útěk z lodi za bouřky!), z nichž jen jeden je na prsa Amber Heard, a k tomu všemu jede popíkovej soundtrack a ještě eko agitka, aby to jakože bylo fakt eňo nuňo pozitivní a fresh. Mno dobře, časy Snydera, Man of Steel a Batman vs. Superman jsou už definitivně pryč, nicméně peklo všech pekel jménem Liga spravedlnosti už se snad taky opakovat nebude, a vzhledem k tomu, že jsme všichni viděli tu epizodu Big Bangu, dobře víme, že pan Aquaman mohl taky dopadnout mnohem hůř. Já jsem tak nakonec spokojenej. 7/10 spokojenej. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Aquaman vyhrál - z kina jsem odlezl doslova ubit počítačovostí. A kolikrát se během musel nahlas smát, jak je to (i v rámci superhrdinský akce) stupidní, bez nějaký míry přehnaný a splácaný. Smutný, jak moc se DC muselo inspirovat "klíčem k úspěchu" Avengers, to se Snyder musí definitivně obracet v hrobě... A vážně, vám sakra nevadí, když dneska 90% miliardovýho blockbusteru tvoří práce ajťáků, a to do tý mírý, že je už třeba od třetiny stopáže úplně jedno, co se vlastně bude dál dít? ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ryba je kámoš, ne žrádlo !! Kdo čekal temný DC, kde testosteroidový ééé teda testosteronový Aquaman bude párat rybáře za to, že loví velryby, ten se tak úplně nedočká, ale kdo se modlil k mému skorosoukmenovci Wanovi, ať DC zvedne z hlubin prdelních zpátky na výsluní, ten může plesat. Jasonovi sedla role Aquamana jak prdel na hrnec a kdo to nepoznal už v Justice league, kde byl jasně nejzábavnější postavou, tomu to snad dobliklo teď. Je to krásně ironický, že největší potenciál na miliardový výdělky má film se superhrdinou, kterej je z celýho DC universa jeden z těch nejvíc trapnejch, alespoň co se vizuálu a popularity v komixech týče. Jenže ve filmu nás nečeká blonďatej buzulínek s načančaným účesem, ale Khal Drogo Conanovič Momoa, tedy ukázkovej bad ass, díky kterýmu snad do budoucna v komiksech ten teplej vizuál Aquamana změní do Momovskýho a Aquaman tak dostane příležitost zasunout jinam než do starý makrely. Ve filmu má luxusní nabíječku slyšící na jméno Amber, která vypadá jak Ariel s velkýma kozama (takže jí to sluší) . Akcí se rozhodně nešetří a náš HERO nakope tolik prdelí, jako je jiker v kilovém kaviáru. Nečekejte, že ze svých protivníků bude dělat sushi páč erkový to neni, ale kurevsky zábavný jo. Hlavní záporák je sice nemastnej, neslanej, přiteplenej a nápadně podobnej komiksový verzi Akváče, asi aby bylo vidět jak moc ta verze stojí za hovno, ale celkovej dojem nemá šanci posrat. Kdo si chce na dvě a čtvrt hodiny dát podmořskej výplach mozku, ten chytne Aquamana za ocas a neputí, dokud nezačne stříkat mlíčí. Já se bavila královsky !! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Arthurek si povídá s rybičkama." Na pohádky jsem už trošku velkej, ale Aquamanův rošťáckej úsměv mě bavil. I nějaká ta hláška se mu občas povedla. Jinak ovšem šlo jen o poměrně dlouhej souboj dobra se zlem, okořeněnej občasným bubnováním chobotnice. Nechci to shazovat jenom proto, že mě moc nebaví ve volným čase cválat na mořským koníkovi s velkou vidličkou v ruce a zachraňovat svět. Prostě mi to přišlo zoufale neoriginální a ještě zoufaleji ekologicky agitující, což mi aktivně bránilo bavit se. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Dva necharismatičtí herci v hlavních rolích nezabrání skutečnosti, že tahle děsně přepálená a šíleně epická ptákovina je i solidně zábavná. A Nicole a Dolfík jsou třešničky na dortu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Adekvátní film pro dvanáctileté děti - což je zatím asi nejdál, kam se DC dostalo. Musíte přijmout premisu, že všechno, co je v tom filmu nesmyslné a stupidní (a že vytvořit seznam by dalo zabrat) je záměrné, protože se ten film bere s nadsázkou - tedy samozřejmě krom všech těch jiných scén, které se zase berou smrtelně vážně. Vyznat se v tom je těžký. Wanova digitální opulence by se podle mě víc vyjímala v cutscénách God of War nebo podobné blbiny, kdy by se dalo odreagovat během hraní, a koukat na to v kuse dvě a půl hodiny je poměrně úmorné - i když ne přímo nesnesitelné (jako třeba u Transformers). Lépe by film fungoval, kdyby měl v čele dobré herce, ale že Momoa postrádá náznak charismatu a jeho prostomyslný buran nebude zrovna synonymem zajímavosti, se dalo tušit, tak jsem se dopředu obrnil. Vlastně jsem vcelku mile překvapený - je to snesitelná stupidita, kde ta jediná ambice, digitálně dočůrat co nejdál, je naplněna uspokojivě relativně ku ceně vstupenky. Trochu bych být tvůrci pokrátil postavy, víc se soustředil, našel lepší herce a méně okázale pohrdal inteligencí publika - ale tak nemůžu mít všechno. 50 % ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Není to špatné ale na můj vkus mohla být stopáž o něco kratší. Poslední půl hodinku místo čekání na velké finále jsem spíše trpěl a netrpělivě sledoval hodinky. Za mě jednou stačilo. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Aquaman se zařadil mezi lepší filmy DC poslední doby, ale je pro mě stejně spíše zklamáním. Další snímek od DC co na mě z dost velké část působil strašně tmavě. Hodně počítačové, ani jeden záporák Patrick Wilsom a obzvlášť Yahya Abdul-Mateen II jako Manta mě nebavil, hlavně Manta slabší. Dost nelogických scén. Potešila Amber Heard a Nicole Kidman. 6/10* ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Blockbustery byly vlastně vždycky stupidní, tak nemám důvod se tolik divit, že ty současné jsou taky. Nejvíc mi asi vadila ta hudba, působila rušivě a nepodporovala akci, spíš jako by šla manicky proti srsti, plus se až příliš snažila být cool a vybudovat si svůj signature riff jako u Wonder Woman, z mého pohledu a poslechu neúspěšně, protože si zpětně nevybavím jedinou notu, jenom jak mě to štvalo. P. S.: Amber Heard ať se smaží v pekle. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Typická filmová fantasy s chabým dějem, postavami, dialogy i vtípky, ale epickým měřítkem a parádně nadesignovaným světem. A slušnými bitkami. Momoa i Heard sexy, Wilson nevýrazný, Dafoe nemá co hrát a bylo fajn vidět Kidman a Lundgrena. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů, Star Wars, Troja, Souboj Titánů, Propast, Strážci Galaxie, Avatar, Pacific Rim, Příběh žraloka, Bart Simpson přeměněný na mouchu.. To jen namátkou, kde se sahalo pro nápady, ale nepůvodnost rozhodně není to, za co bych Wanovi vytáhl špunt z jeho DC vany. Hastrman z fitness centra ve při s metrosexuálním skalárem Páťou mě vytáčeli tím kvantem opulentní digitální akce, která už roky v rámci úlitby uhrovité mládeži spolehlivě omezuje nějaký širší záběr superhero filmů. Já si už u nich normálně začínám užívat chvíle, kdy dvě osoby vedou nějaký všední dialog.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film z ranku vypni, nebo budeš vypnut. Vizuálně neskutečný achievement, který pravděpodobně nemá v současnosti řemeslnou konkurenci a hrdě zadupává předchozí DC věci i cokoli od Marvelu. Vypravěčsky už je to mnohem horší a Aquaman je víceméně funkčně nefunkční slátanina všeho možného, kde se buď mluví v rádoby hláškách nebo kýčovitých proklamacích (chudák Nicole). Amber samozřejmě zralá na porno tape, Momoa užívá kariérní highlight. Wan totálně nezná míru, což je při přebujelé stopáži skoro na sanitku. Každopádně něco, co se nevidí každý den. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,038 miliárd $ | Až na pár svetlých momentov s mladým Aquamanom alebo dospelým, je celý film preplácaným digitálnym tornádom, ktoré má síce milión farieb, ale ani štipku duše. Najviac som sklamaný z toho, že film pre mňa nefungoval ani ako off-brainový popcorňák, nakoľko ma ubíjala aj ospevovaná vizuálna stránka. Ten červenooký pirát záporák a jeho pomocníci? Najnevkusnejšie kostými, ktoré som asi v živote videl. To, že to celé vôbec nedáva zmysel, a že je to instantné jak čínska polievka z večerky, to by som aj odpustil, ako kope iných filmov. Ale že sa na to ešte aj zle pozerá, to už fakt nie. Naviac, pokusy o marvelovské odlahčenia robia z celku nepodarenú komédiu. Netušil som, že raz budem mať pocit straty času pri pozeraní filmu z dielne DC Comics. Čím ďalej, tým horšie... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

DC prostě neumí udělat natolik kvalitní superhrdinský trhák jako Marvel a to je fakt. Aquaman se mi sice líbil, ale i tak bych ho řadil jen mezi lehce nadprůměrné superhdinské filmy. Má své kouzlo a je i docela vtipný, ale přesto se nemohu ubránit tomu, že filmu něco scházelo a to i přestože měl velkou výhodu, že jsem ho viděl v originále a v kině. Navíc, stejně jako u Wonder Woman mi film trochu pokazil samotný závěr. dávám 60-70% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Šťouchnutí do žeber a následná otázka mého náctiletého doprovodu, aniž bych mu já sama kazila zážitek: "mami, odkdy na dně oceánu teče vroucí láva a hoří oheň?" netřeba obšírně komentovat, jelikož některé základní fyzikální zákony by se i v pohádce měly dodržovat ... Přestože ta tekoucí a bublající, žhavá láva vypadala pod mořskou hladinou účinně, nic by se nemělo přehánět. Jinak musím uznat, že je to opravdu parádní, vizuální jízda i díky hudebnímu doprovodu a zvukovým efektům! Pokud si odmyslíte některé nesmysly a necháte se unést příběhem, měli byste být vcelku spokojeni. Dlouhá stopáž ovšem vyžaduje před projekcí důsledné zbavení se přebytečných tekutin z močového měchýře, jinak jste vystaveni riziku, že díky aktivaci reflexu močení, přijdete o část filmu a hlavně naserete ostatní, když jim pošlapete nohy a budete se jim, krucipísek, procházet ve výhledu! A souhlasím se svalovčem Arthurem, že zrzky jsou prostě boží! To je jasná věc! Mimochodem ... moc nedoporučuji příliš malým dětem kvůliva mordování a temnému ději jako takovému. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Aquaman má na jednu stranu špatnej příběh plnej prkenných hlášek a hereckých výkonů, na druhou je to ale pekelně zábavná podívaná zasazená do tak vymazleného prostředí, které tu snad nebylo od Avatara. Cringe, kde se baví i ta nejposlednější digi-ryba, Willy už nepotřebuje zachránit a jedna Verneovka dostává moc pěkné cameo. Tenhle mix Souboje titánů, Star Wars a Indiany Jonese uzavírá rok 2018 ve velkém stylu. Až se na tohle budou dívat Japonci, tak budou tak strašně vyděšený a zároveň vzrušený z toho kolik je tam chapadel! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně ok jako Wonder Woman. Aquaman těží především z neokoukaného světa, který mixuje Star Wars, Avatar se špetkou saharského písku a Sicílií. Přehlcený příběh (z poznámek babrala Geoffa Johnse) Wan drží na uzdě skvělými nápady a neuvěřitelně propracovanou vizuální stránkou. Momoa ujde (dovedl bych si s ním představit i R-kovou verzi, kde trhá lidem hlavy), jeho pojetí hrdiny je pořád dostatečně přitažlivé, aby na bedrech tuhle fantasy pohádku utáhl. Rusovlasá Amber Heard, je znovu pastvou pro oči. Největší osinou celého filmu je asi nechtěně směšný Black Mamba, jehož akvárium bude Curryho otravovat zřejmě i příště. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po všemožném konverzačním a filozofickém hnoji, kreré nám pravidelně blije warnerovská DC stáj, konečně pořádná komiksovka, u které se i navzdory přepálené stopáži divák nenudí. Wan je borec, který ví, co lidi od žánrových filmů očekávají ... a navíc si dokáže pohlídat i triky (zdravíme neumětely, kteří dělali na Black Pantherovi), takže je radost na ty jedničky a nuly koukat. Hodně doufám, že Wan s akčními filmy neskončil, koneckonců i jeho entry do série Fast & Furious mělo větší koule, než býk na tvrdolínu. ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama