Reklama

Reklama

Monstrum z galaxie Arkana

  • Československo Dům mezi hvězdami (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina, která nabízí od všeho trochu. Nepomohlo ani, že na scénáři spolupracoval Miloš Macourek, že režie se ujal uznávaný tvůrce animovaných filmů Dušan Vukotić. Film vypráví o hotelovém recepčním, jenž si spřádá velkolepé představy o životě ve vzdálené galaxii, aniž tuší, že skutečnost může být někdy děsivější nežli sebeodvážnější fantazie. Ocitne se tváří v tvář bizarní příšerce, dokládající, jak ani trikoví odborníci na Barrandově nedokázali vyvolat strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

honz 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu film chvílemi působí spíš jako parodie než sci-fi komedie. Nicméně jde o dílko, které zaujme i pobaví, a krkolomný děj divák shlédne do konce. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že se postavy zbláznily. Pak že se Macourek zbláznil. A nakonec mi došlo, že se zbláznila produkce, protože schválila tuhle úchylárnu. Nechápu pro koho je film určený. Na dětský příběh je v něm moc nahoty a gore scén - jatka na oslavě jsou sice odlehčená vtípky, ale vizuálně dost drsná. Na vážně míněné sci-fi je skvělý námět rozředěný dementním příběhem. Na uměleckou vizi je to mizerně natočné a zahrané. Do škatulky legendárně špatných chlastacích filmů pasuje Monstrum z galaxie Arkana perfektně, ale předpokládám, že takovou ambici nikdo neměl. Nejspíš se střetl Macourkův sklon k bláznivým komediím se stylem režiséra Vukotiče, a ve výsledku prohráli všichni. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to sice neobjektivní, ale já jsem se celou dobu parádně bavil. Ed Wood byl překonán, ačkoliv o tom moc lidí neví. Představte si vetřelce, který vypadá jako zkříženina Adély (která ještě nevečeřela) a slona a v hlavní roli neohroženého vetřelcobijce Karel Augustu, jehož hlava bohužel skončí v míse s polévkou, což vlastními slovy hodnotí negativně, protože neví "čím bude teď střílet". Film ze scénáristického hlediska asi od poloviny marně lapá po dechu, ale zato se tu objevují o to absurdnější situace a vše vrcholí záběrem, kdy se mimozemšťané vrací do své galaxie a vypadá to, jakoby jeli autobusem. Super, doporučuju ke shlédnutí! ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Tento film mě stál málem duševní zdraví. Ve škole (chodil jsem asi do druhé třídy) nám řekli, že můžeme jít do našeho malého vesnického biografu na hezký sci-fi film. Tak jsme vyrazili a co jsme neviděli - odporné, hnusné, vraždící monstrum co masakrovalo svatební hostinu. Půl dne po návratu z biografu jsem jen seděl na posteli a tupě zíral, moje psychika byla ve stejném stavu jako malé Newt když ji posádka s Ripleyovou našla ve Vetřelcích. Tento duševní šok jsem musel asi 14 dní léčit starými dobrými neagresivními večerníčky než se moje psychika vrátila zpátky do normálu. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Podepisuju se pod Ruutův komentář. Všichni tu sice skuhrají jak je to režií i scénářem mimo, mě ovšem přijde, že se to víc jak polovinu filmu drží zbytečně při zemi (nebo při Zemi?). Svatební masakr je neskutečně vtipný a prošpikovaný nejšílenějšími nápady (osobně mám nejradši klidného slepého harmonikáře), bohužel zbytek filmu je nízkorozpočtová skorotelevizní nuda, kde podobné koniny jen sem-tam problesknou. Ovšem tehdy byla jiná doba a na normalizaci to je vskutku odvaz. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Chapu ten pokus, ale takhle to nemohlo vyjit. Muselo by se to udelat jinak. Sympaticka silenost, kterou by kazdy pravoverny obdivovatel cs kinematografie mel alespon jednou shlednout. Jednou staci... :-) ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Mam obrovskej problem tomuhle dat jakykoliv hodnoceni, je to naprosta bizarnost tak priserne natocena, ze si to nezaslouzi hodnotit. Na druhou stranu je to ten nejsilenejsi, nejhorsi snimek co snad kdy kdo natocil a jako takovej je neuveritelne zabavnej. Zaverecna scena na svatebni hostine je maskar do slova a do pismene s nekolika vskutku originalnimi animacemi! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

"Musíme ukázat, že jsme lidé dobré vůle, svlékneme se do naha!!" touto větou začíná dlouhá davová nudistická scéna, které se zúčastnil režisér osobně a já ho podezírám, že celý tento brutálně bizarní film byl natočený jen z tohoto důvodu jako zástěrka, protože dějově je to hodně pro náročné vygumované hlavy. " Koukej se na mne ty plechová erotiko, svlíkni se taky!" druhý výrok po kterém se někdo svléká, tentokrát krásná Lucie Zulová. Celkově filmová kuriozita pro sběratele. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Důkaz, že češi sci-fi ani horor neumí a nikdy neuměli :-D bohem zapomenutý snímek ke kterému se vrací pouze impotentní dementi s nedostatkem vkusu - 0% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si pamatuji. A víte proč? Poněvadž v tehle jugoslavsko-české podivnosti bylo možné zahlédnout volně korzující nahé ženy, a to pritom označení filmu znělo Mládezi pristupno! (tenkrát se skutečně při vstupu do kina kontrolovaly občanky). Asi soudruzi vedeli, ze je třeba na snímek přitáhnout alespon mladého diváka, a to i za cenu jistých morálních ústupků.. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nic hrozného, jak je zde předesíláno. Zprvu docela nuda, ale ten konec tomu dal grády. Zábavné, úsmvěvné a originální. Určitě si nezaslouží takovou kritiku, i proto trošku vylepšuji průměr. 7/10 ()

Samuel94 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak, než doporučit... Edward Wood, akorát o nějakej ten rok později :)) Pro milovníky exploatace drobná domácí jednodržka :)))) ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda pouze za vizuální efekty, kterých se zhostili pánové Vladimír Novotný, Boris Masník, Jiří Rumler a Milan Nejedlý. Jinak, co se týče kvality scénáře, tak to je velká bída !!! ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to nepřišlo ani vtipné ani děsivé ani erotické. Doporučuji pouze jako studijní materiál. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% — Pokus o sci-fi komedii se tedy hrubě nepovedl. Vznikla nuda s několika dobrými nápady a několika dobrými triky. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Parádní téma, ovšem jeho zpracování je otřesné. A tak Monstrum z galaxie Arkana není ničím jiným než absurdním socialistickým sci-fi. Především ta obluda z Arkany vypadá jako masožravá rostlina. Jejímu odporný vzhled nikoho nevyděsí, spíš se jí musí každý ironicky smát. Jediné, co se na tomhle filmu povedlo, byly masky těch železných mimozemšťanů. [481. hodnocení, 79. komentář, 38%] ()

Reklama

Reklama