Reklama

Reklama

Tak se ptám

(seriál)
Drama / Psychologický
Československo, (1980–1983), 15 h 28 min (Minutáž: 70–102 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Tomáš Juřička, Petr Oliva, Miroslav Zounar, Vladimír Menšík, Radovan Lukavský, Vladimír Dlouhý, Jiřina Švorcová, Jana Hlaváčová, Dana Bartůňková, Jan Čenský, Dagmar Havlová, Ivana Andrlová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Tak se ptám je volný cyklus samostatných příběhů ze života mladých lidí. Ve své době upoutal pozornost svou nestrojeností a věrohodností. Triumvirát úspěšných autorů, manželů Zelenkových a režiséra Adamce, v letech 1980-83 vytvořil 11 příběhů věnovaných se tématům jako je: protekce, nezralost vztahů, alkoholismus, žárlivost, tedy životním vzletům a pádům. Na obrazovce jsme tak ponejprv mohli vidět začínající mladé herce, kteří se časem stali velmi žádanými a obsazovanými, např. Karla Rodena nebo Vilmu Cibulkovou. (sator)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano... v archivu iVysílání České televize jsou uvedeny pořady a jejich jednotlivé díly, které byly uvedeny do vysílání po zahájení archivu iVysílání a jsou vyřešeny všechny licenční podmínky pro jejich zveřejnění na internetu. Na webových stránkách cyklu Tak se ptám jsou díly, které se tedy odvysílali po roce 2005 (zahájení iVysílání). Opětovné zhlédnutí některých z těchto dílů není možné již ze zmíněných licenčních důvodů. ********************************************************* Cyklus byl vysílán v rámci pořadu Televizní klub mladých a po odvysílání jednotlivých dílů přítomná omladina o příběhu mohla diskutovat. ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda otevřené konce, takže u tohoto seriálu (aspoň tedy u těch dílů, které se mi podařilo sehnat a přehrát) jsem si užila. Je mi jasné, že to bylo kvůli těm debatám, co pak následovaly, ale i tak bych raději měla o konci vždy jasno :) Pobavila mě taky zápletka, kdy jeden z hlavních hrdinů byl vždy jedináček, kterého si rodiče hýčkali a měl s nimi zpočátku naprosto férový až idylický vztah. Rodiče pak mají často potřebu řešit problém svého potomka za něj. Moc se mi líblo sledovat některé, dnes již slavné, herce v jejich profesních začátcích. Účinkuje zde pravděpodobně celý ročník DAMU, který spolu navštěvovali Veronika Žilková, Eva Holubová, Jitka Asterová, Ivana Chýlková, Vilma Cibulková, Karel Roden, Pavel Vítek, atd. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

v záplavě kýčů a hloupostí to byl docela zajímavý počin. bohužel, jednotlivé díly měly dost kolísavou kvalitu. příběh nazvaný Výhoda byl možná úplně nejsilnější. mladík (Vladimír Dlouhý) nezvládá studium na VŠ a rozhodne se odejít - důvodem je ovšem především to, že se dozví, že byl přijat ke studiu na základě "přímluvy" otce. Vladimír Dlouhý byl v této roli docela přesvědčivý. další díly ale nezřídka sklouzly k moralizaci a schematismu. problémy "mladých" se řešily jako úkoly brigády socialistické práce - alkoholismus (Kvůli mně přestane), nezadaná a ženáč Pavel Soukup (Ale je ženatý), kluk jede na vojnu a nechává doma svou lásku (Budu ti psát), krádeže v podniku (Černá kulička) ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Témata,která jsou nadčasová,ale bohužel přes velmi dobré herecké výkony často příliš moralizující. Příběh Ale je ženatý je uvěřitelný i dnes,ale když jsem uviděla scénu,kdy jedou všichni pracovat na chatu tak se mi udělalo nevolno. Tato vzpomínka ,kdy v sobotu po celém pracovním týdnu musíte a to doslova musíte jet na brigádu,kde se mimochodem nevěra přímo nabízí mi neudělala dobře. A to ne kvůli té nevěře. ()

Reklama

Reklama