Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Televizní seriálová tetralogie na motivy románové trilogie Jiřího Křenka Vesničanka, Dům mezi modříny a Jahody na stéble trávy (v reedici pojmenované pod souborným názvem Valigurky z kopečka). V centru příběhů stojí dramatické osudy dělnice z pily Valigurové a jejích tří dcer, Kateřiny, Marie a nejmladší Anděly. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neuvretilne toporne natoceny serial plny frazovitych vet a to zejmena hlavniho muzskeho hrdiny v podani priserneho svudnika/ucitele Zdenka Zaka. To je fakt figura k placi. :))) Na druhou stranu urcitou silu to ma, prece jen jde o pribeh prostych lidi, resp. zen... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Nenudí Vás tyhle hadí řeči?" Že by nudily, to ne. Zprvu mi to připomenulo starší černobílý seriál Grunt, také z ostravského prostředí. Pak se téma stočilo na nepovedená manželství... "Jednou vezmu hůl a všecky vás vymlátím z chalupy!" ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horalská vdova a jej tri dcéry žijú tvrdý život, nechýbajú neuspokojivé partnerské spolužitie v nesprávnom manželstve, väznenie životných druhov či pokusy o znásilnenie. Jedinou istotou sú napĺňajúca práca v modernej fabrike a stabilná úroda zemiakov. Do tohto prostredia prikvitne nový dedinský učiteľ so záľubou v plazoch, dozore nad správnou výchovou svojich žiakov a záluskom na jednu z dcér. Osudy a vzťahy sa prepletajú, občas z toho príliš smrdí literárna predloha (ktorú som nečítal, takže neviem posúdiť), ale celkový výsledok je priaznivejší, než som pôvodne čakal. Kombinácia menej prefláknutých tvárí, zaujímavého príbehu a ostravského televízneho rukopisu tentoraz vyšla. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Seriál ostravského studia Československé televize byl natočen ve spolupráci s koncernovým podnikem Tesla Rožnov a Železárnami a drátovnami národního podniku Bohumín. (Bart)
  • Místní hospoda, která se objevuje v seriálu, je Pohostinství Smrček na Čeladné. (Warden75)

Reklama

Reklama